Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ: Νίκησε ΠΑΣ, δυστοκία, απουσίες και πίεση

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη χθεσινοβραδινή νίκη του «Δικεφάλου» επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Με δύο γκολ σε διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών (8’ Ίνγκασον, 10’ πεν. Σβαμπ) ο ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της Τούμπας επιβλήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 κι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές.

Ήταν το πρώτο ματς που δεν αγωνίστηκαν οι Κούρτιτς (σ.σ. τιμωρημένος)-Νάρεϊ (σ.σ. τραυματίας) ήτοι οι «έχοντες» τα επτά από τα έντεκα γκολ της ομάδας μέχρι και πριν από το χθεσινό ματς κι όχι μόνον… Με τους Λύρατζη, Τσαούση, Βιεϊρίνια να παραμένουν – επίσης – εκτός και τους Αν. Ζίβκοβιτς–Τόμας να επιστρέφουν μετά από τραυματισμούς (σ.σ. ο Ισπανός επιθετικός για πρώτη φορά μετά από έναν και πλέον μήνα απουσίας) δημιουργήθηκαν ειδικές συνθήκες γι’ ακόμη μια φορά φέτος.

Η ομάδα με αλλαγμένα άκρα στην αμυντική γραμμή και τους Σάστρε-Ρ. Σοάρες ν’ ανταποκρίνονται θετικά στους ρόλους τους, το δίδυμο Σβαμπ-Ντάντας στα χαφ να λειτουργεί αντίστοιχα τόσο στη δημιουργία παιχνιδιού όσο και ανασταλτικά, τον Ελ Καντουρί αντί του Ντόουγκλας στη θέση πίσω από τον Ολιβέιρα να «φτιάχνει» παιχνίδι κι επιθέσεις με εξαιρετικές πάσες και τον Κωνσταντέλια να ξεκινάει για δεύτερο διαδοχικό αγώνα στο αρχικό σχήμα, παρουσίασε μια άρτια κι αποτελεσματική εικόνα στο πρώτο 45λεπτο, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Από την εκτέλεση φάουλ του Ρ. Σοάρες και την εξαιρετική κεφαλιά του Ίνγκασον (σ.σ. συνεπής στο ραντεβού του με τα γκολ λίγο πριν από διακοπή του πρωταθλήματος), την τάχιστη αντεπίθεση από τη δεξιά πλευρά με τον συνδυασμό Σάστρε–Αν. Ζίβκοβιτς, προήλθε το μαρκάρισμα του Σόρια στον Ολιβέιρα, το πέναλτι την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε επιτυχώς ο Σβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στις ευκαιρίες των Αν. Ζίβκοβιτς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης σε φάση που προήλθε-και πάλι-από σέντρα του Ράφα Σοάρες, με τον Κωνσταντέλια που υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις δοκίμασε το συρτό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει-μόλις-άουτ, τον Ίνγκασον σε φάση παρόμοια μ’ αυτήν του γκολ αλλά αυτήν τη φορά η κεφαλιά του Ισλανδού πέρασε πάνω από την οριζόντια δοκό και με τον Ολιβέιρα που έπιασε το γυριστό σουτ υποχρεώνοντας τον Αθανασίου σε δύσκολη επέμβαση. Κι αυτό, όπως επισήμανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα των καναλιών NOVA SPORTS μετά το τέλος του αγώνα, ήταν το μοναδικό παράπονο του Ρουμάνου τεχνικού από τους ποδοσφαιριστές του στο σύνολο της εμφάνισης που πραγματοποίησαν χθες.

Ο αιφνιδιασμός και η αντίδραση

Ο ΠΑΣ, από την πλευρά του, έμοιαζε απόλυτα αιφνιδιασμένος. Δεν πρόλαβε καλά-καλά ο Θανάσης Στάικος να συστήσει ψυχραιμία δίνοντας το σύνθημα γι’ ανασύνταξη μετά το πρώτο γκολ των γηπεδούχων κι είδε τους ποδοσφαιριστές του να μαζεύουν την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας τους για δεύτερη φορά. Προσπάθησε να τους ηρεμήσει, σύστηνε ψυχραιμία και υπομονή, τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τη διάθεση να επιλέγουν συστηματικά την αριστερή πτέρυγα για να προσεγγίσουν την αντίπαλη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα προέτρεπε τον Ροσέρο να βγει από την «απομόνωση» της δεξιάς πτέρυγας αποκτώντας μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιιθετικό παιχνίδι, χωρίς – όμως – αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τους Ηπειρώτες με μια διαφοροποίηση. Ο κ. Στάικος αντικατέστησε τον Φοφανά με τον Μορέιρα, μετακίνησε τον Ροσέρο από τη δεξιά στην αριστερή πτέρυγα τοποθετώντας εκεί τον νεοεισελθόντα. Μια κίνηση που έδωσε νέα πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του κι είχε ως αποτέλεσμα μια καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους με πρωταγωνιστή τον Μορέιρα αλλά μέχρι εκεί. Γενικότερα η εικόνα των δύο ομάδων έμοιαζε πιο ισορροπημένη, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και τους φιλοξενούμενους να καραδοκούν προκειμένου να βγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Την ίδια ώρα ο Ρουμάνος τεχνικός, βρήκε την ευκαιρία να ανανεώσεις τις γραμμές του περνώντας σταδιακά στο ματς τους Νάσμπεργκ, Φ. Σοάρες, Μπρ. Τόμας και Μπίσεσβαρ.

Η απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια

Το τέλος της αναμέτρησης επέστρεψε τα χαμόγελα στις τάξεις των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» για λόγους που εξήγησαν λίγο μετά αποκλειστικά στα κανάλια NOVA SPORTS ο Ίνγκι Ίνγκασον κι ο Ομαρ Ελ Καντουρί. Ωστόσο, αυτό που σημείωσαν αμφότεροι είναι η ανάγκη νίκης στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια πριν από τη διακοπή του Πρωταθλήματος, με τον Ιωνικό εκτός την προσεχή Πέμπτη και με τον Βόλο στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή.

Novasports.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου