Tuesday, 23 April, 2024

Η εθνική Ελλάδος πήρε το βαθμό με τον πιο «ελληνικό» τρόπο

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να πάρει την ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που αμυνόταν συνεχώς και σκόραρε με το μοναδικό της σουτ στην αναμέτρηση.
Η εθνική Ισπανίας του Λουίς Ενρίκε έπεσε στο μπλόκο της εθνικής Ελλάδος στον πρώτο αγώνα για τη φάση ομίλων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. Ειδικότερα, η γαλανόλευκη ομάδα απέσπασε ισοπαλία, σκοράροντας με το μοναδικό της σουτ στο παιχνίδι.
Το τελικό 1-1 ήρθε μετά από προσήλωση των Ελλήνων διεθνών στα αμυντικά τους καθήκοντα. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, Φαν Σιπ κατέβασε την ομάδα του με μοναδικό προσανατολισμό να μη δεχθεί γκολ. Έτσι, οι Έλληνες διεθνείς αμύνθηκαν με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα και τα πήγαν εξαιρετικά.
Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μοράτα, έφτασαν στην ισοφάριση στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Ειδικότερα, ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Ινίγο Μαρτίνεθ χάρισε την ευκαιρία στον Μπακασέτα να σημειώσει το 1-1.
Στη συνέχεια, το ελληνικό DNA διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ισοπαλίας. Ειδικότερα, αμυνθήκαμε σκυλιασμένα και βγαίνοντας πρώτοι στις περισσότερες μονομαχίες. Έτσι, οι παίκτες της εθνικής Ελλάδος εξουδετέρωσαν κάθε κίνδυνο και κατάφεραν να μην απειληθούν σε μεγάλο βαθμό, με καίριες επεμβάσεις των αμυντικών και των μέσων της.

sportsking.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου