Thursday, 18 April, 2024

ΠΑΟΚ-Άρης 3-2

Σε ένα ματς που είχε γκολ, νεύρα, VAR, πέναλτι και αποβολή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 3-2 με ανατροπή και συνεχίζει να κυνηγά με αξιώσεις την 3η θέση στα playoffs της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στην Τούμπα, με το ματς να έχει βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την 3η θέση και τον Άρη να θέλει να κλειδώσει τη θέση που οδηγεί στο Conference League.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ξεκίνησαν έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο, ανακτώντας πολλές μπάλες και κερδίζοντας εξτρά επιθέσεις.

Στο 6’ έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους όταν Σοάρες, Κωνσταντέλιας και Ντάντας συνδυάστηκαν με το σουτ του τελευταίου να περνά ψηλά άουτ. Στο 8’ και στο 11’, Ζίφκοβιτς και Τόμας αντίστοιχα δεν κατάφεραν αν προβληματίσουν τον Κουέστα.

Και εκεί που το ματς ήταν επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ ο Άρης έκανε την πρώτη του ευκαιρία σε μια φαρμακερή αντεπίθεση στο 17’, με τον Νταρίντα να βρίσκει τον Γκαρσία και το σουτ του να είναι άστοχο.

Στο 30’ οι φιλοξενούμενοι που είχα ισορροπήσει το ματς, βγήκαν και πάλι στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ με του Κουλιεράκη να τραβάει ξεκάθαρα τη φανέλα του Γκαρσία αλλά τον Αγκάγιεφ να δείχνει «παίζεται». Νέα προειδοποίηση από τον Άρη με τον Πίρσμαν να πλαγιοκοπεί αλλά το σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Κοτάρσκι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι παρών αποκρούοντας εξαιρετικά το φάουλ του Πάλμα στο 35′, που πήγαινε κατευθείαν στο δεξί «γάμα» του.

Παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση τελικά, μια του… Άρη, δυο του Άρη… και η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για τους παίκτες του Λουτσέσκου. Τραγικό λάθος του Κουλιεράκη που χάνει υπό την πίεση του Γκαρσία. Ο Καμαρά γίνεται κάτοχος της μπάλας και με ένα ψύχραιμο και δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νικά τον Κοτάρσκι στο 45’, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε… όλα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου βγήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και «πάτησαν» τον Άρη. Στο 52′ ο Ντάντας νικήθηκε από τον Κουέστα σε τετ α τετ, αλλά στη συνέχεια ο Ισπανός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει στο μπλακ άουτ των συμπαιχτών του. Οι παίκτες του Δικέφαλου του Βορρά μέσα σε 6′ πέτυχαν δύο γκολ με τους Τάισον (56′) και Σβάαμπ (62′) και έκαναν την ολική ανατροπή. Ο Αυστριακός σκόραρε με πέναλτι που υπέδειξε ο Αγκάγιεφ για άτσαλο μαρκάρισμα του Πίρσμαν στον Ντάντας και προκάλεσε εκνευρισμό στους ανθρώπους του Άρη.

Λίγο αργότερα σε φάουλ του Τόμας στον Νταμπό στο 64΄είχαμε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Καμαρά και Τάισον πιάστηκαν στα χέρια αλλά γρήγορα επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και έληξε ο συναγερμός, με τον Αζέρο διαιτητή να μοιράζει κάρτες σε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και σε έναν του Άρη. Στο 68′ ο Σβάαμπ με υπέροχο σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κουέστα, για να τον μιμηθεί ο Ντάριντα που έπιασε φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής στο 70′, νικώντας τον Κοτάρσκι παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να αποκρούσει.

Το ματς δεν έχασε στιγμή τον… ηλεκτρισμό του και έδειχνε πως έχει και άλλο γκολ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 78′. Ο Ζίφκοβιτς πέτυχε ένα υπέροχο γκολ αλά Ρόμπεν. Συνέκλινε από τα δεξιά και με το αριστερό έκανε ένα πολύ όμορφο σουτ που έστειλε την μπάλα στο δεξί «γάμα» του Κουέστα. Είχε και την τύχη με το μέρος του καθώς η μπάλα κόντραρε ελάχιστα και στο κεφάλι του Πίρσμαν.

Από εκεί και πέρα ο Άρης ανέβηκε, έψαξε το γκολ για να ισοφαρίσει, αλλά οι προσπάθειες των Φαμπιάνο (86′) και Καμάτσο (87′) δεν είχαν αποτέλεσμα. Αντί αυτού ο Καμαρά που παρά την καλή του εμφάνιση είχε αρκετά νεύρα, αντάλλαζε κουβέντες με τους αντιπάλους του και εμπλέκονταν δυνατά στις μονομαχίες, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 90+3′, προκαλώντας εκ νέου παράπονα τόσο από τον ποδοσφαιριστή όσο και από τον πάγκο του Άρη.

ΠΑΟΚ Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε (79’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (87’ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Τάισον (67’ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τόμας (79’ Ολιβέιρα).

Άρης Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84’ Ρουπ_, Πάλμα (67’ Ιρτούρμπε), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Καμαράv.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου