Friday, 19 April, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2

Σε ένα ματς με άγρια ομορφιά και ένα… τρελό δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1, με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 90+1′.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα, με τους παίκτες των γηπεδούχων να ξεκινούν με περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό λόγω του κόσμου (που δεν γέμισε το γήπεδο).

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και είχε μάλιστα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τους Μπερνάρντ και Σπόραρ να συνδυάζονται άψογα αλλά τον τελευταίο να μη νικά τον Κοτάρσκι σε τετ α τετ στο 11’.

Ο Μάσα δεν έδωσε το πέναλτι σε σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 14’ με διπλή ευκαιρία με τον Ολιβέιρα να αστοχεί αρχικά και τον Ζίφκοβιτς να πηγαίνει στην επαναφορά μετά την ασταθή απόκρουση του Μπρινιόλι, με τον Σέρβο να επιχειρεί κάτι εξεζητημένο και να μην καταφέρνει να απειλήσει.

Το ίδιο και στο 21’, με τον Τάισον να κλέβει μετά από λάθος του Πέρεθ, αλλά το αδύναμο σουτ του να μπλοκάρεται από τον Μπρινιόλι σταθερά. Ο Μπρινιόλι αντέδρασε εξαιρετικά και στο 29’ όταν ο Κάργας έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Κωνσταντέλιας ξέφυγε με ανοικτό κοντρόλ και έδωσε στον Ιταλό την ευκαιρία να βγει από τα καρέ του και να καθαρίσει.

Τελικά η πιο απειλητική ομάδα στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου βρήκε το γκολ στο 38’. Όμορφη πλαγιοκόπηση του Χουάνκαρ που φέρνει την μπάλα στην περιοχή με τον Σπόραρ να την κατεβάζει και να την στρώνει στον Μπερνάρντ. Με δυνατό σουτ ο Βραζιλιάνος νικά τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε αρχικά ένα πολύ πιο σκληρό ματς με την ένταση και τη δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες να περισσεύει.

Ο Παναθηναϊκός μετά από εντολή του Γιοβάνοβιτς μετέφερε τις γραμμές του λίγο πιο πίσω και έδωσε χώρο και μπάλα στον ΠΑΟΚ που ωστόσο τα βρήκε σκούρα με την συντεταγμένη άμυνα των πράσινων.

Στο 85’ όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τη φάση που έψαχνε σε όλο το ματς. Η μπάλα ακούμπησε στην περιοχή ο Σένκεφελντ έκοψε τον Τόμας πριν εκτελέσει αλλά ο Αουγκούστο που ακολούθησε τη φάση σούταρε δυνατά στην κίνηση και έκανε το 1-1.

Ωστόσο σε άλλο ένα ματς η ρέντα του Παναθηναϊκού και η ικανότητα να πατάει περιοχή έδωσε τη λύση. Ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα δεξιά, ο Ζίφκοβιτς πολύ απρόσεχτα τον πάτησε και ο διαιτητής της αναμέτρησης ελέγχοντας τη φάση μέσω VAR έδωσε το πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ήταν πολύ ψύχραιμος στην εκτέλεση και έκανε το 2-1. Οι καθυστερήσεις που υποδείχθηκαν αρχικά ήταν 8’ και ο ΠΑΟΚ μη έχοντας επιλογή βγήκε να πιέσει.

Ιδιαίτερη συζήτηση έχει η φάση του 99’ όταν ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Αουγκούστο, αλλά οι πράσινοι ήταν τυχεροί αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ του Τόμας και η φάση του πέναλτι θεωρήθηκε ως μη γενόμενη μετά από νέα χρήση VAR από τον διαιτητή.

Με τον Γερμανό διαιτητή να κρατά τελικά 17 λεπτά καθυστερήσεων, ο Μπρονιόλι έζησε πραγματική πολιορκία από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά η αυτοθυσία των αμυντικών και η αστοχία των παικτών του Δικέφαλου του Βορρά απέτρεψαν την ισοφάριση με το 2-1 να είναι τελικά το σκορ της αναμέτρησης και τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει ένα τεράστιο και τυχερό εν μέρει τρίποντο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (74′ Ελ Καντουρί), Ντάντας (68′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73′ Τόμας).

Παναθηναϊκός(Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (81′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (59′ Μαντσίνι), Σπόραρ (70′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (81′ Bέρμπιτς).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου