Wednesday, 24 April, 2024

Θριαμβευτική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μπεσίκτας με σκορ 3-1 και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, ακόμη και σε περίπτωση που αποκλειστεί στην επόμενη φάση, όμως φυσικά ο μεγάλος του στόχος είναι να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, κάνοντας απόψε το πρώτο βήμα. Η κλήρωση για τον επόμενο γύρο θα γίνει στις 31 Αυγούστου και το νοκ-άουτ ματς στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.
Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν καταιγιστική στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για μια θριαμβευτική πρόκριση. Στο 7ο λεπτό ο Τζόλης άνοιξε το σκορ και στο 24΄ ξανά ο νεαρός επιθετικός σκόραρε το δεύτερο γκολ. Στο 30΄ έδωσε και ασίστ στον Πέλκα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, κάνοντας ένα ονειρεμένο ευρωπαϊκό ντεμπούτο.
Η τουρκική ομάδα μείωσε στο 37΄ με γκολ του Λάριν, ενώ στο 41ο λεπτό ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ερσίν απέκρουσε στο 42΄ διατηρώντας το 3-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο β΄ μέρος η Μπεσίκτας πίεσε, δημιούργησε φάσεις και έχασε ευκαιρίες για να μειώσει κι άλλο ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Ζίβκοβιτς κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο του Βορρά και το 3-1 παρέμεινε ως το τέλος. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κι αυτοί κάποιες καλές στιγμές, με Τζόλη και Άκπομ να απειλούν κυρίως, όμως το σκορ δεν άλλαξε, με το τελικό 3-1 να δίνει στον ΠΑΟΚ μία θριαμβευτική πρόκριση!
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί, Σβαμπ , Ροντρίγκο (Λημνιός 44′), Γιαννούλης, Τζόλης (Ζαμπά 84′), Πέλκας (Εσίτι 75′), Άκπομ.
Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (Ναγίρ 82′), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χούτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (Οζγιακούπ 46′), Μενσά (Τοκόζ 70′), Ν’ Κουντού, Λαρίν.
Πέλκας: “Το θέλαμε περισσότερο, δείξαμε πάθος και θέληση”
Ο Δημήτρης Πέλκας που πέτυχε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ με τη Μπεσίκτας, τόνισε πως ο Δικέφαλος έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη. Στην ωριμότητα του Χρήστου Τζόλη στάθηκε ο Δημήτρης Γιαννούλης.
ΟΠΑΟΚ πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό του Champions League μετά το 3-1 απέναντι στη Μπεσίκτας στο γήπεδο της Τούμπας, πιάνοντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος πέτυχε το τρίτο τέρμα για την ομάδα του, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έδειξε περισσότερο από τη Μπεσίκτας ότι ήθελε το παιχνόδι, ενώ χαρακτήρισε και το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του ως τελικό, αφού και πάλι θα είναι μονό ματς.
“Υπήρχε πίεση και για τις δύο ομάδες, αλλά εμείς φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο, δείξαμε πάθος, θέληση και πήραμε το καλύτερο για εμάς. Φέτος είμαι εγώ ο εκτελεστής των πέναλτι, αλλά μου ζήτησε να το εκτελέσει ο Τσούμπα και του επέτρεψα την εκτέλεση γιατί έδειχνε σίγουρος. Δεν πειράζει που το έχασε το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε το ματς.
Θα δούμε ποια θα είναι η επόμενη ομάδα και θα ασχοληθούμε μαζί τους, έχουμε να παίξουμε ακόμη έναν τελικό. Το σημαντικό είναι να μην έχουμε κανένα κρούσμα, να είμαστε όλοι καλά και να παλέψουμε όλοι μαζί για τον στόχο που έχουμε”, ανέφερε ο άσος του ΠΑΟΚ σε δηλώσεις του στο OPEN TV.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: “ΜΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΟΣ Ο ΤΖΟΛΗΣ”
Στην αποφασιστικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ και την εμφάνιση του Χρήστου Τζόλη, στάθηκε ο Δημήτρης Γιαννούλης στις δηλώσεις του στην κάμερα του OPEN TV:
“Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ίσως μας αδικεί και το σκορ. Όλα είναι θέμα δουλειάς, προσπαθούμε πολύ στην προπόνηση, δουλεύουμε σκληρά και θα πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος που δείξαμε σήμερα. Μπήκαμε αποφασισμένοι στο γήπεδο να τελειώσουμε το παιχνίδι. Η Μπεσίκτας ανοίχτηκε και αυτό ήταν το κλειδί για εμάς. Είναι ένας παίκτης που όταν μπαίνει στο γήπεδο δείχνει πολύ ώριμος. Δουλεύει πάρα πολύ στις προπονήσεις και θα πάνε όλα καλά για αυτόν. Θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου