Friday, 19 April, 2024

Ο ΠΑΟΚ την πρόκριση, κέρδισε τον Παναθηναϊκό

Το γκολ του Σφιντέρσκι στο 11’ έκοψε τη φόρα του Παναθηναϊκού κι έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δεύτερη νίκη (1-0) επί του «τριφυλλιού».
Το έργο του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν εξορισμού δύσκολο. Το 2-0 της Τούμπας έδινε μεγάλο προβάδισμα στον «δικέφαλο του Βορρά» για να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Από τη στιγμή που στην πρώτη καλή ευκαιρία του στο ματς το «τριφύλλι» δεν σκόραρε, ενώ ο ΠΑΟΚ αντίθετα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, η υπόθεση – πρόκριση είχε… τελειώσει. Όσο και να προσπάθησε ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει, δεν μπόρεσε. Δεν είχε ούτε τα ψυχολογικά αποθέματα αλλά ούτε και την απαραίτητη ενέργεια και ποιότητα για να απαντήσει στους Θεσσαλονικείς, που μετά το γκολ του Σφιντέρσκι έκαναν τα πάντα πιο απλά για αυτούς.
Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» την απουσία του Ινσούα, αφού και το γκολ του Σφιντέρσκι αλλά και πολλές από τις καλές στιγμές του ΠΑΟΚ ήρθαν από εκείνη την πλευρά, ενώ και επιθετικά περιορίστηκε από τη μια πτέρυγα η ανάπτυξη της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του πήρε… σβηστός την πρόκριση μετά το γκολ του Πολωνού, βάζοντας πλώρη για το τέταρτο σερί Κύπελλο από τη στιγμή που είναι ξανά στα ημιτελικά. Οι «πράσινοι» μπορούν να κρατήσουν μόνο το ντεμπούτο του Αγιούμπ που έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τα πράσινα, ενώ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει πλέον στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά το 2-0 της Τούμπας, απόψε σκόραρε νωρίς μόλις στο 11′ με τον Σβιντέρφσκι και… έκοψε τον αέρα του ΠΑΟΚ. Έτσι, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί που ήδη βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Τα άλλα δύο ζευγάρια είναι Ατρόμητος-Άρης (0-0) και ΑΕΚ-Παναιτωλικός (1-1).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου