Friday, 29 March, 2024

Παναθηναϊκός-Άρης 2-0

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στα playoffs, μετά από πέντε παιχνίδια, επικρατώντας με 2-0 του Άρη των πολλών προβλημάτων στο ΟΑΚΑ

Οι πράσινοι έπαιξαν καλά μόνο για ένα ημίχρονο και είχαν τον Δημήτρη Κουρμπέλη σε μεγάλη βραδιά καθώς από τα πόδια του αρχηγού ήρθε το πρώτο γκολ του τριφυλλιού που έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους.
Το τριφύλλι ήταν καλύτερο στο δεύτερο μέρος, ανέβασε την απόδοση του, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε ένα ακόμη γκολ, είχε δοκάρι με τον Καμπετσή ενώ ο 21χρονος φορ είδε και πάλι να του ακυρώνεται ένα υπέροχο γκολ με τη χρήση του VAR χωρίς κανείς να έχει καταλάβει το γιατί.
Άξια συγχαρητηρίων είναι και η ομάδα του Άρη που παρά τα προβλήματα που είχε και το γεγονός πως κατέβηκε με 14 παίκτες στο ΟΑΚΑ στάθηκε αρκετά καλά και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο 45λεπτο.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρία στο Νίκο Χριστογεώργο να κάνει ντεμπούτο ενώ χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά υποτονικά το παιχνίδι κόντρα στον Άρη που παρά τα αρκετά προβλήματα που είχε κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ για να κλείσει αρχικά τους χώρους προς την εστία του Έμαν και εν συνεχεία να χτυπήσει σε μια αντεπίθεση. Ο Δώνης είδε πως δεν υπήρχαν αρκετοί χώροι ώστε να αναπτυχθεί η ομάδα του και άλλαξε γρήγορα το αρχικό του πλάνο.
Ζήτησε από τους πράσινους να παίξουν με τριάδα στην άμυνα έχοντας τους Θεοχάρη, Σένκεφελντ και Κολοβέτσιο ως στόπερ και έδωσε στους Χατζηγιοβάνη και Θεοχάρη τις δύο πλευρές. Το τριφύλλι βελτιώθηκε, έγινε καλύτερο, βρήκε χώρους ανέβηκε και πέτυχε και το πρώτο γκολ που έδιωξε το άγχος.
Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και διατήρησαν το υπέρ τους σκορ, απείλησαν περισσότερο, πέτυχαν ένα γκολ ακόμη με τον Κολοβέτσιο στο 88′, είχαν ένα δοκάρι και ένα ακόμη ακυρωμένο γκολ μέσω VAR.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Έμαν και ο Δημήτρης Κουρμπέλης… καθάρισε στο 41′ με μια 100% προσωπική φάση. Ο αρχηγός των πράσινων έκλεψε τη μπάλα, έμεινε όρθιος παρά τα φάουλ που δέχτηκε και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκόρ για τον Παναθηναϊκό.
Ο Κουρμπέλης μάλιστα ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε μια αψιμαχία με τον Ματίγια πήγε και πανηγύρισε έξαλλα μπροστά του και τα αίματα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές άναψαν για λίγο με τον Ευαγγέλου να βγάζει τρεις κίτρινες κάρτες.
Το γκολ του διεθνή μέσου ήρθε σε ένα καίριο σημείο για τον Παναθηναϊκό που πήρε προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Άρης μπορεί να κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με μόλις 14 παίκτες και στην ενδεκάδα να υπήρχαν δύο νεαροί παίκτες αλλά οι έντεκα που παρέταξε ο Ένινγκ συν τον Διαμαντόπουλο που πέρασε ως αλλαγή αντί του τραυματία Ντουάρτε τα έδωσαν όλα και έπαιξαν τη μπάλα τους.
Ναι μεν είχαν σαν αρχικό στόχο να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Ένινγκ και να ψάξουν μια αντεπίθεση, μια στημένη φάση για να πετύχουν κάποιο γκολ αλλά και πάλι είχαν την ευκαιρία τους. Έδωσαν τις μάχες τους και πάλεψαν και μέχρι το 88′ και το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Κολοβέτσιο ήταν μέσα στο ματς…
Ο Ευαγγέλου ειδοποιήθηκε να δει το VAR και να τσεκάρει αν υπήρχε φάουλ στην αρχή της φάσης του Μακέντα στον Μαρτίνες. Κάτι που δεν φάνηκε από τα ριπλέι που έδειξε η τηλεόραση.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (83′ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46′ Ανουάρ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (65′ Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (76′ Αθανασακόπουλος), Καμπετσής (83′ Περέα).
ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Έμαν, Μπακουτσής, Ρόουζ, Κορχούτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Ντουάρτε (45+5′ Διαμαντόπουλος), Μπαγκαλιάνης
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου