Saturday, 20 April, 2024

ΠΑΟΚ είσαι! Πήρε στην… πόλη το Κύπελλο στο 90′ (2-1)

Με πρωταγωνιστές τους Πασχαλάκη και Κρμεντσικ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου του Ολυμπιακού

με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο.
Ο Ελληνας τερματοφύλακας κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο του Βορρά, όταν οι Ερυθρόλευκοι «σφυροκοπούσαν» την «ασπρόμαυρη» εστία μετά το 1-1, ενώ ο Τσέχος επιθετικός πέτυχε στο 90’ το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ισοφάρισε με τον Εμβιλά το γκολ του Βιεϊρίνια, έχασε πολλές ευκαιρίες να κάνει την ολική ανατροπή και στο 90’ πλήρωσε το λάθος που έγινε στην άμυνα, με τον Κρμεντσικ να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο Τσέχος που είχε μπει στο 80’ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Σα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Πειραιώτες αν και άρχισαν το ματς με τον Σωκράτη στην άμυνα, το ολοκλήρωσαν χωρίς τον διεθνή σέντερ μπακ, καθώς στο 25’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ολεγκ Ρέαμπτσιου να παίρνει τη θέση του.
Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Παπασταθόπουλο, Σεμέδο και Εμβιλά στην τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τους Ανδρούτσο και Χολέμπας αριστερά και δεξιά ως μπακ χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Μπρούμα να πλαισιώνουν τον Μαροκινό.
Με την ίδια διάταξη παράταξε τον ΠΑΟΚ και ο Πάμπλο Γκαρσία. Μπροστά από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Κρέσπο στην άμυνα. Οι Μπάμπα και Ροντρίγκο ήταν οι δύο μπακ-χαφ, σε δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα, με τους Σβαμπ και Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή. Στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Ουάρντα, Σφιντέρσκι και Ζίβκοβιτς.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό στο 13’ να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς βγήκαν ταχύτατα στην επίθεση, ο Μασούρας είδε την κίνηση του Μπρούμα, του έκανε την κάθετη πάσα, ο Πορτογάλος εξτρέμ βγήκε πλάγια, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το σώμα και κράτησε το μηδέν. Στο 19’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με δυνατό σουτ του Καμαρά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε και πάλι.

Αλλαγή ο Σωκράτης, δοκάρι ο Σφιντέρσκι

Λίγο μετά το 20άλεπτο, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε από τον πάγκο να γίνει αλλαγή, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 25’ να βάζει στο παιχνίδι τον Ρέαμπτσιουκ. Στο 26’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Σφιντέρσκι. Ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σφιντέρσκι τη δεύτερη, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζοσέ Σα και απομακρύνθηκε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Καμάρα. Ο Μπρούμα έκλεψε την μπάλα από τον Μπάμπα, ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Καμαρά, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.
Πέναλτι ο ΠΑΟΚ και 1-0
Στο 34’ ο Μακέλι έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Εμβιλά προσπάθησε να απομακρύνει, ο Σβαμπ μπήκε στη φάση, έπεσε στο έδαφος και ο Ολλανδός διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το πέναλτι, ο Ζοσέ Σα έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Ανδρούτσο, αλλά ο Μακέλι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ετσι, το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα του Ολυμπιακού Σταδίου να δείχνει 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Μέσα ο Φορτούνης, ισοφάρισε ο Εμβιλά
Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή του στον αγώνα, με τον Πορτογάλο προπονητή να βάζει στο παιχνίδι τον Φορτούνη αντί του Μπρούμα.
Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και τα κατάφεραν στο 50’ με τον Εμβιλά. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Γάλλος με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. ..
Στο 59’ ο Ελ Αραμπί σέντραρε στον Μασούρα, αυτός προσπάθησε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 75’ οι τελικές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 9-4 υπέρ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, με τους Ερυθρόλευκους είναι ανώτεροι από τον Δικέφαλο του Βορρά.
Στο 80’ ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τον Ουρουγουανό να βάζει στο παιχνίδι τους Τσιγγάρα και Κρμεντσικ στις θέσεις των Ουάρντα και Σφιντέρσκι. Στο 83’ και στο 84’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κρμεντσικ.
Στην πρώτη περίπτωση το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε ο Τσέχος επιθετικός έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη δεύτερη περίπτωση, βγήκε απέναντι από τον Σα, σούταρε στη γωνία, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Πορτογάλου πορτιέρο του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνς «φρέσκαρε» την ομάδα του, με τον Χασάν αντί του Μασούρα.
2-1 με τον Κρμεντσικ
Στο 90’ τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 2-1 με τον Κρμεντσικ. Ο Ζίβκοβιτς με τακουνάκι έκανε την κάθετη πάσα στον Τσέχο, αυτός βγήκε απέναντι από τον Σα, πλάσαρε, ο Πορτογάλος πορτιέρο έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε το προβάδισμα. Μετά το γκολ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή, βάζοντας τον Βαλμπουενά στη θέση του Καμαρά.

in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου