Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-ΑΠΟΕΛ 1-1

Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος, αυτή τη φορά με το ΑΠΟΕΛ με 1-1, στη Λεωφόρο δείχνοντας

καλύτερος επιθετικά και με προβλήματα στην άμυνα.
Ισόπαλο 1-1 έληξε το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον ΑΠΟΕΛ στη Λεωφόρο με τους “πράσινους” να δείχνουν βελτειωμένο πρόσωπο στην επίθεση αλλά να μην κερδίζουν σε ένα ακόμη ματς και να προβληματίζουν με την εικόνα τους στην άμυνα και δη την αντίδραση τους στις στημένες φάσεις στις οποίες είχαν και τα περισσότερα προβλήματα.
Ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με αυτή κόντρα στη Λοκομοτίβα με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Κώτσιρα στα δεξιά, τον Χουάκαρ αριστερά και τους Βέλεθ – Σιδεράς (σ.σ. ήταν ο μόνος που έπαιξε και στα 90 λεπτα) ως στόπερ. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Πέρεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφένιες ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Ενγκμπακοτό αριστερά, Χατζηγιοβάνης δεξιά και Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση όντας καλύτερος, έχοντας τη μπάλα στα πόδια του και προσπαθώντας να παίξει κυρίως από τα πλάγια με τους Χατζηιγιοβάνη, Ενκγμπακοτό. Δεν μπορούσε όμως να διασπάσει την άμυνα των Κύπριων.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους φάση στο ματς όταν στο 23′ σε κόρνερ από τα αριστερά ο Ντε Βισέντι έδωσε με πάσα, έγινε η σέντρα με τον Θεοδώρου να νικάει την άμυνα του Παναθηναϊκού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 28′ ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους Χατζηγιοβάνη-Ενγκμπακοτό να αλλάξουν πλευρά και στο ίδιο λεπτό ο Παναθηναϊκός απείλησε και έχασε μια καλή στιγμή για να κάνει το 1-1. Σε σέντρα του Πέρεθ από τα δεξιά πετάχτηκε ο Έλληνας εξτρέμ στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, στο 43′ το έτερο εξτρέμ, ο Ενγκμπακοτό στάθηκε άτυχος καθώς από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το δοκάρι με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Αϊτόρ και Καμπετσή με τον Έλληνα φορά να είναι αρκετά δραστήριος, να δείχνει διάθεση να κυνηγήσει κάθε μπάλα και να βοηθάει επιθετικά τον Παναθηναϊκό. Στο 50′ μάλιστα από τον Καμπετσή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η φάση του 1-1. Ο Έλληνας επιθετικός έδωσε στα δεξιά τον Χατζηγιοβάνη και έκανε την κίνηση για να μπει στην περιοχή. Από την πλευρά του ο Χατζηγιοβάνης άδειασε τον αντίπαλο του, είδε την κίνηση του “Κάμπε” και του πέρασε τη μπάλα για να γίνει το 1-1…

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 59′ με τον Αϊτόρ να μπαίνει στην περιοχή, να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Βινίσιους αλλά ο Ουζόχο έδιωξε το πλασέ του Ισπανού. Στο 74′ πάλι ο Ισπανός ήταν αυτός που μπήκε από τα αριστερά και από δύσκολη θέση έκανε το σουτ με τον Ουζόχο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Διούδης (76′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76′ Σάντσεθ), Βέλεθ (84′ Σάρλια), Σιδεράς, Χουάνκαρ (88′ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ (84′ Σαβιέρ), Μαουρίσιο (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (71′ Μπουζούκης), Ενγκμπακοτό (46′ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (76′ Αγιούμπ), Καρλίτος (46′ Καμπετσής).
ΑΠΟΕΛ Ουζόχο, Καρώ, Βινίσιους, Νταουσβίλι, Εφρέμ, Ντε Βισέντι, Κβιτάλα, Θεοδώρου, Τσεμπάκε, Ζαμπάλα, Κάμπος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου