Friday, 29 March, 2024

Κερδίζει η Τσεχία, Over για Γερμανία

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Euro, με τη δράση να επικεντρώνεται στον τρίτο και τέταρτο όμιλο. Θα μας απασχολήσουν τα παιχνίδια Τσεχία – Τουρκία και Βόρεια Ιρλανδία – Γερμανία, όπως επίσης και ο ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Αργεντινή. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προγνωστικών, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε, μεταξύ άλλων, για τα αποτελέσματα ζωντανά στο στοίχημα livescore.

tsexia-tourkia

Το παίρνουν οι Τσέχοι

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Τσεχία – Τουρκία, όπου επιλέγουμε τον Άσσο σε απόδοση 2.50. Με σκοπό τη νίκη θα μπει στο σημερινό ματς η Τσεχία, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές για πρόκριση στη φάση των «16». Οι Τσέχοι ηττήθηκαν στην πρεμιέρα με 1-0 από την Ισπανία, όμως τους κρατά ζωντανούς ο βαθμός από το ισόπαλο 2-2 της 2ης αγωνιστικής απέναντι στους Κροάτες, όπου κατάφεραν να «γυρίσουν» το εις βάρος τους 0-2 με τα γκολ των Σκόντα και Νέτσιντ. Επωφελήθηκαν ξεκάθαρα από τη διακοπή του αγώνα λόγω της ρίψης καπνογόνων από τους Κροάτες οπαδούς, καθώς αμέσως μετά την επανέναρξη κέρδισαν το πέναλτι, που… οδήγησε στο τελικό 2-2. Για να πάρει τη 2η θέση του πίνακα, η Τσεχία χρειάζεται να συνδυαστεί η σημερινή της νίκη με ήττα των Κροατών από τους Ισπανούς, αλλά και να καλυφθεί η διαφορά γκολ για την ισοβαθμία με την Κροατία. Με ισοπαλία εξασφαλίζει σίγουρα την 3η θέση του ομίλου, όμως θα έχει μόνο δύο βαθμούς, οι οποίοι δύσκολα θα της χαρίσουν το εισιτήριο για τους «16». Η Τουρκία, από την πλευρά της, θέλει αποκλειστικά τη νίκη, προκειμένου να κατακτήσει την 3η θέση του ομίλου και να… δει στη συνέχεια αν οι τρεις βαθμοί θα είναι αρκετοί για να της χαρίσουν την πρόκριση στους «16». Δεν μπορούν να παλέψουν για κάτι περισσότερο οι γείτονες, οι οποίοι απογοητεύουν μέχρι στιγμής στο τουρνουά, έχοντας γνωρίσει τις δίκαιες ήττες από Κροατία (1-0) και Ισπανία (3-0). Το… μηδενικό ενεργητικό λέει πολλά για την αποτελεσματικότητα στην επίθεση και βασικό ρόλο σε αυτό παίζει το σαφές ντεφορμάρισμα του ηγέτη Αρντά Τουράν. Δίνουμε προβάδισμα στην Τσεχία.

Με το Over 2.5 στο Β. Ιρλανδία – Γερμανία

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Βόρεια Ιρλανδία – Γερμανία, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.10. Εξ ολοκλήρου διαφορετικό ήταν το αγωνιστικό πρόσωπο της Βόρειας Ιρλανδίας στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην Ουκρανία. Η αλλαγή του σχηματισμού από 5-3-2 σε 4-5-1 απ’ τον Μάικλ Ο’ Νιλ είχε άμεσο αντίκτυπο, καθότι η ομάδα του είχε σαφώς περισσότερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση συγκριτικά με την πρεμιέρα κόντρα στην Πολωνία, όπου η εμφάνιση της ήταν αποκρουστική. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Βορειοιρλανδοί είχαν μόλις 2 τελικές προσπάθειες εναντίον των Πολωνών, ενώ ανέβηκαν στις 13 κόντρα στους Ουκρανούς, τους οποίους κέρδισαν απόλυτα δίκαια. Πέντε αλλαγές έκανε στην ενδεκάδα ο Ο’ Νιλ, στο πιο διευρυμένο «makeover» της δεύτερης αγωνιστικής στο Euro. Προκειμένου να καταλάβει μια απ’ τις δύο πρώτες θέσεις, η Βόρεια Ιρλανδία είναι υποχρεωμένη να κερδίσει σήμερα την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, ωστόσο η ισοπαλία μπορεί να είναι εξίσου καλό αποτέλεσμα, καθώς θα την καταστήσει απ’ τις καλύτερες τρίτες με 4 πόντους και το πιθανότερο είναι ότι θα τη φέρει στην επόμενη φάση.

Πάμε στη Γερμανία, για την οποία η κουβέντα μετά το 0-0 με την Πολωνία επικεντρώθηκε στην έλλειψη επιθετικών ιδεών και κλασικών ευκαιριών. «Γελάω με κάτι τέτοια. Την περασμένη εβδομάδα όλοι μιλούσαν για την άμυνα, τώρα για την επίθεση. Δε νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα επειδή υπήρξε μια λευκή ισοπαλία. Δεν έχει να κάνει με το αν παίζουμε με «ψευτοεννιάρι» ή καθαρό επιθετικό, καθώς το πρόβλημα ήταν απλά ότι δε φέραμε πολλά κορμιά στην αντίπαλη περιοχή», εξήγησε ο Γιοακίμ Λεβ. Σε κάθε περίπτωση, οι μέχρι τώρα εμφανίσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, που ίσως να κρατάει δυνάμεις ενόψει των αγώνων νοκ-άουτ, όπου θα βρίσκεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ακόμη και ως καλύτερη τρίτη (στο απίθανο ενδεχόμενο ήττας απ’ τη Βόρεια Ιρλανδία). Σήμερα της αρκεί η ισοπαλία για να τερματίσει στην πρώτη δυάδα, θέλει όμως τη νίκη, καθώς λογικά η Πολωνία θα κερδίσει την αδιάφορη Ουκρανία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Πολωνία, η πρώτη θέση θα κριθεί απ’ τη συνολική διαφορά τερμάτων (+2 για Γερμανία, +1 για Πολωνία), κάτι που σημαίνει ότι τα «πάντσερ» θα κυνηγήσουν μεγάλο σκορ.

Σκοράρουν και οι δύο στο Κόπα Αμέρικα

Πάμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση ΗΠΑ – Αργεντινή, όπου θα επιλέξουμε το Goal / Goal σε απόδοση 2.05. Από μια σχετικά άνετη πρόκριση κόντρα στο Εκουαδόρ προέρχεται η Αμερική, καθώς στο 65’ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 (Ντέμπσεϊ 22′, Ζαρντές 65′), ενώ δέχτηκε απλώς τη μείωση του σκορ στο 74’. Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλίνσμαν σ’ αυτή την αναμέτρηση έρχεται αντιμέτωπο με την ιστορία του, καθώς αν εξαιρέσουμε το Gold Cup, μόλις μια ακόμη φορά έχει φτάσει σε τελικό διοργάνωσης και αυτή ήταν το 2009 όταν και κέρδισε την Ισπανία με 2-0 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια στον τελικό τη Βραζιλία από την οποία ηττήθηκε με 3-2. Οι οικοδεσπότες έχουν και μια μικρή εμπειρία σε ημιτελικούς Κόπα Αμέρικα, καθώς το 1995 έφτασαν ως τους «4» της διοργάνωσης, χάνοντας και πάλι από τη Βραζιλία με 1-0. Τα κακά μαντάτα για τον Γερμανό τεχνικό είναι πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις υπερπολύτιμους παίκτες, καθώς ο Τζόουνς αποβλήθηκε στο τελευταίο και θα απουσιάσει, ενώ οι Μπεντόγια και Γουντ συμπλήρωσαν κάρτες και είναι επίσης τιμωρημένοι. Θα πρέπει να βρει επαρκείς λύσεις απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης, ενώ καλείται να βρει λύσεις και για το μαρκάρισμα του Λίο Μέσι που μοιάζει αποφασισμένος να κατακτήσει ένα τίτλο με την Αλμπισελέστε.

Η Αργεντινή του Τάτα Μαρτίνο, απ’ την άλλη, έρχεται με φόρα στον σημερινό ημιτελικό κόντρα στην οικοδέσποινα Αμερική, καθώς είναι η μόνη ομάδα που έχει το απόλυτο 4-0-0 μέχρι στιγμής στο τουρνουά, ενώ τα τέρματα είναι 14-2, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις της και την αποφασιστικότητά της. Στην προημιτελική φάση απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση τη Βενεζουέλα με 4-1 και στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ θέλει να επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση ώστε να φτάσει με συνοπτικές διαδικασίες στον τελικό. Το έργο των Αργεντινών αναμένεται σαφώς δυσκολότερο, ωστόσο δείχνουν να έχουν ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν σε ακόμη μια πρόκριση. Το μεγάλο αστέρι, Λίο Μέσι, ξεκίνησε το τουρνουά μέσα σε ένα μεγάλο «σύννεφο» αμφισβητήσεων, όμως κάνει φοβερές εμφανίσεις και δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του μέχρι το φινάλε. Αν προσέξουν οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τον πρώτο λόγο, ιδίως αν ο βραχύσωμος «μάγος» παρουσιαστεί και πάλι ορεξάτος, καθώς μέχρι στιγμής έχει τέσσερα γκολ και δυο ασίστ.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Τα βίντεο των σημερινών αγώνων

Βόρειος Ιρλανδία – Γερμανία

Ουκρανία – Πολωνία

Τσεχία – Τουρκία

Κροατία – Ισπανία

Κερδίζει η Τσεχία, Over για Γερμανία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου