Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0

Πήρε το ντέρμπι της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός, με τους Πράσινους να επικρατούν του Ολυμπιακού με 2-0, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν… εμφανίστηκαν ποτέ στη Λεωφόρο και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς το εκμεταλλευτήκαν, παίρνοντας μια σημαντική νίκη στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 28’ με τον Σπόραρ, μετά το ολέθριο λάθος του Παπασταθόπουλου και στο 36’ έκαναν το 2-0 με αυτογκόλ του Ελ Αραμπί.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 69 βαθμούς και συνεχίζει να ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 63, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να είναι στο +3 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Λάθος από τον Σωκράτη, αυτογκόλ από τον Ελ Αραμπί

Το σκορ ήταν κολλημένο στο 0-0, μέχρι το 28’, όταν ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Σωκράτη και από κοντά έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού πήγε να γυρίσει στον Πασχαλάκη, αλλά η μπαλιά του δεν ήταν δυνατή, με τον Σλοβένο επιθετικό να μπαίνει στη φάση, να κλέβει και να εκτελεί για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα οι Πράσινοι έκαναν το 2-0 με αυτογκόλ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Μαροκινός επιθετικός πήγε να διώξει, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 40’ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Χουάνγκ και Μασούρα. Ο Ροντινέι έστρωσε στον Νοτιοκορεάτη, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Στο 45+3’ ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Σένκενφελντ απομάκρυνε, με το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ζοζέ Ανιγκό έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Μπιέλ και Μπακαμπού να παίρνουν τις θέσεις των Χάμες και Ελ Αραμπί.

Οι Ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες να απειλούν στο 48’ με τον Μπιέλ. Ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Ισπανός προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε, καθώς η προσπάθεια του Ιβηρα μεσοεπιθετικού δεν είχε δύναμη.

Στο 52’ ο Φορτούνης βρέθηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάγκνουσον απέκρουσε. Επτά λεπτά αργότερα οι Πράσινοι απάντησαν με τον Σάντσες, αλλά κεφαλιά του Ισπανού μπακ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ, έφυγε άουτ.

Στο 70’ ο Ανιγκό έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα, ενώ ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι αντί των Σπόραρ και Κουρμπέλη. Στο 77’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Φορτούνη, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν δυνατή και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζοζέ Ανιγκό έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Βρουσάι αντί του Φορτούνη, ενώ στο 85’ ο προπονητής του Τριφυλλιού έβαλε τους Κλεϊνχέισλερ και Τσόκαϊ αντί των Μπερνάρ και Τσέριν. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 2-0.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Ρούμπεν, Τσέριν (85′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (84′ Τσόκαϊ).

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό):Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Φορτούνης (81′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού).

in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου