Thursday, 28 March, 2024

Νάπολη: Ξανά πρωταθλήτρια μετά από 33 χρόνια, από την εποχή Μαραντόνα

Μεθυσμένη πολιτεία θύμισε το βράδυ της Πέμπτης, η Νάπολη, καθώς η ομάδα της πόλης πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Ούντινε και πανηγυρίζει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η Νάπολι πήρε τον «χρυσό» βαθμό που χρειαζόταν για να επιστρέψει στην κορυφή της Serie A και έραψε στη φανέλα της το τρίτο σκουντέτο, το πρώτο μετά τη σεζόν 1989-90, με ηγέτη τον θρυλικό Αργεντινό.

Αυτήν τη φορά ο σύλλογος της Καμπανίας είχε τον Βίκτορ Όσιμεν, ο οποίος πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης στην έδρα της Ουντινέζει, για να προκαλέσει πανζουρλισμό στις κερκίδες του «Μαραντόνα», το οποίο κατέκλυσαν οι τιφόζι της ομάδας, παρότι το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι αγωνιζόταν 850 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Όσιμεν λύτρωσε ξανά τη Νάπολι και της χάρισε αυτό που περίμενε με τόση αδημονία όλη η Καμπανία

Το 46ο γκολ του Βίκτορ Όσιμεν στη Serie A από την ημέρα που ο 24χρονος φορ πάτησε το πόδι του στον ιταλικό νότο, αποδείχθηκε και το πιο καθοριστικό της σεζόν 2022-23 στη Serie A, καθώς έφερε ξανά τους «παρτενοπέι» στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Η καταπληκτική ομάδα του Σπαλέτι απέχει 16 βαθμούς από τη δεύτερη Λάτσιο, η οποία δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.

Με το τελευταίο σφύριγμα στο παιχνίδι, οι άνθρωποι της ομάδας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί Ναπολιτάνοι που είχαν ταξιδέψει μέχρι το Ούντινε, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να «πνίξουν» στις αγκαλιές τους παίκτες και τεχνικό επιτελείο για τη χαρά που τους προσέφεραν.

Και στα αποδυτήρια της «Dacia Arena» οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του ιταλικού νότου μαζί με τον Σπαλέτι έστησαν το δικό τους πάρτι.

Το τέλος του αγώνα της 33ης ημέρας στο Καμπιονάτο βρήκε τη μεγαλούπολη στον ιταλικό νότο να φλέγεται από τις εκδηλώσεις των τιφόζι που είδαν να αναβιώνουν οι ημέρες του αείμνηστου Μαραντόνα. Πλέον, η Νάπολη πλέον μπορεί να γλεντήσει με την ψυχή της.

Η βαθμολογία της Serie A μετά από 33 αγώνες:

Νάπολι 80

Λάτσιο 64

Γιουβέντους 63

Ίντερ 60

Αταλάντα 58

Μίλαν 58

Ρόμα 58

Φιορεντίνα 46

Μπολόνια 45

Μόντσα 45

Τορίνο 45

Ουντινέζε 43

Σασουόλο 43

Σαλερνιτάνα 35

Έμπολι 35

Λέτσε 31

Βερόνα 27

Σπέτσια 27

Κρεμονέζε 21

Σαμπντόρια 17

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου