Friday, 29 March, 2024

Σπουδαίο διπλό των Αμπελειών με ανατροπή επί της Αναγέννησης

Σπουδαίο διπλό των Αμπελειών με ανατροπή επί της Αναγέννησης

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε τρία γκολ, χαμένο πέναλτι, πολλές κίτρινες κάρτες και αποβολή, ο Άρης Αμπελειών πήρε ιστορική νίκη στα Γιαννιτσά κόντρα στην Αναγέννηση με σκορ 1-2 και έγινε το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών παραβρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι των δύο ομάδων, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν έντονη την παρουσία τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Ουγγρίνη να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το λάθος της άμυνας και με ψιλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ωστόσο οι παίκτες των Αμπελειών δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ και απάντησαν άμεσα με τον Βασίλη Αρβανιτόπουλο να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 15΄. Στη συνέχεια το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία ευκαιρία και οι δύο ομάδες έφυγαν ισόπαλες για τα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Αμπελειές απείλησαν με σουτ του Αρβανιτόπουλου που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Μπάρμπας βρήκε ωραία τον Βεζυριανόπουλο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον Λαμπρόπουλο σε μία θεαματικά επέμβαση. Στο 58΄ ο Μαυρίδης λανθασμένα δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων όταν ο Χαραβιτίδης έκανε κοντρόλ με το χέρι στην περιοχή, με τον διαιτητή να θεωρεί πως ήταν ακούσιο. Πέντε λεπτά μετά η Αναγέννηση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπάρμπα, όμως ο Γιάννης Σαββουλίδης έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα των Γιαννιτσών ανέβασε την πίεσή της, έχασε ακόμα μία ευκαιρία με κεφαλιά του Σαββουλίδη και σπουδαία επέμβαση του Λαμπρόπουλου, ενώ είχε και δοκάρι, έπειτα από σουτ του Μπάρμπα. Ο Γιάννης Γυριχίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Μάλαμα για φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεπιθετικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει τρεις καλές ευκαιρίες με τους Αρβανιτόπουλο, Μάλαμα και Βουζβούρη. Στο 85΄ η Αναγέννηση έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουρούτσι τραβούσε συνεχόμενα την φανέλα Μάλαμα και είδε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα μετά από γέμισμα στην περιοχή της Αναγέννησης ο Βασίλης Αρβανιτόπουλος με ωραίο γυριστό από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαυρίδης με βοηθούς τους Κεσίσογλου και Μαμβακά Κ.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Τάσος Μπάρμπας): Σαββουλίδης Α., Κοκκινίδης, Αλεξανδρίδης (46΄ Ξανθόπουλος), Χαραβιτίδης, Βασιλειάδης, Ουρούτσι, Σίμος, Μπάρμπας Γ., Βεζυριανόπουλος (76΄ Κατηριάδης), Κάρτζιος, Ουγγρίνης (53΄ Σαββουλίδης Γ.).

Άρης Αμπελειών (Γιάννης Γυριχίδης): Λαμπρόπουλος, Βουζβούρης, Γρηγορίου (79΄ Θάνος), Άλτης (85΄ Τσαρτσαράκης), Νικόλοφ, Τόπκας, Μεκόλι, Τόσιος, Παπαδόπουλος (Μάλαμας), Αρβανιτόπουλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου