Friday, 19 April, 2024

Κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ

Με 2 γκολ στο 2ο ημιχρονο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο Ελλάδος. Χρυσοί σκόρερ του Δικεφάλου του Βορρά ο Βιερίνια (65′) και ο δικός μας Δημήτρης Πέλκας στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από το 1ο λεπτό μέχρι την λήξη του αγώνα. Έχασε πέναλτι στο 24′ με τον Πρίγιοβιτς, έχασε 2 τετ α τετ με Μπίσεσβαρ και Κάμπος και έτσι έφτασε στο 0-0 του ημιχρόνου παρά την κατοχή 41-59 υπέρ του.

Στο 2ο ημίχρονο συνέχισαν οι ασπρόμαυροι στον ίδιο ρυθμό χάνοντας πάλι τετ α τετ με τον Πρίγιοβιτς μετά απο λάθος της άμυνας της ΑΕΚ.

Αυτά μέχρι το 65ο λεπτό όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ μετά από ακόμη μιά αντεπίθεση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός του, Αντελίνο Βιερίνια, ο οποίος με μια όμορφη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μπάρκα (ο καλύτερος της ΑΕΚ σήμερα) και έγραψε το 0-1.

Στο 82′ πήγε να “στραβώσει” το ματς για τον ΠΑΟΚ όταν ο Μαουρίτσιο έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ισπανού διαιτητή αλλά μία ανόητη ενέργεια του Βράνιες, που διαπληκτίστηκε με τον Βαρέλα, έφερε αμέσως αριθμητική ισορροπία και πάλι δεχόμενος 2η κίτρινη (1η στο φάουλ που άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ).

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με την ΑΕΚ να πιέζει και να φτάνει κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Αραούχο στο 89′ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη (θεατής σχεδόν σε όλο το ματς).

Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του στο 92′ όταν σε μια αντεπίθεση ο Πρίγιοβιτς μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Πέλκα ο οποίος σε κενό τέρμα την έσπρωξε στα δίχτυα σημειώνοντας το τελικό 0-2.

Η δημοσίευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης:

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου