Friday, 19 April, 2024

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ 0-1

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά το γκολ του Παγιέ και ο ανίκητος Μανταντά που κατέβασε ρολά, έβαλαν τέλος στο όνειρο του Δικεφάλου (0-1)

κι έστειλαν τους Μασσαλούς στα ημιτελικά του Europa Conference League με δύο νίκες.

Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ! Στην «καυτή» Τούμπα που διψούσε για πρόκριση, ο Δικέφαλος τα έδωσε όλα κόντρα στη Μαρσέιγ η οποία είχε όμως σε σπουδαία βραδιά τους Παγιέ (σκόρερ) και Μανταντά (έβγαλε τα πάντα) και με δεύτερη νίκη (0-1) πήρε εκείνη την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Πολλές και μεγάλες ευκαιρίες σπατάλησε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ενώ πλήρωσε ένα λάθος του Κρέσπο που πούλησε την μπάλα στο κέντρο. Πλήγμα με Βιεϊρίνια ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Με τον σκόρερ του πρώτου ματς, Ομάρ Ελ Καντουρί, αντί του Τσιγγάρα σκόπευε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά ο Μαροκινός τραυματίστηκε στην προθέρμανση με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος να αλλάξει τελευταία στιγμή τα πλάνα του και να επιστρατεύσει τον Έλληνα άσο για τα χαφ.

Έτσι η ενδεκάδα ήταν ακριβώς ίδια όσον αφορά στα πρόσωπα σε σχέση με εκείνη πριν μία εβδομάδα στη Μασσαλία, με τον Δικέφαλο να παρατάσσεται με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Κούρτιτς και Τσιγγάρας ήταν στα χαφ, με τους Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο και Ζίβκοβιτς να κινούνται πίσω από τον Ακπομ.

Αντίθετα με τον Λουτσέσκου, ο Χόρχε Σαμπάολι προχώρησε αναγκαστικά σε αρκετές αλλαγές λόγω τιμωριών ενώ άφησε εκτός ενδεκάδας και τον Ουντέρ. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε σχήμα με 4-4-2 και τον Μανταντά στο τέρμα. Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ και Πέρες ήταν στην άμυνα, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ στο κέντρο, με τους Μπακαμπού και Παγέ στην επίθεση.

Με την ώθηση από την «καυτή» Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και έβαλε τη Μαρσέιγ μέσα στην περιοχή της. Το σουτ του Κούρτιτς στο 4’ βρήκε στα σώματα και στο επόμενο λεπτό ο Δικέφαλος έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Λύρατζης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Βιεϊρίνια έκανε μία σέντρα – σουτ και ο Τσιγγάρας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Μανταντά με σπουδαία επέμβαση «είπε» όχι σε πλασέ του Άκπομ και στο επόμενο λεπτό ο πολύπειρος τερματοφύλακας της Μαρσέιγ κράτησε όρθια την ομάδα του με απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Κρέσπο που βρέθηκε ολομόναχος μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σε όλα αυτά, η Μαρσέιγ είχε να αντιπαρατάξει ένα άστοχο σουτ του Παγιέ σχεδόν από τη θέση που είχε σκοράρει στο πρώτο ματς. Από το 15’ και μετά ωστόσο, η εικόνα του ματς άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθούν να γίνουν το αφεντικό.

Στο 26’ πήγε να γίνει η γκάφα της χρονιάς. Ο Πασχαλάκης βγήκε να μπλοκάρει, ο Ίνγκασον δεν τον άκουσε και πήγε να κάνει κάτι μεταξύ κοντρόλ και πάσας προς τα πίσω, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τον Ισλανδό να διώχνει ψύχραιμα στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ τη γλίτωσε σε αυτή τη φάση, αλλά όχι και σε εκείνη του 34’.

Ο Κρέσπο πούλησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, η Μαρσέιγ βγήκε στην επίθεση, με τον Γκεντουζί να βρίσκει τον Παγιέ κι εκείνος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Πασχαλάκη για το 0-1. Το γκολ «πάγωσε» τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα όπως είναι λογικό, αλλά οι «ασπρόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να αντιδράσουν.

Αφού απείλησαν με μακρινά σουτ των Βιεϊρίνια και Ζίβκοβιτς, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 45’, αλλά και πάλι ο Μανταντά κράτησε το μηδέν σε φάση διαρκείας και προσπάθεια του Άκπομ από κοντά.

Προσπάθησε στο τέλος ο ΠΑΟΚ, αλλά υπήρχε ο Μανταντά

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η Μαρσέιγ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, αλλά το σουτ του Μπακαμπού στο 48′ έφυγε έξω ενώ 11 λεπτά μετά ο Ίνγκασον με τρομερό τάκλιν έσωσε την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς μετά το 70′ και την είσοδο του Μιτρίτσα στο ματς, με τον Ρουμάνο να δίνει πνοή στον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι υπήρχε ο Μανταντά.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα και Αουγκούστο ενώ στο 83′ ο Τσόλακ έχασε απίθανη ευκαιρία όταν μετά από λάθος της άμυνας της Μαρσέιγ, βγήκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά κατάφερε να αστοχήσει. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει το χειροκρότημα και τη Μαρσέιγ την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Φέγενοορντ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (57’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς (77’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (77’ Σβαμπ), Άκπομ (68’ Τσόλακ).

Μαρσέιγ (Χόρχε Ντέσιο): Μανταντά, Λιρολά, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Ρονζίε, Γκέιγ, Γκεντουζί, Χαμίτ, Παγιέ (88’ Κολάσινατς), Μπαγκαμπού (72’ Ουντέρ).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου