Thursday, 28 March, 2024

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1: Μίλησε η ποιότητα του!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Λαμία με 0-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός παίζοντας αρκετά αργά στο κέντρο με τον Εσίτι

να μην μπορεί να βοηθήσει επιθετικά και τους Μπίσεσβαρ-Πέλκα να μένουν στο πάγκο. Ωστόσο η ποιότητα των πρωταθλητών ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Άμπελ Φερέιρα.
Στο 10΄ κούρσα του Μίσιτς, σπάει την μπάλα στον Γιαννούλη εκείνος στον Βιεϊρίνια αλλά ο αρχηγός του Δικεφάλου σουτάρει πάνω στον Θεοδωρόπουλος. Έξι λεπτά μετά ωραία σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, ο Άκπομ έκανε την προβολή μέσα στην μικρή περιοχή, άουτ η μπάλα!
Τελικά στο 33΄ο ΠΑΟΚ σημείωσε το 1-0 μετά απο καταπληκτική εκτέλεση του φάουλ από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο Λέο Μάτος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Το VAR ειδοποίησε για εξέταση του γκολ αλλά στη συνέχεια Ο 4ος διαιτητής σημείωσε προς τον πάγκο της Λαμίας πως την φάση του γκολ την είδανε κανονικά, με τον ρέφερι Σέζο να ενημερώνει τους παίκτες πως από εκείνο το σημείο και μετά κόλλησε το VAR. Το γκολ μέτρησε κανονικά μία σωστή απόφαση αφού ο Μάτος καλυπτόταν. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς VAR ως το τέλος του ημιχρόνου αλλά λειτούργησε και πάλι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.
Στο 54΄ ο Γιαννούλης δέχτηκε χτύπημα απο τον Ασίγκμπα. Ωστόσο ο νεαρός μπακ αγωνίστηκε τελικά για 15 λεπτά και στη συνέχεια έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Άμπελ Φερέιρα δεν ήθελε να ρισκάρει με πιθανή επιβάρυνση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το δεύτερο τέρμα χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλη ευκαιρία αν και μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 72΄μετά απο κομπίνα σε στημένα φάση, αλλά ο Ακπομ μέσα απο την μικρή περιοχή δεν πρόλαβε να κάνει τη κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια όμως ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά αφού δεν έδειχνε να έχει “όρεξη” για να “καθαρίσει” το ματς και “βολευόταν” με αυτό το 0-1 υπερ του. Η Λαμία λοιπόν πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, μπηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία με τους Θεσσαλονικείς να κατακτούν τελικά τη νίκη.
MVP: Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, ο Λέο Μάτος ήταν ο πολυτιμότερος. Ο Βραζιλιάνος σε άλλη μία στημένη φάση ήταν εκεί και έδωσε τη νίκη με το τέρμα του.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Σέζος έκανε μικρολαθάκια που δεν έκριναν τον αγώνα και γενικά τα πήγε αρκετά καλά.
ΓΚΟΛ: 1-0 (33΄Μάτος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32΄Βάντερσον, Αντεντζο/ 13 Ακπομ, 22΄ Μαουρίσιο, 90΄ Ντοούγκλας, 90+4 Μάτος
ΛΑΜΙΑ Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69΄Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.
ΠΑΟΚ Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69΄ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86΄Αουγκούστο), Μίσιτς, Άκπομ (63΄Σβιντέρσκι)
sportime.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου