Friday, 29 March, 2024

ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας: Η αποστολή της ομάδας με την Τρίγλια – Οι αγώνες του Β. Ομίλου

Η πρώτη αγωνιστική στο Βόρειο όμιλο της Football League δεν είχε ισοπαλία. Από τις πέντε που νίκησαν, οι δύο παίζουν μεταξύ τους

ενώ και από τη δεύτερη αγωνιστική δεν λείπουν παραδοσιακές κόντρες, αφού παίζουν ιστορικές ομάδες.
Θεσπρωτός-Καβάλα
Η Ηγουμενίτσα φιλοξενεί το πρώτο ντέρμπι… κορυφής. Δύο ομάδες που ξεκίνησαν με νίκη, θα επιδιώξουν να κάνουν και δεύτερη. Ο Θεσπρωτός επικράτησε 1-0 στην Κατερίνη του Απόλλωνα Πόντου, ενώ η Καβάλα επικράτησε του Πανσερραϊκού με ανατροπή 2-1.
Ο Θεσπρωτός είναι καινούρια ομάδα στην κατηγορία, όμως έκανε καλό πρωτάθλημα πέρσι και τον Φεβρουάριο του 2020 νίκησε την Καβάλα 1-0 με γκολ του Χρήστου Κολλά στο τέλος του αγώνα. Ο 24χρονος σέντερ φορ πέτυχε επτά γκολ πέρσι, το καλοκαίρι τον πήρε η Καβάλα και είναι αυτός που ισοφάρισε τον Πανσερραϊκό στο ντεμπούτο του με την Καβάλα. Τώρα θα βρεθεί αντίπαλος με την περσινή του ομάδα και αν σκοράρει θα προκαλέσει αντίθετα συναισθήματα στους φίλους των δύο ομάδων.
Βέροια-Απόλλων Πόντου
Η Βέροια πέτυχε την ευρύτερη νίκη στην 1η αγωνιστική και δείχνει να έχει πρωταγωνιστικές διαθέσεις. Παίζει δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα Πόντου. Μια συνάντηση με πολλές ιδιαιτερότητες.
Παίζει η ομάδα που παράταξε την μεγαλύτερη σε ηλικία ενδεκάδα και αυτή που παράταξε τη νεότερη. Η ενδεκάδα της Βέροιας είχε μέσο όρο τα 29 χρόνια και έξι μήνες, ενώ του Απόλλωνα Πόντου τα 23 χρόνια και έξι μήνες.
Η αποστολή της νεανικής ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη είναι δύσκολη, με τον έμπειρο προπονητή να επισκέπτεται τη Βέροια, την ομάδα που ο ίδιος έκανε τρεις θητείες και την οδήγησε ισάριθμες ανόδους, το 2005 στην Β’ Εθνική και το 2007 και το 2012 στη Super League.
Αντίπαλος της Βέροιας θα είναι και η παράδοση, αφού δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους, όπου ο Απόλλων έχει έξι νίκες και δύο παιχνίδια είναι ισόπαλα. Η Βέροια έχει να νικήσει τους “Πόντιους” από τις 8 Απριλίου 1996, για την Β’ Εθνική τότε 2-0 (18′ σουτ Μητρόπουλος, 90′ σουτ Πέτκοβιτς. Στο 81′ κόκκινη Νεντίδης του Απόλλωνα).
Πανσερραϊκός-Πιερικός
Αν ζυγίσει κανείς την ιστορία της κάθε ομάδας, η συνάντηση του Πανσερραϊκού με τον Πιερικό είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής. Δύο ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να ανακτήσουν την αίγλη του παρελθόντος. Ένα παρελθόν, που περιλαμβάνει και 20 αγώνες Α’ Εθνικής μεταξύ τους.
Πάντως μετά το 1992 μόνο στην Β’ κατηγορία βρέθηκαν αντίπαλοι, κάτι που σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα παίξουν στην Γ’ κατηγορία.
Για τελευταία φορά συναντήθηκαν στις 28 Απριλίου 2013, με τον Πανσερραϊκό να νικά 3-0 (36′ σουτ Τοντόροφ, 49′ κεφαλιά Σίμιτς, 77′ σουτ Κόντος).
Έναν χρόνο πριν στις 11 Μαρτίου 2012 ο Πιερικός είχε πετύχει τη μοναδική νίκη στην ιστορία του μέσα στις Σέρρες με 2-1 (42′ σουτ Τάντιτς-44′ σουτ Κουτσοσπύρος, 55′ σουτ Μπλαζέφσκι).
Ο Πανσερραϊκός προέρχεται από την ήττα του 2-1 από την Καβάλα, ενώ ο Πιερικός με δύο εύστοχα πέναλτι νίκησε τον Αλμωπό Αριδαίας.
Τρίγλια-Αλμωπός Αριδαίας
Η Τρίγλια μπήκε στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μόλις πέρσι. Ο Αλμωπός Αριδαίας, παραδοσιακή ομάδα Β’ Εθνικής ειδικά στη δεκαετία του ’80, έλειπε από το 1997 από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ήττα και δείχνουν ότι χρειάζονται χρόνο για να δείξουν πράγματα. Έχουν και οι δύο προπονητή με μεγάλη θητεία στον πάγκο τους. Ειδικά ο Γιώργος Τυριακίδης, που είναι για πέμπτη σεζόν στον Αλμωπό Αριδαίας.
Έπαιξαν για τελευταία φορά αντίπαλοι στις 7 Οκτωβρίου 2018 στην Γ’ Εθνική, έχοντας στον πάγκο και τότε τους σημερινούς τους προπονητές, και η Τρίγλια επικράτησε στην έδρα της με 3-0 (15′ πέναλτι Σαρβανίδης, 44′ κεφαλιά Σουάνης, 49′ σουτ Ντούνγκα).
Πόντιοι Κοζάνης-Ολυμπιακός Βόλου
Η επαγγελματική πρεμιέρα της ΑΕ Ποντίων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας, δεν ήταν ευχάριστη, αφού βρέθηκε απέναντι στην φιλόδοξη Βέροια και ηττήθηκε με 3-0. Πριν από τον αγώνα είχε αποφασιστεί και η πρόσληψη του Τσέχου προπονητή Ρόμαν Ναντβόρνικ, που όμως θα κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Οι Πόντιοι ξεκίνησαν τη σεζόν με το Βόσνιο Νέντζαντ Κουρούζοβιτς, που έφυγε καθώς δεν ξεκινούσαν τα πρωταθλήματα, και συνέχισαν με τον Θεοχάρη Βοριαζίδη. Ωστόσο προκρίθηκε και πάλι η επιλογή ενός ξένου προπονητή.
Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με γκολ από τα αποδυτήρια την Τρίγλια, παίζοντας… ξενιτεμένος στη Φιλιππούπολη της Λάρισας και ελπίζει να ζευγαρώσει τις νίκες του απέναντι σε μια ομάδα που παίζει για πρώτη φορά. Μάλιστα ο Ολυμπιακός Βόλου πηγαίνει και σε ένα γήπεδο, που έχει να επισκεφθεί περισσότερα από 20 χρόνια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου