Tuesday, 19 March, 2024

Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός 0-1

Με την πρόκριση στις αποσκευές του επιστρέφει από το Αζερμπαϊτζάν ο Ολυμπιακός.
Οι Ερυθρόλευκοι, παρά τις πολλές απουσίες, επικράτησαν στο Μπακού της Νέφτσι με 1-0 και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στους Αζέρους, πήραν την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας στο 15ο λεπτό, μετά από μπαλιά του Ματιέ Βαλμπουενά.
Οι Πειραιώτες, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς 11 παίκτες, «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τρίτο γύρο, που θα προκύψει από το ζευγάρι Μούρα-Λουντογκόρετς (σ.σ 0-0 το πρώτο ματς). Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Ο Πέδρο Μαρτίνς, ελέω των πολλών απουσιών, παρέταξε τον Ολυμπιακό με τους Τζολάκη, Λαλά, Σεμέδο, Μπα, Μάρκοβιτς, Σισέ, Μασούρα, Σουρλή, Κούντε, Βαλμπουενά και Χασάν. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Νέφτσι, Σαμίρ Αμπάσοφ, ξεκίνησε την ομάδα την εξής 11άδα: Μαμάντοφ, Μπουλούντοφ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Μπάσκε, Κανέ, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίνε, Λαουάλ και Κολί.
Βαλμπουενά, Μασούρας και 1-0!
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Μετά το 10άλεπτο οι Ερυθρόλευκοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 15’ άνοιξαν το σκορ με τον Γιώργο Μασούρα!
Ο Σισέ πίεσε από αριστερά, έκλεψε την μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον Μαμάντοφ, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας των Αζέρων απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά, αυτός σήκωσε ωραία για τον Μασούρα, που βρισκόταν στη μικρή περιοχή και ο διεθνής εξτρέμ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι Πειραιώτες πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση. Μετά το γκολ, οι Αζέροι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά αυτοί που είχαν τις καλύτερες φάσεις ήταν οι Ερυθρόλευκοι.
Στο 28’ και στο 30’ οι πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν με τους Σουρλή και Λαλά, αλλά τόσο το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο νεαρός μέσος των Πειραιωτών έξω από τη μεγάλη περιοχή όσο και το σουτ που έκανε με τη μία ο Γάλλος δεξιός μπακ, έφυγαν άουτ.
Στο τελευταίο 15άλεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ευκαιρίες με Χασάν και Βαλμπουενά
Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα πρώτα 10 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με την Νέφτσι να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.
Αντίθετα, οι Πειραιώτες όποτε έβγαιναν στην επίθεση δημιουργούσαν ευκαιρίες για γκολ, με τον Χασάν στο 58’ να αγγίζει το 2-0. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Χασάν, ο Αιγύπτιος έκανε την προβολή, αλλά ο Μαμάντοφ απέκρουσε ενστικτωδώς και έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν σειρά του Βαλμπουενά να απειλήσει. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γάλλος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 68’ ο Χασάν έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Μαμάντοφ είχε κλείσει τη γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 76’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς στη θέση του Βαλμπουενά και στο 77’ ο Χασάν έχασε νέα ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Αιγύπτιος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, σούταρε, λαλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στο 82’ ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε δεύτερη αλλαγή, η οποία μάλιστα ήταν αναγκαστική. Ο Σουρλής αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Βρουσάι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνς έκανε και τρίτη αλλαγή, με τον Ελ Αραμπί αντί του Χασάν.
Η τελευταία ευκαιρία στην αναμέτρηση άνηκε στην Νέφτσι. Ο Φαμίν βρέθηκε στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.
Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νικήτρια με 1-0 και στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Νέφτσι Μπακού: Μαμάντοφ, Μπουλούντοφ (31’ Αμπάσοφ), Μποντζί, Στάνκοβιτς, Μπάσκε, Κέιν, Μαχμούντοφ, Μπούγκριν, Χαραμίς, Λαουάλ, Μέσα Κόλι (65’ Ισμαίλ).
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Μπα, Σισέ, Σουρλής (82’ Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Βαλμπουενά (76’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (85’ Ελ Αραμπί).

Οι πιθανοί αντίπαλοι στα πλέι οφ του Champions League! 

Οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» αν περάσουν την Λουντογκόρετς.
Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την αντίπαλό του όχι μόνο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Αυτή θα είναι η Λουντογκόρετς, η οποία λύγισε 3-1 την σλοβενική Μούρα. Ο Ολυμπιακός, όμως, αν περάσει τη βουλγαρική ομάδα γνωρίζει και τους πιθανούς αντιπάλους στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League.
Η κλήρωση να θυμίσουμε ότι θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στην Νιόν.
Οι Πειραιώτες, λοιπόν, θ’ αντιμετωπίσουν είτε κάποιον νικητή ζευγαριού είτε την Μπρόντμπι.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League:
Νικητής ζευγαριού Κλουζ (Ρουμανία)-Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)
Νικητής ζευγαριού Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)
Νικητής ζευγαριού Μάλμε (Σουηδία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μπρόντμπι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου