Thursday, 25 April, 2024

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0: Το ήθελαν, του το ‘δωσαν

Σε έναν τελικό-ντροπή που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, με επεισόδια διακοπές και… λίγο ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε σαν θηρίο ανήμερο στο β´, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν… φτιαγμένος για να το πάρει και το πήρε (1-0)!

Παρά ταύτα, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει υποσχόμενη ευκαιρία μέχρι τη φάση του 28ου λεπτού.

Τότε ο Χουάνκαρ πήρε τον κόντρα από τον Λύρατζη και προσπάθησε να τροφοδοτήσει συρτά τον Ιωαννίδη. Αυτός κόπηκε… υποτίθεται από τον Κούρτιτς, με τη μπάλα να φτάνει στο κεφάλι του Γκατσίνοβιτς και τον Βιεϊρίνια να κάνει προβολή για να τη διώξει. Ο διαιτητής Αντόνιο Λαόθ από την Ισπανία κλήθηκε από τον VAR να δει τη φάση και καταλόγισε πέναλτι, εκτιμώντας ότι ο Βιεϊρίνια βρήκε στο κεφάλι τον Γκατσίνοβιτς αφότου αυτός ήρθε σε επαφή με τη μπάλα… και λίγο πριν το τέλος πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ… για κλάματα δηλαδή η όλη υπόθεση!

Επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν ξεκινήσει ο τελικός.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οπαδοί των 2 ομάδων πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μάλιστα κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν στο τερέν του γηπέδου προσπαθώντας να προσεγγίσουν τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας . Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα ΜΑΤ και οι οπαδοί ανέβηκαν ξανά στις κερκίδες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι στα διόδια στις Αφίδναι από οπου πέρασαν τα λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ, καθυστέρησε η έναρξη του αγώνα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα καπνογόνα και τις φωτοβολίδες. Οι παίκτες των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ επέστρεψαν στα αποδυτήρια, λίγο πριν τη σέντρα του τελικού. Επίσης, από τα καπνογόνα ξέσπασε μικρή φωτιά στις κερκίδες που κάθονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ωστόσο με μάνικες σβήστηκε έγκαιρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς/4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου/4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου