Friday, 19 April, 2024

Νίκη Παναιτωλικού, 2-1 την ΑΕΛ – Διαμαρτυρίες και “παράγκες”

O Παναιτωλικός έκανε σεφτέ στις νίκες, επικρατώντας 2-1 της Λάρισας, την οποία προσπέρασε στη βαθμολογία και την άφησε στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστής για τους Αγρινιώτες ήταν ο Νίκος Βέργος που πέτυχε και τα δύο γκολ, το πρώτο στο 16’. Ο Παναιτωλικός είχε στο ματς δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι. Στο 8’ ο Τζανακάκης έκανε τη σέντρα, ο Αριγίμπι πήρε την κεφαλιά, ο Νάγκι βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα του κι αυτή κατέληξε στο δεξί δοκάρι. Στο 26’ ο Μπέρτος ανέτρεψε τον Ντίας και ο διαιτητής Πρ. Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι. Ο Αριγίμπι το εκτέλεσε, ο Νάγκι απομάκρυνε την μπάλα, αλλά δόθηκε επανάληψη. Ο 25χρονος Αγγλος εκτέλεσε για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Δοκάρι είχε και η Λάρισα με τον Πινακά στο 40’. Στο 83’ ο Ζίζιτς ανέτρεψε τον Βέργο και ο ρέφερι έδωσε και δεύτερο πέναλτι στους γηπεδούχους με τη χρήση του VAR. O 24χρονος επιθετικός το εκτέλεσε και έκανε το 2-0.
Η ΑΕΛ σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Γιουνές.
O Ζαχαριάδης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντίας Χόρχε, Γκάκολις, Βέργο, Μελισσά, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Στελιάνο, Ντουρμισάι, Ηλιάδη.
Ανακοίνωση
Στη διάρκεια του αγώνα η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η ΑΕΛ διαμαρτύρεται τόσο για τη συμπεριφορά της Nova, που δεν κάνει replay στις φάσεις, όσο και για τη συμπεριφορά των δύο βοηθών διαιτητών, του γνωστού Απτόσογλου (αγώνας στην Ξάνθη με Λάμπρου κλπ) και για την ακραία συμπεριφορά του δεύτερου βοηθού Κωνσταντίνου, ο οποίος στη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι δεν υπέδειξε οφσάιντ 3 μέτρα του επιθετικού του Παναιτωλικού. Η μεγαλύτερη απογοήτευση μας όμως είναι ο Γκορτσίλας στο VAR. Κρίμα γιατί πιστεύαμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε κερδίσει έναν έντιμο διαιτητή.
Δυστυχώς οι απόγονοι των εργαλείων-διαιτητών του Θωμά και της παράγκας του Κόκκαλη συνεχίζουν των έργο των πατεράδων τους.
Η επανάληψη στο πέναλτι που απέκρουσε ο Νάγκι δείχνει τι ήρθε να κάνει απόψε στο Αγρίνιο ο Ζαχαριάδης».
Την ώρα που έκανε δηλώσεις ο προπονητής της Λάρισας, Γιάννης Τάτσης, παρενέβη ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, και είπε: «Αυτό είναι ντροπή, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Ποιος Κλάτενμπεργκ, είναι ντροπή» και πήρε τον προπονητή λέγοντας του «Πάμε να φύγουμε».
Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ (76’ Μελισσάς), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντιας, Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (77’ Περέιρα), Βέργος.
ΑΕΛ (Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου