Friday, 19 April, 2024

Ο ΠΑΟΚ εκπληρώνει την προφητεία του Λουτσέσκου

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που πλέον κερδίζει αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο επιβεβαιώνοντας

σε όλα τον προπονητή του και πάει στη διακοπή έχοντας ξεπεράσει κάθε δυσκολία, αλλά και την γκέλα στην πρεμιέρα με τον ΠΑΣ.
Η… προφητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος επιβεβαιώνεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Το είχε πει ο Ρουμάνος τεχνικός όταν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος χωρίς η ενίσχυση -κυρίως έναν μεσοεπιθετικό που θα μπορούσε να παίζει πίσω από τον φορ κρούσης- να περιμένει να φτάσει τελικά στην Τούμπα.
“Δεν θα πέσουμε κάτω. Με αυτούς τους παίκτες που έχουμε σε κάποια παιχνίδια με καλό ποδόσφαιρο σε κάποια παιχνίδια με μάχη θα παλεύουμε να πάρουμε τους βαθμούς” είχε πει μετά το φιλικό με την Βέροια μια εβδομάδα πριν την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν αυτό που είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του το έδειξαν στο γήπεδο σε απόλυτο βαθμό. Ίσως και αυτό το στραπάτσο στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα να συσπείρωσε τους παίκτες του Δικεφάλου που εμφανίστηκαν αποφασιστικοί στα παιχνίδια που ακολούθησαν στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο και τα κέρδισαν με… μάχη όπως είχε πει ο προπονητής τους.
Έδειξαν χαρακτήρα και μέταλλο κερδίζοντας και το ντέρμπι με την ΑΕΚ συνδυάζοντας μάχη και ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Και ήρθε και το σημερινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη όπου πήραν το τρίτο συνεχόμενο τους διπλό στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποιώντας την καλύτερη τους σε διάρκεια εμφάνιση από την αρχή της σεζόν και πρόσθεσαν με τον πιο πειστικό τρόπο άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή τους.
Πρώτη ευκαιριά στα 50” με 17 πάσες
Η σημερινή νίκη δικαίωσε τον Λουτσέσκου και σε ένα άλλο κομμάτι. Ο Ρουμάνος φώναζε από την αρχή πως η ομάδα του χρειάζεται οπωσδήποτε νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν για να καλύψει αυτό το έλλειμμα αυτοπεποίθησης που είχε διαγνώσει στους παίκτες του όταν τα παιχνίδια τους… στραβώνουν. Ενδεικτικό της αυτοπεποίθησης που έχτισαν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και με την οποία μπήκαν στο Γεντί Κουλέ είναι η πρώτη φάση που έβγαλαν. Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού -περίπου στα 50”- από την σέντρα άλλαξαν 17 φορές την μπάλα για να φτάσουν στην τελική προσπάθεια του Σβιντέρσκι στην πρώτη ευκαιρία του Πολωνού, χωρίς παρεμβολή αντίπαλου ποδοσφαιριστή.
Η φάση αυτή έδειξε εξ αρχής ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα για να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Και το έκανε σε μεγάλο βαθμό, με καλές συνεργασίες των ακραίων του πλευρών (Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο στα δεξιά και Μπίσεσβαρ Βιεϊρίνια στα αριστερά) με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ πήρε άριστα και στον τρόπο που διαχειρίστηκε το προβάδισμα που πήρε στο σκορ, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την σεζόν του νταμπλ στον τομέα αυτό. Έφτασε και σε δεύτερο γκολ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς -που έστειλε την μπάλα στις… αράχνες της εστίας του ΟΦΗ- και στη συνέχεια και σε τρίτο τελειώνοντας το παιχνίδι σχετικά νωρίς.
Περίμενε πώς και πώς τη διακοπή
Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο σε βαθμούς και νίκες μετά την γκέλα της πρεμιέρας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περίμενε πως και πως να τελειώσει με τον αγώνα στην Κρήτη αυτός ο μικρός Γολγοθάς για την ομάδα. Ο Δικέφαλος είναι ίσως η ομάδα που χρειαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη την διακοπή του πρωταθλήματος. Όχι μόνο για τις ανάσες που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές του που παίζουν εδώ και τρεις εβδομάδες στο… κόκκινο.
Ο Ρουμάνος τεχνικός που είδε την ομάδα του να πιέζεται όλο το προηγούμενο διάστημα από πολλές και σημαντικές απουσίες ελπίζει σε επιστροφές. Και όχι μόνο παικτών όπως ο Βαρέλα και ο Μουργκ που μπήκαν τελευταίοι στο ιατρικό δελτίο της ομάδας, αλλά του Ομάρ Ελ Καντουρί που τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Ριέκα στην Κροατία, του Κρέσπο από τη δεύτερη φετινή θλάση του στο Γιβραλτάρ.
Τα ντέρμπι στην Αθήνα και οι τελικοί με Κοπεγχάγη
Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει τον τρόπο να ξεπερνά τις δυσκολίες, να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να βγάζει αυτοματισμούς, μπαίνουν σιγά σιγά στο σκοράρισμα και οι δυο φορ του Σβιντέρσκι και Άκπομ δίνοντας γκολ που χρειάζεται η ομάδα τους και γενικά μοιάζει να έχει καλές προοπτικές για τη συνέχεια. Το πρόγραμμα του δεν θα είναι εύκολο.
Όταν ξεκινούσαν τα παιχνίδια και μέχρι την επόμενη διακοπή το Νοέμβριο ο ΠΑΟΚ θα έχει να δώσει τα δυο παιχνίδια στην έδρα του με Βόλο και Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και δυο εκτός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και ενδιάμεσα και τους δυο τελικούς για την πρώτη θέση με την Κοπεγχάγη στον όμιλο του Conference League. Το σημαντικό όμως για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του είναι να πάρουν ανάσες…

sport24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου