Friday, 29 March, 2024

«Ο Σαββίδης χάρισε ζωή στα παιδιά μου»

Ο Βασίλης Νικολόπουλος, ο πατέρας των δύο παιδιών που βοήθησε ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης για να προχωρήσουν σε επέμβαση που τους έσωσε τη ζωή, μίλησε για τις δύσκολες ώρες που πέρασε μέχρι να έρθει η λύτρωση.

Στην εφημερίδα «LiveSport» μίλησε ο Βασίλης Νικολόπουλος, πατέρας τεσσάρων παιδιών από τον Πειραιά, ο οποίος είχε αποκαλύψει πριν δύο μήνες πως ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης τον βοήθησαν στην περιπέτεια που πέρασαν τα δύο μικρότερα παιδιά του.

Ο κ. Νικολόπουλος εξιστορεί: «Τα δύο πρώτα παιδιά είναι απόλυτα υγιή. Όταν γεννήθηκε ο Σήφης μας είπαν ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Το ψάξαμε, αλλά σε όποιον παιδίατρο κι αν πηγαίναμε δεν μπορούσε να μας δώσει ολοκληρωμένη απάντηση. Τελικά ο Σήφης και η Άννα-Μαρία διαγνώστηκαν με ένα σύνδρομο. Το σύνδρομο Down, που είναι ένα από τα πιο γνωστά σύνδρομα του κόσμου, συμβαίνει μία φορά σε κάθε 1.000 γεννήσεις. Το σύνδρομο που διαγνώστηκε στον Σήφη και στην Άννα-Μαρία εμφανίζεται μία φορά σε κάθε 36.000 γεννήσεις. Μας είπαν ότι έπρεπε να γίνει μία επέμβαση. Αυτό που συμβαίνει στα παιδιά που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ότι δεν μεγαλώνει το κρανίο τους, ενώ αντίστοιχα αναπτύσσεται κανονικά ο εγκέφαλός τους. Από ένα σημείο και μετά τα παιδιά θα είχαν σοβαρό πρόβλημα και στην ανάπτυξή τους και στην ομιλία του, θα μπορούσαν να μείνουν παράλυτα, ακόμη και να πεθάνουν».

Ο πατέρας των δύο παιδιών αναφέρθηκε στη συνέχεια για τις κλειστές πόρτες που βρήκε από το κράτος και από φορείς του Πειραιά, με τον απλό κόσμο να είναι εκείνος που τον βοηθούσε αλλά τα χρήματα δεν έφταναν.

Για το πως ήρθε η βοήθεια από τον ΠΑΟΚ, ο πατέρας εξηγεί: «Ένας φίλος από τη Θεσσαλονίκη μου λέει “ρε συ, έλα μια βόλτα πάνω. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ βοηθάει”. Ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη και βρήκαμε τα κορίτσια στη γραμματεία. Αυτό έγινε το 2013. Μου είπαν ότι θα ενημερώσουν και θα μας ειδοποιήσουν. Η συγκεκριμένη φράση ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να ακούσω…. Πράγματι όμως με πήραν τηλέφωνο την ίδια μέρα, έπειτα από δύο ώρες και μου είπαν ότι στις 12 το μεσημέρι έχετε ραντεβού με μία κυρία, που παραλάμβανε παρόμοιες υποθέσεις όπως η δική μας.  Μου είπαν ότι σαν ΠΑΕ αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα μέρος από τα έσοδα ενός αγώνα να τα διαθέσουμε για τον σκοπό που θέλετε. Μετά από 22 ώρες χτυπάει το τηλέφωνό μου. Ήταν από την ΠΑΕ, που μου είπαν ότι εγκρίθηκε το αίτημά μου και την επόμενη Κυριακή στο ματς με τον Πλατανιά ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για σας. Όταν με πήραν οδηγούσα, ήμουν στην εθνική. Ήταν τέτοιο το σοκ, που σταμάτησα σε ένα πάρκινγκ και το πρώτο πράγμα που της είπα ήταν αν λέει αλήθεια. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν με εξευτέλισαν. Εννοώ ότι μου το έκαναν εύκολο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι “ΟΚ, δεν έγινε κάτι”, την ώρα μάλιστα που τόσες πόρτες έκλειναν… Θα μου πεις “όλα αυτά, ρε φίλε, σου τα έκαναν με μερικές χιλιάδες ευρώ;”. Όχι. Μου το έκανε η ανταπόκριση και το γεγονός ότι μου είπαν ότι είμαστε κι εμείς εδώ. Και με μια λεπτομέρεια. Ότι δεν με ρώτησε κανείς τι ομάδα είμαι».

Όσο για την συνάντησή του με τον Ιβάν Σαββίδη, είπε: «Ο άνθρωπος αυτός δεν το έκανε για να πάρει το δικό μου ευχαριστώ. Δεν τα κατάφερα να τον συναντήσω, γιατί είχε τρομερή δουλειά. Ήταν τέτοια η επιμονή μου και η αγωνία μου για να τον δω, που αναγκάστηκε ο επικεφαλής της Ασφάλειάς του να έρθει για να μου πει συγγνώμη που δεν μπόρεσα να τον δω. Το γεγονός μαθεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, πολύς κόσμος του ΠΑΟΚ μας βοήθησε και τους ευχαριστώ πολύ, ενώ κινητοποιήθηκαν και κάποιοι φορείς όπως και η πολιτεία για να γίνει το αυτονόητο… Τον συνάντησα το 2016, μετά από τρία χρόνια. Η συνάντηση έγινε (στο μνημόσυνο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη), πήρα τον Σήφη για να δει και έμπρακτα ο κύριος Σαββίδης τον λόγο που του λέω ευχαριστώ… Όταν του εξήγησα τον λόγο της συνάντησής μας, ο ίδιος το μόνο που μου είπε ήταν ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι έγιναν καλά τα παιδιά, όλα τα άλλα είναι περιττά. Κάποια στιγμή ο Σήφης με τραβάει από το μανίκι και με ρωτάει αν ήταν αυτός ο κύριος που μας βοήθησε. Όταν του είπα ναι, ο μικρός έτρεξε και του έκανε μια μεγάλη αγκαλιά. Ούτε ο ίδιος ο κύριος Σαββίδης το περίμενε. Συγκινήθηκε πάρα πολύ… Αυτή η στιγμή, στη δική μου τροπαιοθήκη, είναι για μένα το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ».

Η συγκεκριμένη ιστορία ξεπερνάει το ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Βασίλης Νικολόπουλος ρωτήθηκε και για το περιστατικό με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, λέγοντας: «Ο άνθρωπος έκανε ένα λάθος και το παραδέχθηκε. Στη δική μου περίπτωση τα δικά μου παιδιά έγιναν και δικά του. Αυτό που θα μπορούσα να κάνω εγώ ήταν να βάλω ένα λιθαράκι ως αντίβαρο σε όλο αυτόν τον χείμαρρο που έγινε εναντίον του. Θα μου πεις, είναι σοκαριστική η εικόνα με το όπλο. Δεν λέω όχι, αλλά μέχρι ενός σημείου. Για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου ευθύνεται ο κύριος Σαββίδης; Είναι άδικο για τον ίδιο…»

Πηγή: sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου