Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1

Με… εκκωφαντικό τρόπο απάντησε η Ξάνθη στο αφήγημα που στήθηκε καθώς ήταν η ομάδα που τελείωσε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα (1-1)!

«Έφαγε» πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ ο Βρέσκας στο 90΄.
Μετά τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έψαχνε -θεωρητικά- αντίδραση για το restart. Θεωρητικά καθώς πρακτικά δεν… γοήτευσε σε ένα ακόμη παιχνίδι, παρουσιάζοντας και απέναντι στη Ξάνθη ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο, με τους Ακρίτες να… τιμωρούν σκληρά τον Δικέφαλο και να απαντούν ηχηρά στους σεναριολόγους.
Θέλοντας να επιβάλλει τους κανόνες του με το «καλημέρα», ο ΠΑΟΚ… εγκλώβισε τη Ξάνθη στο μισό γήπεδο και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, μετουσίωσε σε γκολ μια έξοχη συνεργασία που ξεκίνησε από μια βαθιά μπαλιά του Βαρέλα για τον Γιαννούλη και κατέληξε στα δίχτυα του Αμπάντ. Οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν το πρώτο ρήγμα από τα αριστερά, όταν ο Γιαννούλης πέρασε τον Μπαξεβανίδη, την έστρωσε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος με μια επαφή μοίρασε ψύχραιμα τη μπάλα για τον Άκπομ που τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 0-1.
Και μπορεί οι γηπεδούχοι να σκοράρουν φέτος με το… σταγονόμετρο στο α΄ημίχρονο, έχοντας «χτυπήσει» συνολικά μόλις τρεις φορές, ωστόσο, είχαν άμεση απάντηση για τον ΠΑΟΚ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα στο 18. Σαφώς, το έργο της Ξάνθης και συγκεκριμένα του Λισγάρα έγινε πιο εύκολο από την αντίδραση των «ασπρόμαυρων», εκμεταλλευόμενος το κόρνερ του Εντουάρντο. Ο Λισγάρας πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους, νίκησε τον Ίνγκασον και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Πασχαλάκης δεν βγήκε από την εστία του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Χωρίς να προσφέρουν ιδιαίτερο θέαμα μέχρι την ολοκλήρωση του α΄μέρους, η Ξάνθη έμοιαζε πιο ψυχωμένη να δημιουργήσει προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δέχθηκαν ένα ακόμη πλήγμα μετά την αναγκαστική αλλαγή του Βαρέλα στο 42′. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός άφησε τη θέση του στον Μάτος, με τον Αμπέλ Φερέιρα να ανακατεύει την τράπουλα, περνώντας τον Βραζιλιάνο στα δεξιά προκειμένου να μετατοπιστεί ο Βιεϊρίνια στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Ίνγκασον.
Στο β΄ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Ξάνθης. Χωρίς καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, οι «ασπρόμαυροι» δεν έβγαλαν συνεργασίες, ποντάροντας να βρουν το προβάδισμα μέσα από την ατομική ποιότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη υποψία ευκαιρίας σημειώθηκε στο 72΄ από ένα σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή της Ξάνθης, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμπάντ.
Από την άλλη, οι Ακρίτες έδειχναν να διαχειρίζονται με μεγαλύτερη ψυχραιμία το παιχνίδι, ψάχνοντας τις στιγμές τους με εκφραστή τον δραστήριο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος δεν δίστασε σε δύο περιπτώσεις, υπακούοντας τις εντολές από τον πάγκο, να δοκιμάσει δις το πόδι του εκτός περιοχής, χωρίς -όμως- τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει και τον Φερέιρα να έχει ανακατέψει αρκετά την τράπουλά του μεσοεπιθετικά, ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του, αναγκάζοντας τον Παράσχο να κινηθεί στη λογική των τριών στόπερ και του ενισχυμένου άξονα, κερδίζοντας -εκ του αποτελέσματος- τη «μάχη».
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, οι «ασπρόμαυροι» φωνάζουν δικαιολογημένα -όπως φάνηκε- για πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα… Ο Βρέσκας εξέτασε ο ίδιος στο μόνιτορ τη φάση μετά από ειδοποίηση του Διαμαντόπουλου και αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι…
Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που σαφώς μοιάζει οδυνηρό για τον ΠΑΟΚ που βλέπει τη ψαλίδα με τον Ολυμπιακό να ανοίγει στους εφτά βαθμούς, απομακρύνοντας κι άλλο την υπόθεση – πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Ξάνθη έδειξε καρδιά και απέναντι στον διεκδικητή του τίτλου, έχοντας ακούσει τα μύρια όσα, είχε τη δική της ηχηρή απάντηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου