Friday, 19 April, 2024

ΠΑΟΚ: “Πέταξε” στον τελικό με 5-1 τη Λαμία

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πολύ ουσιαστικός ξανά, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο

με τον Νάρεϊ, μετά από ωραία οργανωμένη προσπάθεια, ενώ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Κωνσταντέλια, μπαίνοντας ξανά… με την μπάλα στα δίχτυα. Οι “ασπρόμαυροι” δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στη Λαμία, ωστόσο, είδαν ξανά τον διαιτητή και το VAR να κλείνουν τα μάτια σε χέρι του Αντέτζο στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι δεν προβλημάτισαν σε κανένα σημείο τον Κοτάρσκι κι από την άλλη, οι παίκτες του Λουτσέσκου εκτός από τα γκολ, είχαν κι άλλες καλές στιγμές, για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Αμέσως μετά το 2-0, ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Γκαραβέλη και πλάσαρε, αλλά ο Κορνέζος έσωσε την ομάδα του, ενώ στη συνέχεια ο Ντόουγκλας βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, για να πάει ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια, έχοντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, αλλά σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Στο 57′ ο Ίνγκασον άγγιξε το γκολ με καρφωτή κεφαλιά, αλλά είδε τον Γκαραβέλη να αντιδρά σωστά, ωστόσο, στο 62′ ο Ντόουγκλας έβαλε μία… γκολάρα, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 67′, ήταν η σειρά του Μπράντον να σκοράρει, μετά από ασίστ του Τάισον, ενώ το κερασάκι το έβαλε ο Σάστρε, μετά από ωραίο γύρισμα του Α. Ζίβκοβιτς.

Η Λαμία το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει σε 5-1 με τον Μαρτίνες, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουλιεράκη, με τον ΠΑΟΚ να καθαρίζει ουσιαστικά από σήμερα την υπόθεση πρόκριση, καθώς μόνο με… θαύμα θα χάσει το εισιτήριο, δεδομένου πως ακολουθεί και η ρεβάνς της Τούμπας. Πλέον, οι “ασπρόμαυροι” έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με τον Βόλο, στην τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League και κατόπιν, θα μπουν στο “κάδρο” και τα πλέι οφ.

Ενδεκάδα με μικρές αλλαγές

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Λαμία, έχοντας ξανά δεδομένες απουσίες, με τον Κοτάρσκι να ξεκινάει στο τέρμα, ενώ στην άμυνα έγιναν μικρές αλλαγές. Ο Κεντζιόρα ήταν στα δεξιά, ο Σάστρε στα αριστερά και ο Ίνγκασον με τον Κουλιεράκη στα στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησε το δίδυμο Αουγκούστο-Ντάντας και μεσοεπιθετικά ήταν οι Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπράντον.

Το παιχνίδι δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με πιο ιδανικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ, σε μία φάση όπου ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα κι έδωσε στον Αντρίγια, για να κάνει ο Σέρβος το παράλληλο γύρισμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Νάρεϊ, μετά από ωραία ομαδική δουλειά κι ωραία κίνηση από τους “ασπρόμαυρους”. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε… αγριεμένη στον αγωνιστικό χώρο κι είχε συνεχώς την κατοχή, με τη Λαμία να μην παίρνει ανάσα, ενώ στο 11′ ο Κωνσταντέλιας έκανε κακό τελείωμα, μετά από σέντρα του Νάρεϊ.

Στο 14′ ο ΠΑΟΚ φώναξε για χέρι του Αντέτζο στην περιοχή, με τον Βεργέτη να μοιράζει… κάρτες στον “ασπρόμαυρο” πάγκο και τους Μπάτσι και Καρυπίδη, την ώρα που ξανά διαιτητής και VAR έκλεισαν τα μάτια σε καθαρή φάση, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό και δύο λεπτά μετά, η Λαμία απείλησε με τον Μαρτίνες, που σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει στον Ίνγκασον. Στο 20′ ο Νάρεϊ έκανε ένα σουτ, με τον Γκαραβέλη να έχει απάντηση και πέντε λεπτά μετά, ο “Δικέφαλος” βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε με ωραία κάθετη τον Σάστρε, ο Ισπανός που κινήθηκε στο όριο έκανε το γύρισμα και ο Κωνσταντέλιας, το ιδανικό τελείωμα, για το 2-0…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τη Λαμία και χωρίς ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τον Μανούσο να δοκιμάζει το πόδι του στο 54ο λεπτό, χωρίς να ανησυχήσει καθόλου ο Κοτάρσκι. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και… πάτησε γκάζι, με τον Ίνγκασον να απειλεί στο 57′, κάνοντας μία καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Γκαραβέλης είχε απάντηση, ενώ στο 62′, ήταν η σειρά του Ντόουγκλας Αουγκούστο να βρει δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα… μαγικό κι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, σε μία φάση όπου ο Γκαραβέλης έκανε λάθος στον βηματισμό κι ο Αουγκούστο “έσκαψε” την μπάλα, για να την στείλει στην απέναντι γωνία.

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Τάισον και Μπίσεσβαρ και στο 67′ ο Τάισον έβγαλε ωραία κάθετη στον Μπράντον, για να κάνει ο Ισπανός το ιδανικό πλασέ, πανηγυρίζοντας ένα ακόμη γκολ στο Κύπελλο, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Α. Ζίβκοβιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Σάστρε και εκείνος σκόραρε, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γκαραβέλη, για το 5-0.

Λίγο μετά μπήκε στο παιχνίδι και ο Ελ Καντουρί και στη συνέχεια και οι Μπίσεσβαρ και Τζίμας, με τη Λαμία να μειώνει με τον Μαρτίνες, σε μία φάση όπου ο Κουλιεράκης φάνηκε να έχει τον έλεγχο, αλλά δεν έδιωξε μακριά, με τον παίκτη της Λαμίας να βρίσκει την μπάλα με το αριστερό και να τη στέλνει στα δίχτυα, κάνοντας το 5-1, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λαμία (Βόκολος): Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Σλίβκα, Τζανδάρης (Νούνιες), Στάνκο (Ντε Βινσέντι), Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι (Αμπάντα), Μανούσος (Μεντίνα).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο (Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Τάισον), Μπράντον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου