Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστή τον Αγκιμπού Καμαρά, που σκόραρε το πρώτο γκολ (22’)

και έδωσε την ασίστ στον Μασούρα στο δεύτερο (31’), επικράτησαν με 2-1 του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και επέστρεψαν στην πρώτη θέση.
Οι πρωταθλητές «πάτησαν» τον Δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχαν δύο γκολ και δύο δοκάρια με τον Ελ Αραμπί, ενώ στο 51’ είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Αγκιμπού. Ο Δικέφαλος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 81’ με τον Μουργκ. Ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς υπήρχε φάουλ στον Μπουχαλάκη στην αρχή της φάσης.
Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν 17 βαθμούς σε 7 παιχνίδια και επέστρεψαν στην κορυφή, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να βρίσκεται στο +1 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο +4 από τον τρίτο ΠΑΟΚ.
Δύο γκολ, δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός άρχισε να ψάχνει τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να μπαίνει στο παιχνίδι ιδιαίτερα ορεξάτος και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά.
Οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν το γκολ με γυρίσματα από τα πλάγια και σέντρες, με τους «ασπρόμαυρους» να απομακρύνουν με δυσκολία τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν όλο και περισσότερο την πίεση τους, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 22’ να ανοίγει το σκορ με τον Αγκιμπού Καμαρά.
Ο μέσος από τη Γουϊνέα πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Αντερσον Εσίτι, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Βαρέλα και να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0.
Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν σε… τρικυμία, με τον Ολυμπιακό στο 29’ να έχει δύο δοκάρια με τον Ελ Αραμπί. Ο Λαλά άνοιξε ωραία στον Γκάρι Ροντρίγκες, αυτός γύρισε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αφρικανός φορ πήρε το… ριμπάουντ, έκανε την κεφαλιά, αλλά στάθηκε και πάλι άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Ο,τι δεν κατάφερε ο Ελ Αραμπί, το έκανε ο Μασούρας στο 31’. Ο Αγκιμπού έκλεψε από τον Εσίτι, βγήκε γρήγορα στην κόντρα, άνοιξε στον Ελληνα μεσοεπιθετικό, αυτός βγήκε έβγαλε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη με πλασέ με το αριστερό έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.
Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, με τα στατιστικά του παιχνιδιού να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι τελικές ήταν 6-0, με τους Πειραιώτες να έχουν δύο γκολ και δύο δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει στο 36ο λεπτό με τον Σβαμπ. Ο Μπίσεσβαρ γύρισε στον Αυστριακό, αυτός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τόμας Βατσλίκ.
Οι πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις τελικές στο 8-1 και τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 2-0 για τον Ολυμπιακό.
Αλλαγές και δύο ακόμα δοκάρια
Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βάζει στο ματς τον Ονιεκούρου αντί του Ροντρίγκες, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε τον Ελ Καντουρί στη θέση του Εσίτι.
Στο 51’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0, αλλά ο Αγκιμπού Καμαρά στάθηκε άτυχος. Ο μέσος από τη Γουϊνέα μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια σε κόρνερ.
Επτά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Μιχαηλίδη. Ο Α. Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ασπρόμαυροι, ο Ελληνας σέντερ μπακ στο δεύτερο δοκάρι κατέβασε την μπάλα, σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ.
Στο 59’ οι δύο προπονητές προχώρησαν σε νέες αλλαγές, με τον Μαρτίνς να βάζει τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές, με τους Βιεϊρίνια, Μιτρίτσα και Σβιντέρσκι αντί των Σίντκλεϊ, Μπίσεσβαρ και Ακπομ.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τις γραμμές του, πίεσε, αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και να ψάχνει το 3-0 στην κόντρα. Στο 70’ ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε τα χαφ του, με τον Μπουχαλάκη αντί του Μαντί Καμαρά.
Στο 78’ ο Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με αναγκαστική αλλαγή, με τον Μουργκ να παίρνει τη θέση του τραυματία Μιτρίτσα. Στο 79’ και στο 80’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ευκαιρίες με τον Τικίνιο. Στην πρώτη περίπτωση ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Βραζιλιάνος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα. Στη συνέχεια ο επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Μείωσε ο Μουργκ
Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Μουργκ, σε μια φάση που φάνηκε στην αρχή να υπάρχει φάουλ στον Μπουχαλάκη. Ο διαιτητής άφησε τη φάση να εξελιχθεί και ο Μουργκ με σουτ μείωσε σε 2-1.
Στο 83’ ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τους Πιερ Κούντε και Μάριο Βρουσάι να παίρνουν τις θέσεις των Αγκιμπού και Μασούρα. Οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους.
Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε μια φάση που εξετάστηκε από το VAR. Όπως φάνηκε και στο ριπλέι, η μπάλα πρώτα χτύπησε στο στήθος του Παπασταθόπουλου και μετά στο χέρι του, με τον διαιτητή να αφήνει σωστά το παιχνίδι να εξελιχθεί.
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του Ντενίζ Αϊτέκιν να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του μεγάλου λιμανιού με 2-1.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Κούντε), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (60′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59′ Μιτρίτσα, 78′ λ. τρ. Μουργκ).
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου