Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1: “Ασπρόμαυρη” υπεροχή με τριάρα

Ο ΠΑΟΚ άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στα playoffs της Super League Interwetten, καθώς επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική

του μίνι πρωταθλήματος, την προσπέρασε στη βαθμολογία και ανέβηκε στην τρίτη θέση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο του Βορρά ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, έχοντας γενικότερα μία πολύ καλή παρουσία.
Στον αντίποδα, η Ένωση “πλήρωσε” για ακόμα ένα παιχνίδι τα αμυντικά κενά, ενώ στην επίθεση, πέρα από τον Νέλσον Ολιβέιρα, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.
ΤΟ “ΤΡΙΚ” ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ
Ο Πάμπλο Γκαρσία, θέλοντας να προστατέψει αμυντικά την ομάδα του, επέλεξε να τοποθετήσει τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στα αριστερά και τον Χρήστο Τζόλη στα δεξιά, προκειμένου ο Σέρβος να “ντουμπλάρει” τον Μπαμπά Ραχμάν με στόχο τον περιορισμό του επικίνδυνου, Λιβάι Γκαρσία.
Η επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού του “βγήκε” επιθετικά, καθώς πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά στον αγώνα, ο 24χρονος εξτρέμ έδωσε το προβάδισμα με όμορφο σουτ στην κίνηση. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή εικόνα της ΑΕΚ στις εναέριες μονομαχίες και μπήκαν μπροστά στο σκορ πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν και καλύτερα το ματς.
Η απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ να παίξει με αριστερό εξτρέμ τον Νέλσον Ολιβέιρα δεν του βγήκε, αφού ο Πορτογάλος ήταν καλά κλεισμένος από τους αντιπάλους του, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τον Γκαρσία που έβλεπε σε κάθε φάση να πέφτουν πάνω του τρεις και τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ.
Οι παίκτες του Γκαρσία δεν απειλούνταν από τους “κιτρινόμαυρους”, ενώ στο 30ό λεπτό ο Κάρολ Σβιντέρσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από όμορφη συνεργασία των Ζίβκοβιτς και Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR για χέρι του Μαροκινού πριν δώσει την πάσα.
ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΘΕΤΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΚΑΙ 1-1 Η ΑΕΚ ΜΕ ΟΛΙΒΕΪΡΑ
Οι δύο ομάδες έφταναν με δυσκολία στα αντίπαλα καρέ, με την Ένωση να πραγματοποιεί την πρώτη τελική στο 42ο λεπτό με τον Ολιβέιρα. Τελικά, κι ενώ όλα έδειχναν πως οι “ασπρόμαυροι” θα πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, ο Πέτρος Μάνταλος με μία υπέροχη κάθετη βρήκε τον Πορτογάλο επιθετικό που νίκησε σε τετ α τετ τον Πασχαλάκη.
Ουσιαστικά, η Ένωση εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία του Ροντρίγκο που έδωσε τη δυνατότητα στον Ολιβέιρα να βγει απέναντι στον Πασχαλάκη και να ισοφαρίσει με όμορφο πλασέ.
ΓΚΟΛ Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ ΜΕ ΤΗ… ΔΕΥΤΕΡΗ
Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και στα 17 δευτερόλεπτα πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Σβιντέρσκι, ο οποίος δέχθηκε την ασίστ του Τζόλη και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1. Ο Πολωνός χρίστηκε σκόρερ με τη… δεύτερη, αφού στο πρώτο μέρος το VAR του ακύρωσε το 2-0.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 50ό λεπτό, αλλά ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Ελ Καντουρί (62′) και Μίκαελ Κρμέντσικ (81′), ενώ στο μεσοδιάστημα ο Χιμένεθ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, πέρασε τον Αλμπάνη στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε πλευρά στον Γκαρσία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά, λοιπόν, το ανέβασμα ψηλά και την πίεση των “κιτρινόμαυρων”, η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται τα κενά και να φτάνει σε τρίτο γκολ στο 89′ και πάλι με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος μετατράπηκε σε δήμιο για την Ένωση.

sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου