Thursday, 28 March, 2024

Μόλντε-Άρης 3-0

Την ήττα με 3-0 από τη Μόλντε γνώρισε ο Άρης στο «Aker Stadion» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου καθώς προδόθηκαν από παιδικά λάθη στην άμυνα, είδαν τον Φραν Βέλεθ να αποβάλλεται και μάλιστα να τραυματίζεται και πλέον θα επιδιώξουν την υπέρβαση στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

H πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στον Άρη όταν στο 5′ ο Σάσα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κράνινξ ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 21′ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι μετά από παρέμβαση του Κράνινξ.

Η Μόλντε κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της φάση καθώς στο 27′ ο Τζέιμς γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και συνδυάστηκε με τον Ορσνές με τον τελευταίο να πασάρει στον Έικρεμ που πλάσαρε ωραία καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα για το 1-0.

Μάλιστα, οι Νορβηγοί κατάφεραν να πετύχουν γκολ ξανά στο 32′ όταν ο Κουέστα έκανε κακή πάσα για τον Μπάσα με τους γηπεδούχους να κλέβουν και με τρεις προσπάθειες να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινό αριστερό πλασέ του Χέσταντ κάνοντας το 2-0.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 40′ με τον Ντιγκινί να εξαπολύει φοβερό σουτ αλλά ο Κράνινξ εκτοξεύθηκε αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «μπλε» άγγιξαν ένα τρίτο γκολ στο 54′ όταν ο Τζέιμς πλάσαρε από θέση βολής όμως ο Σούντγκρεν σταμάτησε με το κεφάλι την πορεία της μπάλας που πήγαινε προς τα δίχτυα του Κουέστα.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον Άρη στο 64΄καθώς ο Βέλεθ τράβηξε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Τζέιμς που έβγαινε τετ α τετ με τον Κουέστα και ο Ιταλός ρέφερι Μαριάνι του έβγαλε κόκκινη κάρτα. Μάλιστα ο αρχηγός των Θεσσαλονικέων τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Τελικά, η πρωτοπόρος του νορβηγικού πρωταθλήματος κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της όταν στο 87′ η μπάλα στρώθηκε στον Έλινγκσεν που εξαπέλυσε δυνατό αριστερό σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Mόλντε (Μόε): Κράνινξ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν (74΄Ελινγκσεν), Άουρσνες, Χάραλντσέιντ, Χέσταντ (90+2΄Μόστρομ), Χάουγκεν, Ομοϊουάνφο (85΄Κνούτσον).

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (68΄Δεληζήσης), Ματίγια, Σάσα, Τόνσο (74΄Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (81΄Λάρσον).

Πηγή: voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου