Friday, 29 March, 2024

Κορυφαίος παίκτης του κόσμου για 5η φορά αναδείχθηκε ο Μέσι

Κορυφαίος παίκτης του κόσμου για 5η φορά αναδείχθηκε ο Μέσι

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη είναι και επίσημα ο Λιονέλ Μέσι, καθώς κατέκτησε την «Χρυσή Μπάλα 2015». Ο Αργεντινός πήρε το βραβείο για 5η φορά, είναι βέβαια ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, καθώς ήταν άλλωστε και ο μόνος με 4 κατακτήσεις. Δεν επέτρεψε έτσι στον Κριστιάνο Ρονάλντο να πάρει την “Χρυσή Μπάλα” για 3η σερί χρονιά και 4η στην καριέρα του και να τον φτάσει στην κορυφή.

Η καλύτερη 11αδα του 2015

Ξανά στην 11άδα της χρονιάς ο Νόιερ, αλλά απουσίαζε από το γκαλά, ενώ στην άμυνα είναι 3 Βραζιλιάνοι και ο Σέρχιο Ράμος. Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στην 11άδα για 9η σερί χρονιά και ο Ινιέστα για 7η.

Αναλυτικά η 11άδα: Μάνουελ Νόιερ, Ντάνι Άλβες, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Αντρές Ινιέστα, Πολ Πογκμπά, Λούκα Μόντριτς, Νεϊμάρ, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Λουίς Ενρίκε, Έλις και Λόιντ

Ο Λουίς Ενρίκε κατέκτησε τα πάντα φέτος με την Μπαρτσελόνα και βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2015. Δεν ήταν στο γκαλά, ενώ οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν οι Χόρχε Σαμπαόλι (Χίλη) και Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν).

Η Τζιλ Έλις βραβεύτηκε ως κορυφαία προπονήτρια (πήρε το Μουντιάλ με τις ΗΠΑ), ενώ την “Χρυσή Μπάλα” στις γυναίκες πήρε η Κάρλι Λόιντ (επίσης Αμερικανίδα και κάτοχος του Μουντιαλ).

Καλύτερο γκολ του Ουεντέλ Λίρα

Το γκολ του Ουεντέλ Λίρα της Γκοϊανέζια κόντρα στην Ατλέτικο Γκοαϊνένσε βραβεύτηκε ως το καλύτερο της χρονιάς, επικρατώντας αυτών των Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπιλμπαό) και Αλεσάντρο Φλορέντσι (Ρόμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα). Ψήφισαν 1.600.000 άνθρωποι.

 

Πηγή: sport24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου