Friday, 19 April, 2024

Πρόεδρος ΦΕΣ Δόξας Μαυροβουνίου, Χρήστος Καραντίνας: Το ποδόσφαιρο κυκλοφορεί στις φλέβες μας…

Ο Πρόεδρος του ΦΕΣ Δόξας Μαυροβουνίου, Χρήστος Καραντίνας μιλά για τη δημιουργία και την αναγέννηση της νέας ομάδας

Όταν η ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Σ. Μαυροβουνίου, έκανε το ντάμπλ στην ΕΠΣ Πέλλας και μετακόμιζε στα Γιαννιτσά, για να αγωνιστεί στην Γ Εθνική ως Α.Σ. Γιαννιτσών, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι αυτή η ομάδα (Μαυροβούνι) θα μπορούσε να ξαναγεννηθεί και να πρωταγωνιστεί μάλιστα, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Πέλλας.

Ότι όμως, δεν πίστευαν οι άλλοι, το πίστευαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας, που αποδείχτηκαν πεισματάρηδες!

Με μπροστάρη, τον σημερινό Πρόεδρο Χρήστο Καραντίνα, έγινε καταρχήν η επανασύσταση του Συλλόγου, αλλά αυτή την φορά ως ΦΕΣ Δόξα Μαυροβουνίου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μία πολύπλευρη δράση, με κύρια πάντως αυτή του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος μας λέει: «Ξέραμε ότι αυτό που κάναμε ήταν πολύ δύσκολο, αλλά να τελικά που δικαιωθήκαμε.

Υπάρχουμε σαν ομάδα από το 1976 και βασικός μας στόχος ήταν η συνέχεια, με τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Την πρώτη χρονιά βγήκαμε πέμπτοι στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και την επόμενη χρονιά πρωταθλητές. Τώρα αγωνιζόμαστε στην Α κατηγορία με στόχο και πάλι τον πρωταθλητισμό”.

Το Μαυροβούνι όμως, διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή και σε μία ακόμη κατηγορία.

Ο κ. Καραντίνας, μας εξηγεί:” Μπορεί να είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Έχουμε δική μας ιστοσελίδα με διάφορα σπορ, τα οποία χειρίζομαι προσωπικά, υπάρχει βασικός χορηγός σε αυτή την προσπάθεια, σύντομα θα μεταδίδονται ζωντανά οι εντός έδρας αγώνες μας, μέσω του ίντερνετ, ενώ σε ότι αφορά τους παίκτες δεν τους λείπει τίποτα από αθλητικό υλικό.

Το πιο βασικό όμως, είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που μας στηρίζει, από τη Σκύδρα για παράδειγμα και ακόμα και από την Έδεσσα»!

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ομάδας μας μίλησε και για την ίδια την ομάδα: «Αποτελείται από παίκτες διαφόρων ηλικιών, που είναι από 14 ετών έως 34. Οι περισσότεροι είναι από τον τόπο μας, αλλά αν θες να πρωταγωνιστήσεις, πρέπει να έχεις και έμπειρους παίκτες κοντά σου. Για παράδειγμα, την ομάδα πλαισιώνουν, πρώην παίκτες του Εδεσσαϊκού. Εκεί όμως, που θα σταθώ, είναι στον προπονητή μας. Όταν λοιπόν, κληθήκαμε να επιλέξουμε, προσωπικά είπα ” αυτόν” Πρόκειται για τον γνωστό σε όλους Χρήστο Μεσημερλή. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερες συστάσεις ο κόουτς της ομάδας! Γενικά λειτουργούμε σαν μία μεγάλη οικογένεια και αυτό αρέσει σε όλους».Ποιοι είναι οι στόχοι όμως αυτής της ομάδας;

Ο κ. Καραντίνας απαντά: «Δεν σας κρύβω ότι πόθος μας είναι να τη δούμε στην Γ Εθνική! Και αν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε να την κρατήσουμε στην Α1 κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Αυτό όμως που επιθυμούμε όλοι είναι ο ΦΕΣ Δόξας Μαυροβουνίου, να γίνει ένα μεγάλο φυτώριο παικτών».

Κλείνοντας, ο ίδιος μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη δουλειά που γίνεται, τους παίκτες και τον προπονητή, για την αγάπη που δείχνουν στις ποδοσφαιρικές αξίες και φυσικά τους υποστηρικτές μας. Σε ότι με αφορά, θέλω να συνεχίσω, γιατί πραγματικά ζω ένα όνειρο. Αγαπούσα και αγαπώ το ποδόσφαιρο, το οποίο μου προσφέρει μεγάλες χαρές. Παράδειγμα οι στιγμές που ζω, ακόμα και στις προπονήσεις, όταν έρχονται τα παιδιά και με αγκαλιάζουν.

Δεσμεύομαι ότι θα κάνω το καλύτερο για τη συνέχεια, για να “πάει τρένο” αυτή η ομάδα»!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου