Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός στρίμωξε τον Ολυμπιακό αλλά του έφαγαν το πεντακάθαρο πέναλτι-απόρροια της τρομοκρατίας που θα τον έβαζε μπροστά

Ο Ελ Αραμπί έγραψε το τελικό 1-0 και η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί άντρο των τραμπούκων…
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την αποψινή του νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στο ντέρμπι των «αιωνίων» έχοντας ως λυτρωτή τον Ελ Αραμπί στο 74’.
Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στους «πράσινους» και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν τυχεροί που δεν είδαν την εστία του να παραβιάζεται, ωστόσο κατέκτησαν το πολύτιμο τρίποντο και έσπασαν το αήττητο του Παναθηναϊκού που δεν είχε ηττηθεί για οκτώ συναπτά ματς.
Παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο δεν υπήρχε κόσμος, οι παίκτες των δύο «αιωνίων» αντιπάλων δεν φάνηκαν επηρεασμένοι και ο ρυθμός του ντέρμπι ήταν από το πρώτο λεπτό αρκετά υψηλός.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιτεθεί από τη δεξιά του πλευρά και βρήκε στα πρώτα λεπτά κάποια ρήγματα, πλην όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που εξέπληξε ευχάριστα με την κυκλοφορία της μπάλας και τις εξαιρετικές συνεργασίες του μεσοεπιθετικά στο πρώτο μισό του ματς.
Με εξαίρεση το «στοπ» του Διούδη στο τετ α τετ με τον Μασούρα (22’) από την αλλαγή παιχνιδιού του Ποντένσε, το «τριφύλλι» είχε στο ενεργητικό του τις πιο κλασικές ευκαιρίες με το πλασέ του Δώνη που έγλυψε το δοκάρι (26’) και το τετ α τετ του Γιόχανσον που έσωσε ο Σα (42’).
Οι «πράσινοι» κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους «ερυθρόλευκους» και να περιορίσουν τα ατού τους, ελέγχοντας το ρυθμό του ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή (56-44%) και τις περισσότερες υποσχόμενες ευκαιρίες και τον Ολυμπιακό τις τελικές (7-4).
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπα πάτησε το πόδι του Μακέντα μέσα στην περιοχή (52’) αλλά ο διαιτητής είδε το VAR και έδωσε συνέχεια στο ματς. Ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τον Χριστοδουλόπουλο αντί του αρνητικού Ποντένσε κι αυτός στο ίδιο λεπτό (60’) βγήκε τε α τετ με τον Διούδη από λάθος του Κουρμπέλη αλλά πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 74’ με μονοκόμματο σουτ του Ελ Αραμπί από σέντρα του Βαλμπουενά (1-0) ενώ στο 82’ ο Διούδης έσωσε την εστία του σε πλασέ του Ελαμπντελαουί.
Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε για την ισοφάριση αλλά δεν βρήκε τη φάση για να τη διεκδικήσει στα τελευταία λεπτά.
sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου