Thursday, 28 March, 2024

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

Μια αγχωτική νίκη, χάση σε μια έμπνευση του Σβιντέρσκι, πήρε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Πανιωνίου στην Τούμπα με 2-1 χωρίς να πιάσει καλή απόδοση

και δείχνοντας και πάλι προβλήματα στην ανάπτυξη του, αλλά και στην εκμετάλλευση των στημένων φάσεων που ήταν από τα δυνατά του όπλα πέρυσι.
Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ από τα δυο του φορ, τους Άκπομ και Σβιντέρσκι, αλλά για έκτο σερί ματς, τέσσερα στην Ευρώπη και δυο στη Super League 1 δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό του από το Europa League μπήκε εμφανώς επηρεασμένος και με πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που φάνηκε στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του που δεν μπορούσαν να παίξουν με βάση τις δυνατότητες τους και να εκμεταλλευτούν την ποιότητα τους.
Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα όμως έτυχε να έχει σε καλή μέρα τους δυο φορ του, τον Άκπομ και τον Σβιντέρσκι, οι οποίοι αμφότεροι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και για αυτό έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14′ με ωραίο πλασέ και ο Πολωνός αυτός που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο 74′. Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος είχε καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Τσιλούλη στη μοναδική τελική που έκανε σε όλο το παιχνίδι, στο 57′, στην πρώτη επαφή του νεαρού επιθετικού με τη μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση του Πανιωνίου έδειξε εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες προς την εστία του Κότνικ. Στο 74′ την ώρα που ο Φερέιρα είχε ρίξει στο ματς τον Πέλκα σε μια ακόμη κίνηση για να γίνει παραγωγική η ομάδα του μίλησε η έμπνευση του Σβιντέρσκι.
Σε κόρνερ από τα αριστερά από τον Μπίσεσβαρ ο Πολωνός είδε τη μπάλα να πηγαίνει προς το μέρος του και χωρίς καν να κινηθεί, γυρίζοντας απλά το κορμί του και με ένα απλό τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα εκ νέου στην ομάδα του και τελικά τη νίκη και το τρίποντο.
Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα σε ένα ακόμη παιχνίδι, το έκτο, δέχτηκε γκολ. Συγκεκριμένα έως τώρα σε τέσσερα Ευρωπαϊκά ματς και δυο της Super League 1 ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει δει την εστία του να παραβιάζεται και την άμυνα του ΠΑΟΚ που πέρυσι ήταν από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα να δέχεται το ένα γκολ μετά το άλλο.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου