Thursday, 25 April, 2024

ΟΦΗ-Άρης 0-3

Οι «κίτρινοι» συνεχίζουν την τρομερή πορεία τους στο Πρωτάθλημα καθώς έπιασαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας

διατηρώντας το αήττητο στους εκτός έδρας αγώνες. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν υπέροχη στο πρώτο ημίχρονο, πάνω σ’ αυτό στηρίχθηκε για να κερδίσει το παιχνίδι με τα δύο τέρματα του Φακούντο Μπερτόγλιο και στο δεύτερο μέρος διαχειρίστηκε αυτό το προβάδισμα. Ο ΟΦΗ έχει απουσίες και φαίνοντας σαν τη… μύγα μες το γάλα καθώς έχει πέσει το επίπεδο ποιότητας της ομάδας του.
Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι σαν το… αγρίμι που μόλις είχε αποδράσει από το κλουβί του. Με τρομερή ορμή και δικαιώνοντας τον Άκη Μάντζιο για την επιλογή της τοποθέτησης του Σιάντε Σίλβα στη δεξιά πλευρά της επίθεσης καθώς αυτή κάλυπτε ο Λυμπεράκης, τα στοιχεία του οποίου ο προπονητής του Άρη τα διαχειρίστηκε κατά τη συνύπαρξή τους στον Πανιώνιο. Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα 48΄΄ του αγώνα, ενώ στο 8ο λεπτό και στη δική του παράλληλη σέντρα, ο Δημήτρης Μάνος για χιλιοστά δεν την πρόλαβε για τη στείλει στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν αποκλειστικά από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, χτυπώντας τον ΟΦΗ πάνω στην αδυναμία του αλλά τους έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.
Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να… αναπνεύσουν από την πίεση του Άρη και αφού ισορρόπησαν το παιχνίδι, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει με τον δικό τους ηγέτη, τον Νέιρα. Ο τελευταίος είχε τρεις καλές στιγμές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, αλλά παρασύρθηκε από το πείσμα του στο 16’ και δεν είδε την πάσα στον Σαρδινέρο για ένα καλύτερο τελείωμα. Ο ΟΦΗ πήρε το κέντρο, είχε κατοχή μπάλας φτάνοντας σε ποσοστό 65%, ενώ ο Άρης του έδωσε χώρους στο γήπεδο αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να δημιουργήσει.
Ο ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
Ακόμη και στο διάστημα όπου ο ΟΦΗ είχε την μπάλα στα πόδια του, ο Άρης δεν έχασε τη συνοχή του, συνέχισε να «επενδύει» στη δεξιά πλευρά και στο 29’, όλα ξεκίνησαν από τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε, πάσαρε (στον Δημήτρη Μάνο) όταν έπρεπε και αφού ο Σωτηρίου απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του τελευταίου, ο Φακούντο Μπερτόγλιο (κινούμενος στην πλάτη της άμυνας) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Έχοντας αποκτήσει την ψυχολογία του αγώνα, ο Άρης έψαξε το δεύτερο γκολ καθώς ο ΟΦΗ προσπάθησε να διαχειριστεί τη δική του ψυχρολουσία.
Οι «κίτρινοι» το βρήκαν από τον ίδιο παίκτη. Ο Χαβιέρ Ματίγια είχε εξαιρετικές εκτελέσεις των στημένων φάσεων, αυτό έκανε και στο 42’, ο Μπεναλουάν έκανε τη φαλτσαριστή κεφαλιά και η προβολή του Μπερτόγλιο (μόλις που άλλαξε την πορεία της μπάλας) απλά «κλείδωσε» το σαφέστατο προβάδισμα (0-2) του Άρη στο ημίχρονο.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ο ΟΦΗ έψαξε τρόπους επιστροφής στο παιχνίδι αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Άρη. Μάλιστα, η σημαντικότερη φάση των πρώτων 15 λεπτών ανήκε στους γηπεδούχους αλλά ο Δημήτρης Μάνος έμεινε από δυνάμεις, όταν έφτασε σε σημείο εκτέλεσης κι έτσι δεν καταγράφηκε ούτε τελική προσπάθεια. Οι «κίτρινοι» δεν ήταν το ίδιο ώριμοι στο παιχνίδι τους, λειτούργησαν με τσαπατσουλιά στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο ανοιχτό γήπεδο κι έτσι έδιναν δικαιώματα στον αντίπαλό τους.
Η πρώτη παρέμβαση του Γιώργου Σίμου έγινε με τη χρησιμοποίηση του νεαρού Γρίβα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της μεσοεπιθετικής γραμμής του. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές πίεσής του, να εκμεταλλευτεί την επιπολαιότητα που χαρακτήρισε τους παίκτες του Άρη στο πρώτο 20πτο, απείλησε με τον Σαρδινέρο στο 61’ και ο ίδιος παίκτης έχασε σπουδαία ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα όπου «έσκασε» την μπάλα αλλά αυτή πέρασε πάνω από την εστία του Μπουσέ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ… ΚΕΡΑΣΑΚΙ
Με τον Άρη να χωλαίνει και να δίνει δικαιώματα στον ΟΦΗ, ο Άκης Μάντζιος αντέδρασε με τρεις αλλαγές. Ο προπονητής του Άρη έβαλε τρίτο αμυντικό χαφ (Τζέιμς Τζέγκο) αντικαθιστώντας τον Φακούντο Μπερτόγλιο και με σκοπό να ενισχύσει τη μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας του, άλλαξε και τους ακραίους επιθετικούς του ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι αντί των Μπρούνο Γκάμα, Σιάντε Σίλβα. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από κλέψιμο του Τζέγκο, ο Άρης βγήκε στην κόντρα επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Βαφέας ανέτρεψε τον Δημήτρη Μάνο λίγο πριν εκτελέσει. Ο Διαμαντόπουλος ορθώς υπέδειξε το πέναλτι και στο 76’, ο Χαβιέρ Ματίγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ΓΙΑ το 0-3, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για το εμφατικό πέρασμα του Άρη από την Κρήτη. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, η αλήθεια είναι ότι ο Νέιρα το έψαξε πολύ στο παιχνίδι αλλά στο 91’ και πάλι δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νέιρα, Μεγιάδο, Βαφέας (ΟΦΗ), Σίλβα, Μπουσέ, Σάκιτς (Άρης)
MVP: Ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και τα δικά του δύο γκολ απλοποίησαν τα πράγματα για τον Άρη.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μεγιάδο (86’ Γαργκαλατζίδης), Νέιρα, Στάικος (57’ Γρίβας), Μπαλογιάννης (78’ Γιάννου), Στάρτζεον, Σαρδινέρο (86’ Σουρνάκης).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Λούκας Σάσα (90’ Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (71’ Τζέγκο), Σίλβα (71’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (71’ Ματέο Γκρασία), Μάνος (79’ Λόπεθ)
gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου