Tuesday, 19 March, 2024

ΠΑΟΚ-Άρης 2-0: Αφεντικό της πόλης και της δεύτερης θέσης

Ο ΠΑΟΚ καθάρισε τον Άρη για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα και στα play offs πιστοποίησε την ανωτερότητά του.
Ο «Δικέφαλος» νίκησε 2-0 χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του. Δεν επέτρεψε, όμως, ούτε μία μεγάλη φάση στον αντίπαλό του κι έδειξε και πάλι πόσο συμπαγής είναι στο μίνι πρωτάθλημα. Με πέναλτι του Σβαμπ στο 69’ και πλασέ του Ζίβκοβιτς στο 91’ πήρε τους τρεις βαθμούς, ξέφυγε στο +5 από τον μέτριο και κουρασμένο Άρη και είναι το αφεντικό για τη δεύτερη θέση.
Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκαν με 3-4-3. Ο ΠΑΟΚ είχε στο τέρμα τον Πασχαλάκη και τριάδα στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδη. Δεξί μπακ χαφ τον Ροντρίγκο κι αριστερό τον Μπάμπα. Στα χαφ οι Αουγκούστο, Σβαμπ, δεξιά τον Ζίβκοβιτς, αριστερά τον Ουάρντα και στην κορυφή τον Σφιντέρσκι.
Ο Άρης είχε τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ χαφ τον Σούντγκρεν και αριστερό τον Γκάνεα. Τριάδα στην άμυνα οι Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου, στα χαφ οι Ματίγια, Σάσα και στην επίθεση, δεξιά ο Μπρούνο Γκάμα, αριστερά ο Ματέο Γκαρσία και στην κορυφή ο Σίλβα.
Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, ζήτησε πέναλτι
Ο «Δικέφαλος» είχε τον έλεγχο, αλλά δεν έβγαλε μεγάλες φάσεις. Στο 9’ αδύναμο πλασέ του Σφιντέρσκι κατέληξε στα χέρια του Κουέστα.
Στο 21’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι. Ο Ουάρντα πήρε τη μπαλιά του Ζίβκοβιτς πέρασε και τον Κουέστα κι έπεσε στο έδαφος με τον Κουλμπάκοφ και τον Εστέβες στο VAR να μην συγκινούνται…
Στο 23’ σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε άουτ και στο 28’ ο Βιεϊρίνια επιχείρησε με φάουλ να αιφνιδιάσει τον Κουέστα, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 32′ έκανε ωραία ενέργεια ο Ματέο Γκαρσία, ωστόσολ, το σουτ κόντραρε σε κόρνερ. Στο 36’ κεφαλιά του Βαρέλα, μπλόκαρε ο Κουέστα και στο 38’ σουτ του Αουγκούστο ήταν άστοχο. Πέναλτι και 1-0!
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Κουέστα έβγαλε το πλασέ του Σφιντέρσκι.
Το ματς συνέχισε να μην έχει φάσεις μέχρι που μπήκε στο γήπεδο ο Κρμέντσικ. Ο Τσέχος γέμισε την περιοχή και στο 66’ δέχθηκε το πάτημα του Σάσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Κουλμπάκοφ μέσω του VAR υπέδειξε πέναλτι και ο Σβαμπ, ο οποίος είχε σκοράρει και στο «Κλ. Βικελίδης», ευστόχησε και έκανε το 1-0 στο 69’. Ο Μάντζιος έπαιξε φουλ επίθεση, όμως, ο Άρης δεν έβγαλε μεγάλες φάσεις. Ο Πασχαλάκης στο 80’ απέκρουσε το σουτ του Μάνου και στην αντεπίθεση ο Κουέστα έβγαλε με το δεξί πόδι το πλασέ του Κρμέντσικ.
Τέλος με Ζίβκοβιτς
Στο 91’, όμως, γράφτηκε ο επίλογος. Ο Μουργκ έκλεψε τη μπάλα από τον Μπρούνο Γκάμα και ο Μιχάι έβγαλε μόνο του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-0.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Μπάμπα (86’ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ (78’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (62’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62’ Κρμέντσικ).
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (73’ Μπερτόγλιο), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73’ Μπρούνο), Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (83’ Μήτρογλου), Ματέο Γκαρσία (57’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα, Σίλβα (56’ Μάνος).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου