Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ο σοβαρός και ουσιαστικός ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει με 3-1 το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης (με 10 από το 64′) και να βρεθεί ξανά

στην κορυφή περιμένοντας το ματς του Φαλήρου! Εκνευριστική η καθυστέρηση του Σκουλά και της ομάδας VAR στην εξέταση των φάσεων!
Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε λίγο πολύ «αποκαλύψει» από την περασμένη Τετάρτη, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ στο κύπελλο, τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννούλη. Αυτός ήταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος μετά από 280 ημέρες, κλήθηκε να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Οι υπόλοιπες επιλογές του Πορτογάλου προπονητή του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, με τον Γιόσιπ Μίσιτς να παίζει ξανά το ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του «Δικεφάλου».
Οι Αρκάδες πήγαν στην Τούμπα με δύο αναγκαστικές απουσίες της τελευταίας στιγμής (Μουνάφο, Μπαράλες), ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς έπρεπε να διαχειριστεί και τον παράγοντα κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην ΑΕΚ για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Για τον ΠΑΟΚ ένα ζητούμενο είχε να κάνει με την επιθετική ανάπτυξη του, ελλείψει του Γιαννούλη, τον κύριο εκφραστή των περισσότερων ενεργειών από το αριστερό άκρο στα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Βιεϊρίνια επιδίωκε συχνά πυκνά να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του και με μακρινές μπαλιές να ξεδιπλώσει τις επιθέσεις των «ασπρόμαυρων»
Όμως, αυτός που ξέρει καλύτερα τον τρόπο να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες δεν είναι άλλος από τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός φορ χρειάστηκε μια επαφή της μπάλας, που στρώθηκε στα πόδια του από τον… Λουίζ Φερνάντεζ, για να την στείλει στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ (1-0) στο 29ο λεπτό, το οποίο κατακυρώθηκε πέντε λεπτά αργότερα (!) λόγω VAR.
Ο Αστέρας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά ήταν η ομάδα που συνέχισε να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να φτάνει σχετικά εύκολα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Κι αυτό για τους γηπεδούχους ήταν πολύ ανησυχητικό και άκρως ενθαρρυντικό για τους φιλοξενούμενους.
Ο Δημήτρης Πέλκας δεν έκανε το 2-0 στο 56’ στην πρώτη καλή στιγμή των «ασπρόμαυρων» στο β’ μέρος, το έκανε όμως στο 59’ και αφού αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το βοηθό Δημόπουλο και τον Σκουλά. Το VAR έδειξε ότι ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ καλυπτόταν και το γκολ μέτρησε κανονικά.
Στο 79’ οι πρωταθλητές έκρυψαν την μπάλα και δεν χρειάστηκε VAR στη μαγική (δέκατη) ασίστ του «μαέστρου» Γιόσιπ Μίσιτς προς τον Λάζαρο Λάμπρου. Ο μικρός που είχε σκοράρει και στο κύπελλο εναντίον του ΟΦΗ ήταν στη σωστή θέση και με πλασέ έγραψε το 3-0, με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.
Πέντε λεπτά αργότερα (με… VAR) ο Αστέρας μείωσε με τον Μαρκ Φερνάντεζ σε 3-1, με το VAR στο τέλος να κλέβει την παράσταση από τους 22 ποδοσφαιριστές.
MVP: Το… VAR! ;Όχι! Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Μια επαφή, ένα γκολ…
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν ο Λουίς Φερνάντεζ, που στάθηκε άτυχος στη φάση του γκολ από τον Σφιντέρσκι, είχε και την τελική ενέργεια θα μιλούσαμε για σπουδαία βραδιά.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ μακριά ακόμη από τα στάνταρ της απόδοσής του ο Χοσέ Μαουρίσιο, δεν πατούσε καθόλου καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ίνγκασον στο 14’ γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από την γκάφα του Αουγκούστο, που έδωσε τη δυνατότητα στον Λουίς Φερνάντεζ να σουτάρει, αλλά την μπάλα να κοντράρει στον Ισλανδό και να καταλήγει κόρνερ.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (80’ Εσίτι), Λημνιός, Μίσιτς, Πέλκας (61’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (69’ Άκπομ).
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (59’ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77’ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69’ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.
sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου