Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ-Άρης 1-0

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του νέου έτους. Ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 του Άρη με το γκολ Ιγκανσον

στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, είχε δοκάρι με τον Νάρεϊ και γενικά ήταν καλύτερος των “κιτρινόμαυρων” που έχουν έφυγαν από το γήπεδο με παράπονα από τη διαιτησία του Ούγγρου Μπόγκναρ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε τον Ολυμπιακό στην 4η θέση με 32 πόντους, ενώ ο Άρης παραμένει καθηλωμένος στην 6η θέση έχοντας απόσταση έξι πόντων από τους Παναιτωλικό και Ατρόμητο που ακολουθούν.

Ο Άλαν Πάρντιου αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Νταρίντα ο οποίος θα είναι παρτενέρ του Ετέμπο στο χώρο του κέντρου.

Την πρώτη αξιόλογη φάση είδαμε στο 17΄ όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ και σε διεκδίκηση της κεφαλιάς, ο Ιτούρμπε έχει απλώσει το χέρι του στην προσπάθεια που κάνει να απομακρύνει, ο διαιτητής με την παρέμβαση του VAR ελέγχει τη φάση και τελικά δίνει το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων (απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στον πάγκο του Άρη).

Στο 21΄ από την μακρινή πάσα του Κουέστα στον Μαντσίνι, ο τελευταίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και αφού βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κοτάρσκι, έστειλε την μπάλα άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ που έψαχνε το γκολ και τελικά το βρήκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το ψαλίδι του Σβαμπ. Δικαίωση των προσπαθειών της ομάδας του Λουτσέσκου το οποίο ωστόσο αμφισβητήθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» που υποστηρίζουν ότι πριν φτάσει η μπάλα στον σκόρερ, προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν. Το 1-0 όμως δεν άλλαξε.

Το β΄ ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη με τον Ράζβαν Λουτσέσκου ωστόσο να επιλέγει πλέον το 4-4-2, δίνοντας χώρο στον Άρη που ήθελε την ισοφάριση.

Στο 70΄ μάλιστα σε αντεπίθεση του ο ΠΑΟΚ, λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0 με τον Αουγκούστο που δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά έπεσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ σε κάθε του κίνηση ενέπνεε σιγουριά και αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση με τον Άρη που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε τον Γκρέι, ούτε φυσικά τον Μαντίνι που ενώ ήταν κινητικός, δεν φάνηκε καθόλου συνεπής στα επιθετικά του καθήκοντα. Το κενό του Πάλμα ήταν τελικά πολύ μεγάλο και η απουσία του νεαρού δεν καλύφθηκε ούτε κατά διάνοια.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκνασον, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (86΄ Μούργκ), Νάρει (77΄Μπίσεσβαρ), Κωσταντέλιας (82΄ Φ. Σοάρες), Ολιβέιρα (77΄ Τόμας)

Άρης: Κουέστα, Οτζουμπάτζιο, Πίιρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (79΄ Καμάτσο), Ετέμπο, Μ. Γκαρσία, Ιτούρμπε (62΄ Μ. Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι.                                                                                                         

πηγή: intimesports

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου