Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1

Δεν χάνει ούτε στη χειρότερη του μέρα από τον καλύτερο φετινό Ολυμπιακό. Τεράστιο «Χ» σαν νίκη για τον Παναθηναϊκό που ισοφάρισε (1-1) με ξεκάθαρο πέναλτι που καταλόγισε ο Κέλερ και εκτέλεσε ο Σπόραρ.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, με τον Σπόραρ να διαμορφώνει το τελικό 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 102’!

Το ντέρμπι ήταν επεισοδιακό και είχε χαρακτήρα θρίλερ, με τον Μπίελ να βάζει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ στο 84’ και τον Φώτη Ιωαννίδη να κερδίζει πέναλτι από τον Αβιλα στο 96’, με τον Σλοβένο να ευστοχεί και να διατηρεί την απόσταση των δέκα βαθμών ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους.  Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο ντέρμπι που οι πράσινοι παραμένουν αήττητοι από τους ερυθρόλευκους, ενώ έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν μία ισοπαλία σαν νίκη για το τριφύλλι.  Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο ξεκίνημα του ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη μπάλα στην κατοχή του για περισσότερη ώρα και τον Ολυμπιακό να περιμένει στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και να προσπαθεί να βγει στο τρανζίσιον.

Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 12’ με το σουτ του Μπίελ μέσα από την περιοχή να σταματάει πάνω στον Σάντσες, ενώ στο 19’ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει κοντά στο γκολ με τον Σπόραρ να δίνει με τακουνάκι τη μπάλα στον Παλάσιος το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 24’ ο Μπακαμπού έστρωσε στον Ροντρίγκες, αλλά ο Μπρινιόλι σταμάτησε το πλασέ του και έξι λεπτά αργότερα (30’) ο Σπόραρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Στο 32’ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, με τον Μπρινιόλι να απογειώνεται και να παραχωρεί κόρνερ στο δυνατό σουτ του Μασούρα, ενώ στο 35’ το τριφύλλι άγγιξε το γκολ μετά από συρτή σέντρα του Παλάσιος στη μικρή περιοχή προς τον Βέρμπιτς, με τον Πασχαλάκη να βρίσκει με τα δάχτυλα τη μπάλα και να στερεί στον Σλοβένο την επιτυχία.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων του ντέρμπι, με τον Γιοβάνοβιτς να αντικαθιστά τον Σάντσες με τον Κώτσιρα στη δεξιά πλευρά της πράσινης άμυνας στο ξεκίνημα του δευτέρου. Ο Παλάσιος στο 48’ υπέστη μυϊκό τραυματισμό πάνω που πήγε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στην εξέλιξη της φάσης και τον Μπρινιόλι να σταματάει με τα πόδια το πλασέ του Μπίελ.

Ο Μπρινιόλι κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό με φανταστικές αποκρούσεις σε σουτ του Μπίελ (49’), σε κεφαλιά του Μασούρα (61’) και -κυρίως- σε φοβερό αριστερό σουτ του Ροντρίγκες (62’).

Στο 76’ ο Σπόραρ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη μετά από έξοχη μπαλιά του Μπερνάρ, αλλά κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ και στο 79’ ο Σλοβένος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία καθώς το σουτ του σε κενή εστία έσωσε ο Παπασταθόπουλος!

Στο 80’ ήταν η σειρά του Πασχαλάκη να σώσει την εστία του μετά από σουτ στην κίνηση του Πέρεθ.

Στο 84’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ του Μπίελ, μετά από σέντρα του Αβιλα, κατέβασμα και πάσα του Ελ Αραμπί στον Ισπανό μεσοεπιθετικό (0-1), παγώνοντας τη Λεωφόρο.

Αλλά στο 90+6’ ο Αβιλα έριξε αγκωνιά στον Ιωαννίδη και ο διαιτητής ενημερώθηκε από τον VAR.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων, η παράβαση ήταν εντός περιοχής και έτσι ο Σπόραρ πήγε στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μέσα σε αποθέωση…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς /4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν (86’ Ιωαννίδης), Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος (53’ Κουρμπέλης), Σπόραρ, Βέρμπιτς (78’ Βαγιαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονθάλεθ /4-2-3-1): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (76’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (84’ Φορτούνης), Μπιέλ (93’ Μπόουλερ), Μακαμπού (75’ Ελ Αραμπί).

MVP: Μπρινιόλι.

Μπορεί ο Σπόραρ να έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, μπορεί ο Ιωαννίδης να κέρδισε το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό όταν τον είχε ανάγκη, όντας ο κορυφαίος παίκτης του ντέρμπι.

Η στιγμή του αγώνα 

Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από το γκολ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού. Σ’ ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και κρίθηκε στο 102’, η εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ ήταν υποδειγματική αφήνοντας άγαλμα τον Πασχαλάκη.

Sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου