Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ-Βόλος 3-1: Ξαναχαμογέλασε με τριάρα και ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας 3-1 του Βόλου για την 16η αγωνιστική της Super League 

Σβαμπ (29′), Ίνγκασον (65′) και Κρμέντσικ (90′) τα γκολ του Δικεφάλου, ο Κιάκος (11′) το τέρμα των Θεσσαλών.
Έπειτα από μία δύσκολη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξαναχαμογελάσει επικρατώντας του Βόλου με 3-1 για την 16η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν απλά για τον Δικέφαλο, αφού πριν φτάσει στη νίκη χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να πάει στην ανάπαυλα έχοντας ισοφαρίσει το γκολ του Βόλου και παρουσιάζοντας καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος, έφτασε στο τρίποντο.
Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο 2021 και έφτασε στους 31 πόντους, ενώ παραμένει στην τρίτη θέση. Από την άλλη, η ομάδα του Βόλου παραμένει 6η με 19 πόντους.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΙΝΓΚΑΣΟΝ, ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ
Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο προχώρησε διορθωτικές αλλαγές με τον Πάμπλο Γκαρσία να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Καντουρί και Βιεϊρίνια. Ο Δικέφαλος ανέβασε τις γραμμές του και επιχείρησε να γίνει ακόμη πιο απειλητικός, πατώντας στην περιοχή του Βόλου.
Στο 58′ ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα με προβολή του Ίνγκασον, αλλά ήταν εκτεθειμένος στην κεφαλιά – πάσα του Κρέσπο. Οι Θεσσαλοί έγιναν επικίνδυνοι στο 60′ με τον Ρενάτο να είναι άστοχος με σουτ στην κίνηση. Ο ΠΑΟΚ αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση και στο 66΄πέτυχε την ανατροπή.
Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.
Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ένα κόρνερ, ο Σβιντέρσκι πήρε πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ίνγκασον με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 στο 65ο λεπτό.
Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι απειλητικός με τον νεοεισελθόντα Κρέμντσικ να δημιουργεί συνεχώς κινδύνους στον Βόλο παρουσιάζοντας καλή εικόνα. Ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84′, όταν ο Τσέχος μοίρασε στον Μουργκ, με τον Αυστριακό να μην είναι εύστοχος. Προς το τέλος, οι Θεσσαλοί επιχείρησαν να ανέβουν στο γήπεδο και σε μία αντεπίθεση, ο Κρμέντσικ έτρεξε στην κόντρα και νίκησε τον Κλέιμαν από θέση τετ α τετ για το 3-1 σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠ
Έπειτα και από τη μεγάλη φάση του Δουβίκα στο 16′, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό του, χωρίς ωστόσο να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του, εφόσον δεν μπόρεσε να λύσει απόλυτα τα επιθετικά του θέματα.
Στο 28ο λεπτό ήταν ένα σημείο καμπής, εφόσον ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ριένστρα στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Σβαμπ βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν και δεν αστόχησε για το 1-1.
Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δημιουργήθηκαν άλλες δύο στιγμές, μία με πλασέ του Περέα στο 40′ και ένα σουτ του Τζόλη στις καθυστερήσεις μέσα στην περιοχή που κόντραρε στον Μήτογλου.
Ο ΚΙΑΚΟΣ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, κάτι στο οποίο βοήθησε η ομάδα του Βόλου. Οι Θεσσαλοί θέλησαν να πιέζουν ψηλά, να μην αφήσουν τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και φυσικά να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους. Η πρώτη ωστόσο ευκαιρία σημειώθηκε από τον Δικέφαλο στο 7ο λεπτό έπειτα από κεφαλιά του Σβιντέρσκι σε εκτέλεση κόρνερ.
Ο Βόλος κατάφερε να μπει στο σκορ στο 11ο λεπτό. Ο Σάντσες γέμισε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε έπειτα από κόντρες στον Κιάκο, ο οποίος πλάσαρε για την στείλει στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πασχαλάκη.
Στο 16′ ο Δουβίκας βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του Δικεφάλου, έχασε αρχικά το τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια ο Ρενάτο δεν κατάφερε να ευστοχήσει έχοντας πάρει το ριμπάουντ.

sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου