Thursday, 28 March, 2024

Κόσμος έξω από την Τούμπα: «Βαριά-βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα»

Ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος και άψυχος και μοιραία γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 στην Τούμπα

και πλέον η διεκδίκηση της πρώτης θέσης και του τίτλου μοιάζει βουνό.
Με τη λήξη της αναμέτρησης, 150 οπαδοί του Δικεφάλου μαζεύτηκαν έξω από το γήπεδο και αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα, φωνάζοντας το σύνθημα «βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα».
Το κλίμα μόνο καλό δεν είναι και οι ασπρόμαυροι θα πρέπει να μην τα παρατήσουν, αφού παραμένουν ζωντανοί για να κατακτήσουν για τέταρτη διαδοχική χρονιά το Κύπελλο.
ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα (0-1) από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Δικεφάλου, οι οποίοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό ότι δεν ήταν έτοιμος (ήττα 0-1) με τους παίκτες του να πραγματοποιούν τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο δεν κατάφεραν να απειλήσουν σχεδόν καθόλου την εστία του Σα δείχνοντας έλλειμα σε δυνάμεις και σε δημιουργία.
Μέσα σε αυτή τη μέτρια εμφάνιση του Δικεφάλου χάθηκε και το ντεμπούτο του Μιχάι στο πρωτάθλημα και του νεαρού Τζόλη που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Όπως και στα δύο προηγούμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα σε κανονική περίοδο και κύπελλο προτιμήθηκε από τον Ζίβκοβιτς για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Στην πρώτη φάση που χρειάστηκε να επέμβει είχε απάντηση στην κοντινή κεφαλιά του Σεμέδο αλλά κράτησε παραπάνω από όσα θα έπρεπε την μπάλα πάνω στη γραμμή δίνοντας την δυνατότητα στον Ελ Αραμπί να τη στείλει στα δίχτυα στη φάση που κρίθηκε με τη γραμμή του οφ σάιντ στο VAR. Στο γκολ του Ελ Αραμπί δεν είχε απάντηση αντίθετα με τη φάση του 29 στο σουτ του Μασούρα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν χρειάστηκε να επέμβει
ΜΑΤΟΣ: Δεν είχε όσες βοήθειες θα έπρεπε ανασταλτικά από το Λημνιό και αυτό του δημιούργησε προβλήματα. Είχε το γνωστό του πάθος και ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν κάπως μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Διάθεση είχε, η ουσία έλειψε από το παιχνίδι του. Κάποια στιγμή έμεινε από δυνάμεις και έδωσε τη θέση του στον Ροντρίγκο
ΒΑΡΕΛΑ: Ο πλέον έμπειρος στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ με το Μιχάι στο πλευρό του είχε εκτός από τις ατομικές επεμβάσεις να κατευθύνει και ολόκληρη την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.
ΜΙΧΑΪ: Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Μπήκε καλά στο παιχνίδι δείχνοντας ότι είναι έτοιμος καταφεύγοντας και κάποιες φορές στον δυναμισμό στα μαρκαρίσματα του. Μια φορά έχασε τον Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο και ο επιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε.
ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννούλη. Έκανε το μεγάλο λάθος από το οποίο προέκυψε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ένα λάθος που δεν ταιριάζει με την εμπειρία και την ποιότητα του. Είχε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ που εξουδετέρωσε ο Σα και μια προσπάθεια να τον αιφνιδιάσει από το κέντρο του γηπέδου στο δεύτερο ημίχρονο
ΜΙΣΙΤΣ: Ωσεί παρών για ένα ολόκληρο ημίχρονο ίσως στο χειρότερο φετινό του παιχνίδι. Κάποιοι συνδυασμοί στη δεξιά πλευρά του γηπέδου με Μάτος και Λημνιό δεν στάθηκαν ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Και στο δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε ρηχά νερά και αυτό κόστισε πολύ στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.
ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ούτε δημιουργικά, ούτε ανασταλτικά κατάφερε να βοηθήσει τουλάχιστον όσο θα έπρεπε την ομάδα. Απέναντι στους μέσους του Ολυμπιακού δεν είχε δυνάμεις να φανεί καθοριστικός τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να βοηθήσει περισσότερο δημιουργικά και έτσι ο Φερέιρα τον άλλαξε για να βάλει τον Εσίτι.
ΛΗΜΝΙΟΣ: Προτιμήθηκε αυτός για το δεξί άκρο αντί του Δημήτρη Πέλκα που είχε παίξει στη θέση αυτή στον ημιτελικό του κυπέλλου. Έδειχνε από την αρχή διάθεση να εκμεταλλευτεί το χώρο και να παίξει στην πλάτη του Τσιμίκα αλλά δεν πήρε πολλές μπάλες τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο κάτι που συνεχίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα
ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Αγωνίστηκε στη φυσική του πίσω από τον επιθετικό και είχε την πρώτη τελική του αγώνα με ένα σουτ που εξουδετέρωσε εύκολα ο Σα. Δεν κατάφερε να γίνει δημιουργικός στον άξονα και γρήγορα μετατοπίστηκε στα αριστερά, χωρίς και από εκεί να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Δίκαια έγινε αλλαγή.
ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Ξεκίνησε θεωρητικά στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμή του Δικεφάλου ωστόσο όταν η ομάδα του είχε την μπάλα κινούνταν ως ελεύθερο ρόλο σε όλο το πλάτος του γηπέδου μέχρι να μονιμοποιηθεί στον άξονα. Είχε διάθεση να γίνει κινητικός αλλά ουσιαστικός δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να είναι στις πρώτες αλλαγές του Φερέιρα.
ΑΚΠΟΜ: Πήρε για πρώτη φορά την μπάλα στο 43’ στη σέντρα του Βιεϊρίνια και προσπάθησε να απειλήσει. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σαν να μην βρίσκεται στο γήπεδο, χωρίς να τροφοδοτηθεί καθόλου από τους συμπαίκτες του. Γενικότερα δεν είχε επαφές με την μπάλα σε όλη τη διάρκεια της συμμετοχής του μέχρι να δώσει τη θέση του στο νεαρό Τζόλη.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ: Μπήκε στο 67΄στον αγωνιστικό χώρο και δεν έκανε επαφή με την μπάλα στο 81΄ και πολύ πλάγια στην περιοχή του Ολυμπιακού. Όπως και ο Άκπομ δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος παρά μόνο στο 95΄ με το σουτ του στην εστία που ήταν τελικά και η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι.
ΠΕΛΚΑΣ: Προφανής σκοπός της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ήταν να δώσει ενέργεια στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Μπήκε με δυναμικά μαρκαρίσματα ενδεικτικά του πάθους και του σκοπού του στον αγωνιστικό χώρο. Στην πράξη ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αλλάξει πρόσωπο.
ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ: Πέρασε στον αγώνα στη θέση του Μάτος και έκανε πάνω κάτω τα ίδια με το συμπατριώτη του. Με διάθεση να βοηθήσει με τα ανεβάσματα του αλλά χωρίς κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι και με πολλές ημιτελείς ενέργειες
ΕΣΙΤΙ: Μια κίνηση που αποσκοπούσε στο να υπάρξει ένας παίκτης με ανασταλτικά καθήκοντα την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πάρει ρίσκα να βγάλει παίκτες μπροστά. Έτσι και αλλιώς όποτε προσπάθησε να βοηθήσει δημιουργικά δεν τα κατάφερε
ΤΖΟΛΗΣ: Ο νεαρός που πήρε πρώτη φορά σε αποστολή του Δικεφάλου ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε το ντεμπούτο του μπαίνοντας ως αλλαγή στον αγώνα. Ήταν λογικό να είναι στην πρώτη του μάχη και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί από αυτήν.
metrosport.gr-sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου