Thursday, 28 March, 2024

ΠΑΟΚ – Πλατανιάς 3-0 με βοηθό τον Σίπκα από την Πέλλα!

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Πλατανιά με γκολ των Πέλκα και Πρίγιοβιτς μέχρι το 15’ και ένα ακόμη του Σέρβου στο φινάλε. Παίκτες και κόσμος “φτιάχτηκαν” ενόψει τελικού Κυπέλλου

“Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές” και ζεστό χειροκρότημα στο φινάλε.
Χωρίς να πατήσει γκάζι και να φορτσάρει παρά μόνο για 15 λεπτά στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ –πέτυχε μία ακόμη νίκη στην Τούμπα (για την ακρίβεια κέρδισε και τα 18 εφετινά ματς που παίχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ προηγούταν με 1-0 πριν την οριστική διακοπή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με 3-0, ενώ πέτυχε και τον δεύτερο στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να δώσει… ώθηση στον Πρίγιοβιτς να βγει πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα. Ο Σέρβος ισοφάρισε την επίδοση του Σταύρου Σαράφη και του Γιώργου Κωστίκου με 19 γκολ στο πρωτάθλημα σε μία σεζόν και είναι στο +2 από τον Ανσαριφάρντ που έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει ο Ολυμπιακός σήμερα στα Γιάννινα.
Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, ο Δικέφαλος πέτυχε γκολ με Πέλκα (9‘) και Πρίγιοβιτς (15’) νωρίς, είχε πολύ καλούς τους Μάτος, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν φόρτσαρε απέναντι σε έναν Πλατανιά που αρκέστηκε στο να παίζει στο μισό γήπεδο και είχε μία μόνο μεγάλη ευκαιρία στο 67΄όταν ο Πασχαλάκης έβαλε στοπ στον Κασάλιτσα.
Στο φινάλε από φοβερή ασίστ του Βιεϊρίνια ο Πρίγιοβιτς έκανε το 3-0, ενώ στο τέλος για αρκετά λεπτά οι παίκτες αποθεώθηκαν από τον κόσμο που φώναζε “Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές”, ενώ εκείνοι χειροκροτούσαν και ο σπίκερ της Τούμπας έκανε λόγο για την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και τους 70 βαθμούς που συγκέντρωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο.
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας) & Χατζηνάκος (Δράμας)
4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοβ (75΄ Λημνιός), Πέλκας (50΄ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Μακ (63΄ Κάμπος), Πρίγιοβιτς.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μάλσα, Ζίκο, Εν Σικουλού (68΄ Σινγκ), Κασάλιτσα (84΄ Σαλάντο), Ουντότζι.
Γκολ: 9΄ Πέλκας, 15΄, 90΄+ 3΄ Πρίγιοβιτς
Κάρτες: 11΄ Πέλκας
Αποβολές:
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, όπως συνηθίζει. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά ξεκίνησαν οι: Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς και Βιεϊρίνια, με τον νεαρό Βόσνιο στόπερ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Μαουρίσιο και ο Σάχοβ αποτελούσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Πέλκας ήταν σε ρόλο επιτελικού χαφ και κρυφού φορ. Μπίσεσβαρ και Μακ κινούνταν στα άκρα, ενώ ο Πρίγιοβιτς ήταν στην κορυφή.
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου παρέταξε τον Πλατανιά των πολλών προβλημάτων με σχηματισμό 4-5-1. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στον ήδη υποβιβασμένο Πλατανιά είναι το γεγονός πως στον πάγκο υπήρχαν μόλις τέσσερις παίκτες, δύο εκ των οποίων τερματοφύλακες! Στην ενδεκάδα ήταν ο Κλιάιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδη και Σκαρντοβέλι από δεξιά στην άμυνα. Αμυντικός μέσος ήταν ο Μέλσο και κεντρικοί χαφ δίπλα του οι Ζίκο και Ντουαλά. Στη δεξιά πλευρά ήταν ο Ουντότζι, στην αριστερή ο Εν Σικουλού και μοναδικός προωθημένος ο Κασάλιτσα.
ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ Ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι δείχνοντας από νωρίς επιθετικές διαθέσεις. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον Πλατανιά στα καρέ του από το ξεκίνημα. Ένα σουτ του Μάλσα στο 6΄ ήταν η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο ματς. Ωστόσο, στο 9΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Πέλκα. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Βάντερσον και πήρε ύψος. Η άμυνα του Πλατανιά αδράνησε και ο Ντικαμονά στην προσπάθεια του να απομακρύνει την έστειλε στον Πέλκα ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.
Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 15ο λεπτό ο Πρίγιοβιτς έκανε το 2-0 φτάνοντας τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 26 στη σεζόν. Ο Μακ έβγαλε ωραία πάσα στον Μάτος που μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έδωσε ασίστ “πάρε-βάλε” στον Σέρβο που από κοντά πλάσαρε εύκολα στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, παρότι ο Πλατανιάς μετά τα δύο γκολ προσπάθησε να ανέβει και να ισορροπήσει.
Στο 26΄ ο Κλιάιτς απέκρουσε με το πόδι κοντινό σουτ του Μακ σε μία νέα καλή φάση του ΠΑΟΚ. Στο 39΄ μία κεφαλιά του Μιχόγεβιτς πέρασε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να κατεβάζει στροφές όσο κυλούσαν τα λεπτά προς το ημίχρονο. Το πρώτο μέρος έληξε με τον ανώτερο ΠΑΟΚ να προηγείται άνετα και εύκολα με 2-0 του Πλατανιά των πολλών προβλημάτων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την απόλυτη υπεροχή παίζοντας τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο. Δίχως να ανεβάσουν στροφές οι “ασπρόμαυροι” είχαν τους κρητικούς κλεισμένους στα καρέ τους. Στο 55ο λεπτό ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε να πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά ήταν αδύναμο με τον Κλιάιτς να μπλοκάρει. Ο κόσμος έστησε το δικό του πάρτι στην κερκίδα και ο Μπίσεσβαρ είχε νέα καλή στιγμή στο 65΄ με υπέροχο σουτ που απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση ο Κλιάιτς.
Στο 67΄ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Πλατανιάς σε αντεπίθεση, όταν ο Βαρέλα γλίστρησε και η μπάλα έφτασε Κασάλιτσα που βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τον νίκησε στο τετ α τετ εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα. Στο 73΄ ο Μαουρίσιο δοκίμασε του σουτ και ο Κλιάιτς απέκρουσε σε μία νέα καλή στιγμή για τον Δικέφαλο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο το ματς πλησίαζε προς τη λήξη, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή. Στο 89΄ ο Βιεϊρίνια έψαξε το γκολ με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Κλιάιτς του είπε “όχι” με μία εκπληκτική απόκρουση.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πρίγιοβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 με κοντινή κεφαλιά μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια με ωραία σέντρα στην περιοχή. Ο Σέρβος έφτασε τα 19 γκολ στην Super League και στα 27 στη σεζόν.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου