Friday, 19 April, 2024

Οι προϋποθέσεις για τα play off και τα play out στην Α1 ΕΠΣ Πέλλας

Οι προϋποθέσεις για τα play off και τα play out στην Α1 ΕΠΣ Πέλλας

Μόλις 4 αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α1 και η μάχη κυρίως της παραμονής έχει ανάψει για τα καλά.

Όσον αφορά στον πρωταθλητή τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θεωρείται πρωταθλητής χωρίς τη διεξαγωγή των πλέι οφ, σε περίπτωση που η διαφορά του από τη δεύτερη θέση είναι μεγαλύτερη ή ίση των 4 βαθμών. Εφόσον διεξαχθούν πλέι οφ θα συμμετέχουν μόνο οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας, καθώς ο 3ος είναι έχει μεγάλη διαφορά από την 2η θέση. Θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας στην έδρα του 1ου και με νίκη οι γηπεδούχοι θα στεφθούν πρωταθλητές. Σε περίπτωση νίκης του φιλοξενούμενου στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση και τα πέναλτι εφόσον χρειαστούν, τότε θα διεξαχθεί και 2ο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο, όπου θα προκύψει και ο πρωταθλητής.

Όσον αφορά στον υποβιβασμό, Ολυμπιακός Γαλατάδων και Δόξα Ριζού είναι οι δύο πρώτες ομάδες που πέφτουν. Από εκεί και πέρα ο 11ος με τον 12ο θα παίξουν μπαράζ, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των 2 βαθμών. Στην περίπτωση που η διαφορά είναι μεγαλύτερη τότε υποβιβάζεται απευθείας και ο 12ος, αν όμως υπάρξουν μπαράζ τότε θα αγωνιστούν στην έδρα του 11ου και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 11ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η ΕΠΣ Πέλλας.

Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο να πέσει και 4η ομάδα, εφόσον υποβιβαστεί από την Γ΄ Εθνική ο Απόλλων Κρύας Βρύσης. Ο 10ος της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς το νικητή του παραπάνω μπαράζ στην έδρα του και θα ισχύει ότι και στην Α΄ φάση των play out.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου