Thursday, 28 March, 2024

ΠΑΟΚ: Έχει πάρει ολοκληρωτικά τον «αέρα» της ΑΕΚ στο Κύπελλο

Στην κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά o Ιβάν Σαββίδης, καθώς όπως έκανε γνωστό ο γιος του Γιώργος μέσω ανάρτησης

το «αφεντικό» του ΠΑΟΚ έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό!
Με τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ασχολήθηκε ο Κωστής Ραπτόπουλος μέσα από την διαδικτυακή εκπομπή του «Μαρμίτα».
Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, με ανατροπή και απέδειξε πως της έχει πάρει τον «αέρα». Ο Ολυμπιακός το τελευταίο «εμπόδιο» για να επιστρέψει στους τίτλους.
Χάρη σε γκολ των Κρμέντσικ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 με ανατροπή. Με δύο νίκες στους μεταξύ τους ημιτελικούς απέδειξε πως το κύπελλο και η «Ένωση» τα τελευταία χρόνια του πάνε….γάντι!
Η ομάδα του Πάμπλο Γκάρσια θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της διοργάνωσης, κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί, όπου έχει βρεθεί τέσσερις φορές, τα τελευταία πέντε χρόνια! Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» για πρώτη φορά μετά το 2016, δεν θα είναι στον τελικό.
Η αρχή της… κυριαρχίας των «ασπρόμαυρων» στις αναμετρήσεις των δικεφάλων ξεκινά το 2017. Τότε, η ομάδα υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ίβιτς επέστρεψε στους τίτλους, μετά το 2003. Τα γκολ των Μπίσεσβαρ και Ενρίκε έφεραν και πάλι το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ δεν έχασε στο κύπελλο ποτέ από την ΑΕΚ!
Επόμενη χρονιά, το 2018. Και πάλι, οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν στο τέλος της διαδρομής. Οι ασπρόμαυροι του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησαν με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ με τρομερό χτύπημα φάουλ, ενώ ο Πέλκας έδωσε τη «χαριστική» βολή στο τέλος.
Για τρίτη σερί χρονιά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο από τον ΠΑΟΚ. Ο Τσούμπα Άκμπομ δεν έδωσε περιθώρια και σκόρπισε εκ νέου χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη.
Άλλωστε, οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί από τότε μιλούν για…«θεία δίκη». Ο λόγος είναι εκείνο το…ιστορικό γκολ του Βαρέλα το 2018 στην Τούμπα που δεν μέτρησε ποτέ.Ένα τέρμα που δεν σταμάτησε να συζητιέται στην Τούμπα…
Την βρήκε στον ημιτελικό και έκανε… ότι και στους τελικούς!
Το 2020 η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα, να μην προκύψει εκ νέου τελικός μεταξύ δικεφάλων.
Φέτος, με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, οι Θεσσαλονικείς με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέκλεισαν την ΑΕΚ και πάνε μέσα σε πέντε χρόνια για τέταρτη χρονιά ως το τέλος της διαδρομής.
Μιας διαδρομής που θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, εάν έρθει το τρόπαιο. «Ακόμα δεν πετύχαμε κάτι», είπε άλλωστε ο Ουρουγουανός τεχνικός. Φυσικά, το «εμπόδιο» των ερυθρόλευκων φαντάζει το δυσκολότερο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, όπου θα συναντήσει τους «ερυθρόλευκους» μετά από 20 χρόνια.
Αυτή είναι η 21η φορά που ο Δικέφαλος θα δώσει το παρών στο μεγάλο ραντεβού και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι 18 (συμπεριλαμβανομένου και του φετινού) έγιναν σε γήπεδο της Αθήνα.
sportime.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου