Friday, 19 April, 2024

Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0: «Πλήρωσε» τα λάθη της και ηττήθηκε στην Πορτογαλία

Η ΑΕΚ μπήκε με το «αριστερό» στις υποχρεώσεις της στο Europa League καθώς ηττήθηκε 3-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία.


Το «κακό» της πρόσωπο έδειξε η «Ένωση» στο παιχνίδι της πρεμιέρας της στους ομίλους της διοργάνωσης και δικαίως ηττήθηκε από τους Πορτογάλους, που ήταν σαφώς καλύτεροι.
Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ο μοιραίος για την ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο επιθετικό να παίζει στην χώρα του αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει μιας και δεν είχε «καθαρό μυαλό» όταν θα έπρεπε.
Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 σε μια φάση που ο Γκαλένο βρέθηκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, με αντίπαλο τον Βασιλαντονόπουλο κι όχι με κάποιος από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ως εκ τούτου κέρδισε κατά κράτος τον Έλληνα δεξιό μπακ και με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Εσκάγιο άνοιξε το σκορ στο 44ο λεπτό. 


Η ΑΕΚ αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης κι έτσι ανέβηκε πιο ψηλά, με αποτέλεσμα η Μπράγκα να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις. Στο 72ο λεπτό, ο Όρτα νίκησε τον Σάκχοφ κι έβγαλε τον Χόρτα τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία, ενώ στο 77′ το φάουλ του Σεκέιρα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό, όταν έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση μετά από λάθος του Λιβάγια.
Ο Γκαλένο που κέρδισε την μπάλα έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Παουλίνιος, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» τη νίκη της πορτογαλικής ομάδας.
Ένα ακόμα λάθος από τον Κροάτη στο κέντρο του γηπέδου (ενδεχομένως να του έγινε και φάουλ) έφερε άλλη μια αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Όρτα να στέλνει για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ πληρώνει ένα συμβόλαιο στον Ολιβέιρα που του αποφέρει 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο και αντί να γίνεται η συζήτηση γιατί ο Πορτογάλος δεν προσφέρει ούτε κατ’ ελάχιστο αυτά για τα οποία αμείβεται, κυριαρχεί ως συζήτηση το αν και πότε θα ανανεώσει. Το ίδιο και με τον Λιβάγια. Παλεύουμε όλοι να καταλάβουμε αν είναι καλά ή όχι, αν τον έχουν πιάσει τίποτα ψυχολογικά και εμφανίζεται τόσο κακός επειδή δεν έχει πάρει ακόμα αυτό που θέλει. Συγγνώμη, όμως, η ομάδα τους τα ακουμπάει αδρά για να κάνουν διαφορά, όχι να πετάνε στα σκουπίδια όλες τις ευκαιρίες ή να κάνουν τσαλιμάκια με τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Τους τα σκάει για να πάρει πίσω ηγεσία και ουσία, όχι να τους βλέπει να είναι φαντάσματα σε όλα τα μεγάλα ματς.
Ισχύει για όλους βέβαια… Οι απουσίες είναι μία εξήγηση. Υπάρχει όμως και ένα όριο. Πολλοί στην ΑΕΚ το έχουν περάσει προ πολλού και έχουν πλήρη ασυλία. Δεν εξαιρώ τον Μάνταλο, είναι κακός γενικά, μετά από μία πολύ καλή σεζόν. Σαν να είναι περισσότερο λυπημένος που δεν έγινε η μεταγραφή του και πιο πιεσμένος από ποτέ που φοράει το περιβραχιόνιο.
Αν είναι να τον ανακουφίσει ψυχικά και να τον απελευθερώσει, ας το παραδώσει. Δεν είναι κακό… Πρέπει να την ξαναδούν τη δουλειά στην ομάδα, να χαράξουν κόκκινες γραμμές και να περάσουν στα αποδυτήρια αρχές. Ήδη το τρένο έχει σφυρίξει μία φορά. Στις τρεις καίγεσαι και ας γίνεται αναφορά για το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών, που όντως είναι αλλά με λάθος προσανατολισμό. Ίσως και κατεύθυνση. Όλα είναι υπό συζήτηση…
cnn.gr-sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου