Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-1. Πάει Κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία στην «Τούμπα» και σε συνδυασμό με το 5-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος σφράγισε ο ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 1-1 στην Τούμπα κόντρα στη Λαμία, σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον αφού ο Δικέφαλος του βορρά είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με το ευρύ 5-1.

Ο αγώνας είχε ρυθμό μετά το πρώτο 20λεπτο, οι δύο ομάδες πρόσφεραν αρκετό θέαμα και φάσεις, ωστόσο καμία δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη, με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να ετοιμάζεται πλέον να τεθεί αντιμέτωπο με αυτό της ΑΕΚ. Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό με τις δύο ομάδες να… ψάχνονται και τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7′ και το 12′ υπήρξε από μία φάση εκατέροθεν, χωρίς όμως να ανησυχήσουν οι δύο τερματοφύλακες. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σβαμπ να ευστοχεί σε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τάισον όταν σούταρε και ο Σλίβκα έβαλε το χέρι του.

Στη συνέχεια η ομάδα της Φθιώτιδας είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά με τον τους Μαρτίνες και Ασκόφσκι να αναγκάζουν τον Ζίβκοβιτς σε διπλή απόκρουση στο 34′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες σούταρε με την μπάλα να περνά άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δοκάρι του Τάισον, που έπιασε μια καλή κεφαλιά. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους ένα σουτ του Μανούσου που δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς, με το 1-0 να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Στέφαν Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που κέρδισε ο ΠΑΟΚ σε χέρι του Σλίβκα, μετά το σουτ του Τάισον, που παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 40ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Λαμίας, η οποία έφτασε στην ισοφάριση (1-1) με τον Μανούσο που με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ζίβκοβιτς στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης.

Κάπου κοντά στο 70’ οι δύο προπονητές «άδειασαν» τους πάγκους τους, έγιναν έξι μαζεμένες αλλαγές, με τον Κάργα και τον Μπίσεσβαρ να αγγίζουν σε δύο περιπτώσεις το γκολ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (68’ Ρ. Σοάρες), Ντάντας (78’ Φ. Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ (46’ Μπίσεβσαρ), Τάισον (67’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τόμας (67’ Ολιβέιρα)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Πάβλοβετς, Ασκόφσκι (69’ Σιμόν), Στάνκο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Βασιλαντωνόπουλος, Σλίβκα (68’ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ (86’ Τζανδάρης), Μεντίνα (82’ Κοντονίκος), Μανούσος (69’ Βέργος)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου