Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0

Ο Ολυμπιακός, έπειτα από τον αποκλεισμό από την Αταλάντα, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ. Ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ στο 19′, ενώ στο 89′ ο Ντουρμισάι

έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο +13 από τη δεύτερη θέση οι ερυθρόλευκοι.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο Καραϊσκάκης, έπειτα από τον αποκλεισμό από την Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι, μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, βρίσκεται στο +13 από τη δεύτερη θέση. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο α’ μέρος, ήταν απειλητικός και στο 19′ άνοιξε το σκορ. Ο ρυθμός έπεσε στο β΄μέρος, ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Γιαννούλη στο 70′, με το αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89′ να κλειδώνει το τρίποντο για τους ερυθρόλευκους.

Οι Κρητικοί συνεχίζουν τη μάχη για τα playoffs, βρίσκονται στο -1 από τον 6ο Αστέρα, ο οποίος έχει και αγωνιστική περισσότερη. Στην τελευταία αγωνιστικοί ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πήρε το προβάδισμα με τον Ροντρίγκες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αταλάντα. Ο Σισέ και ο Μπα αποτελούσαν το αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Κίτσος αντικατέστησε τον Ρέαμπτσουκ. Ο Μπουχαλάκης τοποθετήθηκε στον άξονα, με τους Μασούρα, Καρβάλιο και Ροντρίγκες να παίζουν πίσω από τον Αραμπί σε 4-2-3-1. Εκτός 20άδας έμεινε ο Ονιεκούρου. Με 4-3-3 ο ΟΦΗ, ο οποίος είχε αρκετές απουσίες, ο Σελίμοβιτς μπήκε στη θέση “6”, με τον Λάμπρου επιθετικό.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό, πιέζοντας ψηλά τους Κρητικούς και προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Ο Μασούρας έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το σουτ μπροστά από τον Επασί, ωστόσο ο κίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε. Στο 11ο λεπτό ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σισέ με τον Αραμπί διεκδίκησαν την μπάλα στον αέρα. Εκείνη προσγειώθηκε, ο Μαροκινός στράικερ έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε στο μόνιτορ από τον διαιτητή και ακύρωσε το γκολ για χέρι του Αραμπί στην εναέρια διεκδίκηση.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει ψηλά και να πατάει στην περιοχή του και στο 19′ πέτυχε το 1-0. Ο Ολυμπιακός έκανε τη σέντρα με τον Καρβάλιο, ο Σισέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Αραμπί έκανε το γύρισμα και ο Γκάρι Ροντρίγκες που ερχόταν από πίσω σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή και ο Καρβάλιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί. Στο 35′ ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη τελική με σουτ του Λάμπρου που έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμη καλές στιγμές πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Αραμπί αστόχησε στο 42′, έπειτα από προσπάθεια του Καρβάλιο, ενώ στο 45+1′ ο Μαροκινός δεν ευστόχησε από κοντά με το αριστερό.

Κόκκινη κάρτα ο ΟΦΗ και 2-0 ο Ολυμπιακός

Στο β’ μέρος ο ΟΦΗ ξεκίνησε με αλλαγές, με τους Ουές και Ντουρμισάι να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είχε πάλι το πάνω χέρι, με τον ρυθμό ωστόσο να είναι χαμηλότερος, καθώς οι Κρητικοί ήταν πιο σφιχτοί. Στο 57′ Ο Μαρινάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντουρμισάι κοντρόλαρε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος. Δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Εμβιλά έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε την μπάλα στον Ροντρίγκες, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Επασί που απέκρουσε.

Στο 67′ ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Μασούρας διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα από τον Βούρο, τροφοδότησε τον Αραμπί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης στο μόνιτορ, αποφάνθηκε χέρι του Μασούρα στη διεκδίκηση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Κρητικούς, καθώς στο 70ο λεπτό ο Γιαννούλης αποβλήθηκε, για μαρκάρισμα πάνω τον Μασούρα. Στο 77′ οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε την κόρνερ από τα αριστερά. Ο Αραμπί πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 85ο λεπτό, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Σισέ έκανε το σουτ που είχε ξεφύγει από την άμυνα του ΟΦΗ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Επασί. Στο 89ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ έπειτα από πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντουρμισάι στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στην εστία του Επασί. Έως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου