Thursday, 25 April, 2024

Η κριτική των παικτών: Από μοιραίος, έγινε ωραίος ο μισός ΠΑΟΚ!

Όπως στην OPAP Arena, έτσι και στην Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ έκανε τα… δώρα του, βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά στο β΄ημίχρονο μεταμορφώθηκε, ισοφάρισε με τον κομβικό Μπράντον Τόμας και φάνηκε ικανός για όλα.

Ένα ακόμη… δώρο, ένα ακόμη γκολ και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να κυνηγά και στη Λεωφόρο το σκορ. Ο μοιραίος Κοτάρσκι έγινε ωραίος με κομβικές και καίριες επεμβάσεις ενώ η είσοδος του Μπράντον Τόμας αποδείχθηκε λίρα… εκατό! Με την ισοπαλία, οι ασπρόμαυροι, παρά τη σωρεία απουσιών, παραμένουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ:

Κοτάρσκι: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι καθώς από το λάθος που κάνει σε ελεύθερο, προήλθε το γκολ του Παναθηναϊκού. Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ σε αυτήν την φάση αλλά…. ωραίος στο 45΄καταγράφοντας τεράστια επέμβαση στο σουτ του Μπερνάρ. Σε beast mode στο β΄ημίχρονο ο Κροάτης, με δύο ακόμη εκπληκτικές επεμβάσεις. Πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς.

Ράφα Σοάρες: Ανασταλτικά παρουσίασε αδυναμίες από την πλευρά του δεδομένου πως είχε κάποιες κακές επαφές με την μπάλα, δίνοντας εύκολα κατοχή στον Παναθηναϊκό, είχε ωστόσο ορισμένα καλά ανεβάσματα, όταν έβρισκε κενούς χώρους και από τα πόδια του προήλθε η σέντρα για τη σπουδαία ευκαιρία του Μπράντον Τόμας στο α΄ημίχρονο. Θα μπορούσε να βγάλει καλύτερες συνεργασίες.

Νάσμπεργκ: Κατώτερος των περιστάσεων, δυσκολεύθηκε αρκετά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς και είχε κάκιστη αντίδραση στη φάση του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού. Για ανεξήγητο λόγο έχει σταματήσει και δεν διώχνει προ του πεσμένου Σπόραρ τη μπάλα και δεν δίνει καμία βοήθεια. Πολλά λάθη από τον Νορβηγό.

Κεντζιόρα: Παρέμεινε στο βασικό σχήμα έστω και σε μια μη γνώριμη θέση για εκείνον. Έβγαλε ψυχραιμία στο δεύτερο ημίχρονο, είχε 2-3 καλές αμυντικές ενέργειες, όντας ζευγάρι με τον Σπόραρ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Λύρατζης: Επέστρεψε μετά από δύο παιχνίδια στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και είχε με το… καλημέρα αρκετή δουλειά από την πλευρά του. Είχε αρκετά ανεβάσματα κατά την διάρκεια του ματς, χωρίς να μπορέσει να δώσει κάτι δημιουργικά, ήταν καλός όμως αμυντικά, στο τέλος έβγαλε κούραση.

Φ.Σοάρες: Το… μισό γκολ του Μπράντον Τόμας του ανήκει. Μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, φάνηκε πως κατά διαστήματα δεν είχε καθαρό μυαλό, ενδεχομένως έφταιξε και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, δεν του βγήκε το ματς και χάθηκε. Ανέβηκε αισθητά στο β΄και το πάλεψε, έχοντας καλή πρώτη σκέψη αλλά πολλές φορές μπερδευόταν με το κάτι παραπάνω.

Ντάντας: Μετά από μια γεμάτη εμφάνιση με τον Άρη ειδικά στο δεύτερο μέρος παρέμεινε στο βασικό σχήμα σε ένα αμιγώς πορτογαλικό δίδυμο στα χαφ με τον Σοάρες. Απο τα πόδια του άρχισαν οι περισσότερες επιθέσεις του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό να προσαρμόζει το πρέσινγκ επάνω του και ως εκ τούτου δεν απέφυγε τα λάθη.

Κωνσταντέλιας: Κάποιες εξαιρετικές ενέργειες στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο ματς αλλά ενίοτε δίνει την εντύπωση ότι κουβαλάει άσκοπα την μπάλα και καθυστερεί επιθέσεις μετατρέποντάς τον σε εύκολη λεια για τον αντίπαλο.

Καντουρί: Στο α΄ημίχρονο φαινόταν σαν να προσπαθεί να καλύψει το κενό ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, γυρνούσε αρκετά πίσω για να δίνει βοήθειες στο δίδυμο των χαφ και να σώσει ό,τι σώζεται. Τρομερό β΄ημίχρονο, αγωνιζόμενος κυρίως απ΄τα αριστερά, μέσα σε όλες τις επιθετικές ενέργειες του Δικεφάλου.

Αντρίγια: Πάρα πολλές βοήθειες ανασταλτικά, έκοψε πολλές επιθέσεις από την πλευρά του, έβαλε πλάτη όπου μπορούσε… Από τους ορεξάτους του ΠΑΟΚ, απώλεσε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή στο 70′, εκτελώντας από τα όρια της περιοχής και να σφραγίσει μία γεμάτη εμφάνιση με γκολ.

Ολιβέιρα: Δεν συμπλήρωσε μισάωρο στον αγωνιστικό χώρο καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή. Πρόλαβε να καταγράψει στο 14΄την πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, απειλώντας με κεφαλιά την εστία του Μπρινιόλι που πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μπράντον (28′): Μπήκε εσπευσμένα μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, πίεσε, έτρεξε πάρα πολύ, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ που άλλαξε ισορροπίες στο ματς και την ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Κομβικός για την ομάδα του, «κέρδισε» και την αποβολή του Σένκεφελντ μετά την εγκληματική του ενέργεια στο 84′!

Σβαμπ (72′): Μπήκε να δώσει ηρεμια και καθαρό μυαλό στον ΠΑΟΚ μετά το 1-1 και κατάφερε με σωστές πάσες και τοποθετήσεις στον άξονα, αντί του κουρασμένου Ντάντας.

Βιεϊρίνια (81′): Βοήθησε με την εμπειρία του στα τελευταία λεπτά παίζοντας ως δεξί μπακ.

Μπίσεσβαρ (81′): Μπήκε προκειμένου να δώσει ανάσες στον Καντουρί και να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας λόγω της εμπειρίας του Σουριναμέζου.

Sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου