Wednesday, 24 April, 2024

Ο Ινγκασον και οι… άλλοι

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι αναγκασμένος να αλλάξει την άμυνα του κατά τα 3/4 της στο σημερινό παιχνίδι με την Λαμία

Μάλιστα σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας δεν μπορεί να υπολογίζει σε επιστροφές και στον επόμενο αγώνα Πρωταθλήματος, αυτόν με τον Αστέρα το προσεχές Σάββατο στην Τρίπολη. Ο Ινγκασον είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει από τον σημερινό αγώνα όπως και από εκείνον με τον Αστέρα ενώ ο Ισπανός έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός για δυο τουλάχιστον εβδομάδες. Ο Ισλανδός έχει αγωνιστεί βασικός σε 19 ματς στο φετινό Πρωτάθλημα έχοντας χάσει μόλις τρία. Ακολουθεί με 11 ματς ο Φερνάντο Βαρέλα, με εννιά ο Γιάννης Μιχαηλίδης με οκτώ ο Ανχελ Κρέσπο και με δυο ο άτυχος Μιχάι (πάντα σε ότι αφορά την βασική ενδεκάδα).
Μαζί μετά από 126 μέρες
Ετσι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο για τους δυο επόμενους αγώνες θα στελεχώνουν οι Φερνάντο Βαρέλα, Γιάννης Μιχαηλίδης. Και έχει τεράστιο ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως οι δυο τους θα συνυπάρξουν σε αγώνα Πρωταθλήματος μαζί μετά από 126 μέρες. Με την απαραίτητη υποσημείωση πως τότε (με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο) ο Δικέφαλος αγωνιζόταν με τρεις στόπερ. Ηταν 18 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ όταν έπαιξαν ξανά μαζί με τον ΠΑΟΚ να έρχεται ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ. Εκτοτε και από την στιγμή που ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και άλλαξε το σύστημα με τετράδα στην άμυνα, ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήριο με τον νεαρό Έλληνα διεθνή δεν συνυπήρξαν στην ίδια ενδεκάδα υπερασπιζόμενοι το κέντρο της άμυνας.
Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου όταν και αγωνίστηκαν για τελευταία φορά μαζί στο κέντρο της άμυνας ο Φερνάντο Βαρέλα με τον Γιάννη Μιχαηλίδη, είχαν παίξει σε άλλους τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα. Φυσικά εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως οι δυο ποδοσφαιριστές έπαιξαν πολύ περισσότερους αγώνες στην περσινή αγωνιστική περίοδο αφού ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αμπέλ Φερέιρα στο αριστερό άκρο ως στόπερ και είχε συνυπάρξει σε αρκετά ματς με τον Φερνάντο Βαρέλα. Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο Μιχαηλίδης είχε σημειώσει πως είναι προνόμιο για τον ίδιο να κάνει προπονήσεις δίπλα σε παίκτες όπως οι Βαρέλα, Ινγκασον και Κρέσπο. Και είναι προφανές πως δεν καλείται να κολυμπήσει στα βαθιά αφού έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του και κανείς δεν προσπερνά το ταλέντο του και την εργατικότητα του. Αντίθετα σε αυτούς τους δυο επόμενους αγώνες ο Μιχαηλίδης έχει την ευκαιρία να πάρει και αυτοπεποίθηση αφού το ματς με την Κράσνονταρ στην Τούμπα και η άτυχη στιγμή με το αυτογκόλ, τον έριξε ψυχολογικά.
Η παρουσία των στόπερ
Η «Μetrosport» παρουσιάζει τους παίκτες που αγωνίστηκαν ως στόπερ στο φετινό Πρωτάθλημα και είναι ξεκάθαρο πως η σταθερά φέτος είναι ο Ινγκασον. Είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω αγωνιστικής τακτικής, απουσιάζει ένα σερί αρκετών αγώνων με τα ίδια πρόσωπα.
1η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0)
Ινγκασον Βαρέλα, Μιχαηλίδης
2η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1)
Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης
3η Αγωνιστική (ΝΠΣ-ΠΑΟΚ 0-0)
Μιχάι, Ινγκασον, Κρέσπο
4η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0)
Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ινγκασον
5η Αγωνιστική (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1)
Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης
6η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1)
Ινγκασον, Κρέσπο
7η Αγωνιστική (Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3)
Ινγκασον, Βαρέλα
8η αγωνιστική (Απόλλωνας-ΠΑΟΚ 1-3)
Κρέσπο, Ινγκασον
9η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 2-1)
Κρέσπο, Βαρέλα
10η Αγωνιστική (Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2)
Μιχαηλίδης, Ινγκασον
11η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0)
Μιχαηλίδης, Ινγκασον
12η Αγωνιστική (Αρης-ΠΑΟΚ 1-0)
Μιχαηλίδης, Ινγκασον
13η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1)
Ινγκασον, Μιχαηλίδης
14η Αγωνιστική (Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1)
Βαρέλα, Ινγκασον
15η Αγωνιστική (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 3-2)
Ινγκασον, Μιχαηλίδης
16η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-ΝΠΣ 3-1)
Ινγκασον, Κρέσπο
17η Αγωνιστική (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3)
Βαρέλα, Κρέσπο
18η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2)
Ινγκασον, Κρέσπο
19η Αγωνιστική (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-3)
Βαρέλα, Ινγκασον
20η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 5-0)
Βαρέλα, Ινγκασον
21η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-Απόλλωνας 2-2)
Ινγκασον, Βαρέλα
22η Αγωνιστική (ΠΑΣ-ΠΑΟΚ 0-2)
Ινγκασον, Κρέσπο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου