Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

Ο Ολυμπιακός αν και… σκασμένος από το «έπος του Λονδίνου» νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό, αλλά πανηγύρισε διπλά τα μαντάτα

από την Ξάνθη που τον έστειλαν στο +7 από τον ΠΑΟΚ! Μασούρας και Μπουχαλάκης τα γκολ της νίκης.
Ο Ολυμπιακός έκλεισε την κανονική περίοδο της Λίγκας ως πρωτοπόρος και αήττητος και μάλιστα το έκανε στο +7 μετά τη γκέλα του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια. Με το 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη από δύο ασίστ του Βαλμπουενά και από ένα γκολ των Μασούρα και Μπουχαλάκη.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ 4-4-2 Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΜΕ 4-2-3-1 Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ο Μαρτίνς – όπως αναμενόταν – κατέβασε διάταξη με 4-4-2. Είχε δηλαδή στο βασικό σχήμα και Χασάν και Ελ Αραμπί. Οι 11 του Ολυμπιακού: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Ελ Αραμπί, Ομάρ, Μασούρας, Μπα, Γκασπάρ, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς και Χασάν.
Η διάταξη: Σα κίπερ, άμυνα με Ομάρ – Γκασπάρ στα δύο άκρα και Μπα – Σεμέδο στο κέντρο της, άξονας με Καμαρά – Μπουχαλάκη, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μασούρας και Ραντζέλοβιτς και μπροστά ο Χασάν με τον Ελ Αραμπί. Ένα 4-4-2 ή 4-4-1-1 κάποιες φορές με τον Ελ Αραμπί να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Χασάν.
Ο Παναιτωλικός από την άλλη επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Ντάουντα φορ και πίσω του τριάδα με Μουνιέ – Ντίας στα άκρα και Άλβαρες σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στο κέντρο οι Ντάλσιο και Ταχάρ και στα μετόπισθεν οι Κέβιν, Μαλής, Σίεστεντ και Μαρσιάλ.
ΔΥΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑ
Το α’ μέρος σημαδεύτηκε κυρίως από τον τραυματισμό του Σα λίγο πριν το 30ό λεπτό. Όταν ο Μουνιέ σε προσπάθειά του να σκοράρει με προβολή βρήκε τον Πορτογάλο γκολκίπερ στο κεφάλι άσχημα. Ο Σα έμεινε κάτω για περίπου πέντε λεπτά και του έγινε επίδεση στο κεφάλι. Επίσης είχε και χτύπημα κάτω από το μάτι.
Για τη φάση αυτή ο Ολυμπιακός ζήτησε κόκκινη και ο Μουνιέ πήρε κίτρινη ενώ ο Σα συνέχισε τον αγώνα, παρότι ήταν φανερά ενοχλημένος για το χτύπημα που δέχθηκε. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός ήταν πιο δραστήριος επιθετικά και του ακυρώθηκαν δύο γκολ. Και τα δύο του Ελ Αραμπί. Το ένα σίγουρα σωστό λίγο μετά το 4ο λεπτό και το άλλο μία οριακή φάση που την πήρε πάνω του το VAR στις καθυστερήσεις.
Ο Παναιτωλικός τακτικά και αμυντικά επιχείρησε να κρατήσει το μηδέν στο α’ μέρος και το κατάφερε. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με 4-0 τελικές.
ΜΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ 2-0
Ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένος στο β’ μέρος αλλά την διαφορά την έκανε ξανά ο Βαλμπουενά. Στο 60ό λεπτό έβγαλε μία σέντρα για τον Μασούρα που με κεφαλιά – ψαράκι “νίκησε” από κοντά άμυνα και Φερνάντες για το 1-0. Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια είχε ευκαιρίες όπως το τετ α τετ του Μασούρα στο 69′. Επίσης στην συνέχεια και ένα σουτ του Χασάν που ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Μαρσιάλ. Στο 93ο λεπτό ο Καμαρά έβγαλε για τον Βαλμπουενά και εκείνος με εξαιρετικό γύρισμα τροφοδότησε τον Μπουχαλάκη που με σουτ έγραψε το τελικό 2-0.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μασούρας δεδομένα για το γκολ του. Εδώ μπορεί να μπει και ο Μπουχαλάκης.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα η διαιτησία του Τσαγκαράκη. Ελέγχεται κυρίως για την φάση του 45+ με το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί που είναι οριακή & δύσκολη και το… πήρε πάνω του ως φάση το VAR. Από εκεί και πέρα πειθαρχικά είχε θέμα με φάουλ και κάρτες και για τις δύο ομάδες. Στο β’ μέρος υπάρχει μία φάση όπου ο Μαρσιάλ σπρώχνει τον Χασάν και τον ρίχνει στην μικρή περιοχή αλλά δεν δίνεται πέναλτι αλλά και η φάση με το οφσάιντ του Ντάουντα. Στο πρώτο ριπλέι δεν φάνηκε παράβαση αλλά στο 2ο τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε πως ήταν εκτεθειμένος στην φάση με τον Σα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός το καθήκον του το έκανε και με το παραπάνω. Ήθελε να κλείσει νικηφόρα την κανονική περίοδο και το πέτυχε με το τελικό 2-0. Ο Παναιτωλικός πάλεψε και στάθηκε αρκετά καλά αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι και δικαίως επικράτησαν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα (67′ Σισέ), Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (90′ Λοβέρα), Ραντζέλοβιτς (55′ Βαλμπουενά) και Χασάν.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (46′ Φερνάντες λ.τρ), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μαλής, Σίεστεντ, Ντάλσιο, Ταχάρ, Μουνιέ (90′ Καββαδίας), Άλβαρες, Ντίας και Ντάουντα (75′ Μιμίτο).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου