Friday, 19 April, 2024

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0, ο Παναθηναϊκός γκρινιάζει για τη διαιτησία

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα και έγινε

έτσι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης.
Οι νταμπλούχοι έβγαλαν αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα τους στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, ενώ ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα με αμφισβητούμενο πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Πέλκας από τον Ινσούα και μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια στο 34ο λεπτό.
Ενώ ο Βαρέλα με πολύ όμορφη κεφαλιά-ψαράκι διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, στο 72’, με τον Λάμπρου -που πέρασε ως αλλαγή στο ματς- να χάνει στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει κι αυτός και να… καθαρίσει πρόωρα την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!
Οι «πράσινοι» ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έδειξαν να είναι ένα κλικ πιο πίσω στην επανάληψη και ειδικά μετά το 70’, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μια μεγάλη υπέρβαση στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Ολυμπιακό στάδιο για να προκριθούν…
Στον ΠΑΟΚ δικαιούνται να φωνάζουν για την μη αποβολή του Πούγγουρα στο 44ο λεπτό, ενώ το ίδιο ισχύει φυσικά και από την πλευρά του Παναθηναϊκού που είδε τον διαιτητή Σέρερ να «χαρίζεται» στον Πέλκα μόλις στο 3’ και να τον κιτρινίζει τέσσερα λεπτά μετά.
Δώνης: Δεν υπήρχε πέναλτι
Στην επίμαχη φάση του 34΄ αναφέρθηκε και ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως δεν υπαρχει ανατροπή του Πέλκα από τον Ινσούα.
Ωστόσο ο Δώνης σημείωσε, επίσης, την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας.
««Είχαμε ένα καλό και ισορροπημένο ημίχρονο, με καλό τέμπο. Από τη δική μας πλευρά, είχαμε τις προϋποθέσεις για να γίνουμε επικίνδυνοι. Ο ΠΑΟΚ έτσι όπως κυλούσε το παιχνίδι είχε μεγαλύτερη πίεση. Κατά την άποψη μου, δεν υπάρχει το πέναλτι, το είδα πριν από λίγο. Ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος και πριν δεχτούμε τη στημένη φάση, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αυτό που μας προβληματίζει, είναι η απόδοση μας στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε στον αντίπαλο τέσσερις καθαρές ευκαιρίες και είχαμε κακή εικόνα» είπε χαρακτηριστικά ο Δώνης.
Ινσούα: «Βρήκα μπάλα»
Κατηγορηματικός ήταν ο Εμάνουελ Ινσούα για τη φάση του πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Δημήτρη Πέλκα και από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού.
«Βρήκα την μπάλα, στη συνέχεια ίσως βρήκα λίγο και τον αντίπαλο. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε ο Αργεντινός μπακ.
ΠΑΟΚ: «Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από βαριά ήττα. Ο Ινσούα ανέτρεψε τον Πέλκα»
Για αντίδραση μεγάλης ομάδας κάνει ο ΠΑΟΚ μετά το 2-0 του «δικεφάλου του Βορρά» επί του Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, τονίζοντας ότι η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα έδωσε απαντήσεις.
«Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από βαριά ήττα. Κι αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή», αναφέρουν οι Θεσσαλονικείς στο match report που ανέβηκε στο site του συλλόγου και χαρακτηρίζουν καθαρό το πέναλτι που κέρδισε ο Πέλκας από τον Ινσούα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου