Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ο Γκεστράνιους έκανε λάθος και δεν άφησε πλεονέκτημα σε φάση όπου το τριφύλλι βρήκε το γκολ

και το ματς στην Τούμπα έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τους γηπεδούχους να είναι οι κερδισμένοι της αναμέτρησης.
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και το μοναδικό τέρμα που μπήκε, αυτό του Μακέντα, στο 78′ της αναμέτρησης δεν μέτρησε καθώς ο Γκεστράνιους έκανε λάθος εφαρμογή του πλεονεκτήματος σφυρίζοντας φάουλ νωρίτερα και μην αφήνοντας τους πράσινους να τελειώσουν τη φάση. Μια απόφαση που προκάλεσε την οργή των παικτών και του πάγκου του Παναθηναϊκού.
Η απόφαση αυτή του έμπειρου διαιτητή ο οποίος φάνηκε και στο ριπλέι να λέει “Λάθος μου” μπορεί να ήταν καθοριστική και να έδινε το τρίποντο στο τριφύλλι. Αυτό δεν έγινε όμως και το τελικό 0-0 ευνοεί περισσότερο τον ΠΑΟΚ που παραμένει στο +7 από τον Παναθηναϊκό την ίδια ώρα που οι πράσινοι δεν πήραν τους τρεις βαθμούς που ήθελαν για να παραμείνουν “ζωντανοί” στην υπόθεση Ευρώπη.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με δύο ενδεκάδες με αρκετές αλλαγές, ο μεν ΠΑΟΚ είχε τέσσερις παίκτες από την ενδεκάδα στο αρχικό του σχήμα ενώ και το τριφύλλι έπαιξε με τον Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό άκρο και τους Αλεξανδρόπουλο, Σένκεφελντ να μένουν στον πάγκο.
Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ήταν καλύτεροι σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Με αιχμή του δόρατος τον Τζόλη απείλησαν από νωρίς για να αποκρούσει ο Διούδης. Ο Σβιντέρσκι ήταν ο επόμενος που είδε τον έμπειρο γκολκίπερ να του λέει όχι ενώ στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ο Καντουρί έκανε το σουτ με τον Διούδη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει τη μπάλα σωτήρια.
Το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το πρώτο 45λεπτο ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Νιάς στο 35′ της αναμέτρησης το οποίο έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.
ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ Ο ΠΑΟΚ, ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μια αλλαγή με τον Κρμέντσικ αντί του Σβιντέρσκι ενώ στη συνέχεια ο Γκαρσία έκανε γρήγορα δύο ακόμη αλλαγές με τους Τζολη και Τσιγγάρα να βγαίνουν εκτός αγώνα και τους Σβαμπ-Μουργκ να μπαίνουν στο ματς. Οι αλλαγές αυτές αντί να κάνουν καλύτερη την ομάδα του Γκαρσία δεν την βοήθησαν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και η εικόνα της στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν τόσο καλή.
Από την άλλη και ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με σκοπό να παίξει επιθετικά, να βγει κατά μέτωπο και κατάφερε να βελτιωθεί. Τουλάχιστον στον τρόπο που αμυνόταν αλλά και στην κατοχή της μπάλας. Επιθετικά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει, το έκανε μόνο με ένα σουτ του Μαουρίσιο εκτός περιοχής αλλά και με το γκολ του Μακέντα στο 78′ που όπως γράψαμε λανθασμένα δεν μέτρησε με τη λάθος χρήση του πλεονεκτήματος από τον Γκεστράνιους.
Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά μπόρεσε να απειλήσει με τον Σβαμπ και τον Κρμέντσικ αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό να απειλεί και αυτός στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Καρλίτος.
ΖΗΤΗΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΠΑΟΚ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Κρμέντσικ βρέθηκε μέσα στην περιοχή πέρασε τον Βέλεθ αλλά τα πόδια των δύο ποδοσφαιριστών μπλέχτηκαν μεταξύ τους με τον Τσέχο να διαμαρτύρεται έντονα και τον Γκεστράνις να δίνει συνέχεια στο ματς.
Ο Διούδης έδιωξε τη μπάλα με τον Παναθηναϊκό να φεύγει στην επίθεση με τον Καρλίτος να γίνεται κάτοχος της στο 97′ να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, να κάνει το σουτ και να χάνει τρομερή ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με τον Πασχαλάκη να λέει όχι με εντυπωσιακή επέμβαση.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου