Friday, 29 March, 2024

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και πέρασε με νίκη (1-0) από τη Νέα Σμύρνη, κάνοντας το «δύο στα δύο» στη Σούπερ Λιγκ!

Επικίνδυνος ο επόπτης Καμπούρης, ακύρωσε καθαρό γκολ του Άκπομ και έκοψε τετ-α-τετ του Πρίγιοβιτς!
Πως ξεκίνησαν
Ο Ζοσέ Ανιγκό δεν μπορούσε να υπολογίσει στις υπηρεσίες του τραυματία Κότσιτς αποφασίζοντας να αλλάξει και το σύστημα σε σχέση με την πρεμιέρα. Ο Γάλλος τεχνικός άφησε στην άκρη τους τρεις κεντρικούς και παρέταξε τους «κυανέρυθρους» σε σύστημα 4-3-3 με τον Μανοϊλοβιτς στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά και Παπαγεωργίου. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν ο Κόρμπος με τους Κεϊτά και Μασούρα εσωτερικούς μέσους. Σπιριντόνοβιτς και Καμαρά τα δύο εξτρέμ και ο Ντουρμισάι στην κορυφή.
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ήρθε στη Νέα Σμύρνη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην υπολογίζει τον τιμωρημένο Βαρέλα ενώ άφησε στον πάγκο τον Κάνιας με τον Σάκχοφ να παίρνει την θέση του. Έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβηκε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ με τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό. Κρέσπο και Χατσερίντι αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Μαουρίτσιο και Σάκχοφ να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Ελ Καντουρί, Πέλκας και Ουάρντα είχαν τις τρεις θέσεις από τα αριστερά προς τα δεξιά πίσω από τον Πρίγιοβιτς που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ
Μετά το 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και με τον Πέλκα να ανεβάζει στροφές, αλλά και τον Βιεϊρίνια απο τα αριστερά να φτάνει μέχρι την περιοχή του Πανιωνίου, όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πήρε την κατοχή της μπάλας με τους γηπεδούχους να περιμένουν πίσω και να χτυπάνε στις αντεπιθέσεις. Στο 24′ ο Σάκχοφ απείλησε για πρώτη φορά, για να ακολουθήσει νέο σουτ του Βιεϊρίνια πέντε λεπτά μετά, ενώ στο 38′ ξανά ο Σάκχοφ με νέο σουτ προσπάθησε να σκοράρει.
Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να βρίσκεται έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κάποια φάση (ο Πρίγιοβιτς ήταν εξαφανισμένος από τα στόπερ του Πανιωνίου) αλλά με τον Πανιώνιο να έχει την τελευταία καλή στιγμή στο ημίχρονο όταν σε μια αντεπίθεση ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντουρμισάι.
Ο ΠΑΟΚ την κατοχή
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει την κατοχή, με τον Πανιώνιο όμως επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Στο 50′ ο Δικέφαλος του Βορρά διαμαρτύρεται δικαίως για οφσάιντ την ώρα που ο Πρίγιοβιτς έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μανοϊλοβιτς, με τον Πανιώνιο να απαντάει στο 59′ με τον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος καθυστέρησε να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Άκπομ με στόχο να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Και η δικαίωση ήρθε στο 69′ όταν μια λανθασμένη αντεπίθεση των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ξεδιπλωθούν γρήγορα να μπουν στην περιοχή του Μαϊνόλοβιτς και ο Ελ Καντουρί με ωραίο γυριστό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε εξαιτίας της διακοπής που προκλήθηκε από την φωτοβολίδα που πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους αντίστοιχους του Πανιωνίου και όταν ο αγώνας άρχισε ξανά οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλευόμενοι ορισμένα εύκολα λάθη των φιλοξενούμενων προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι, αλλά στο 91′ η κεφαλιά του Μασούρα κατέληξε άουτ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς στο 88′ όταν ο Άκπομ σκόραρε αλλά ο βοηθός Καμπούρης υπέδειξε ξανά λανθασμένα οφσάιντ.
Ενδεκάδες
Πανιώνιος (Ανιγκό): Μανοϊλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Κεϊτά, Μασούρας, Καμαρά (65′ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς (85′ Σιντί Αλί), Ντουρμισάι
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, (79′ Λημνιός) Πέλκας (67′ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (85′ Κάνιας).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου